CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració de la PAICAM el 6 de juliol a Barcelona davant de l’Institut de Medicina Legal: Stop a la judicialització de les malaltes!

Dimarts, 5 juliol, 2016

Stop a la judicialització de les malaltes!
Concentració el 6 de juliol a Barcelona davant de l’Institut de Medicina Legal

El dimecres 6 de Juliol a les 9.30h la Plataforma d’Afectades per l’ICAM, la PAICAM, convoquem una concentració davant de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (situat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona) contra les altes injustificades i pels drets de les treballadores i treballadors que es troben afectats per alguna malaltia.

Aquesta convocatòria coincideix amb la citació d’un company de la plataforma per ser visitat per un metge forense, per requeriment de la jutgessa, amb l’objectiu de decidir si li adjudiquen la incapacitat absoluta. El membre de la PAICAM està afectat per diversos Síndromes de Sensibilitat Central (SSC), que inclou la Fibromialgia, el Síndrome de Fatiga Crònica (EM/SFC), la Sensibilitat Química Múltiple (SQM) i l’Electrohipersensibilitat.

Els forenses depenen del Departament de Justícia de la Generalitat, i pateixen restriccions i pressions semblants a les que reben els avaluadors de l'ICAM per no atorgar incapacitats permanents. En el cas de les persones que pateixen SSC, la situació és més sagnant encara, ja que a la dificultat de ser visitats i diagnosticats correctament, s'uneix el fet que siguin malalties desconegudes per gran part del col·lectiu mèdic i menys proclius, si és possible, que d'altres perquè siguin dilucidades les seves limitacions per part d'un forense.

Aquesta problemàtica s’emmarca en la lluita de la PAICAM, des d’on venim denunciant la deriva economicista de l'ICAM, que els darrers anys a supeditat la seva pràctica a criteris econòmics enlloc de mèdics o humans. Les persones malaltes sense possibilitat de treballar entren en litigis judicials --llargs, costosos i penosos-- i que en moltes ocasions el final no és el just i adequat.

Qualsevol dia et podria passar a tu. Solidaritza’t!

En adjunt el cartell de la concentració, i al link següent hi trobareu el manifest de la PAICAM: http://paicam.blogspot.com.es/p/blog-page_22.html

Quan? Dimecres 6 de Juliol 9.30h
On? Institut de Medicina Legal.
Ciutat de la Justícia
Gran Via de les Corts Catalanes, 111. Barcelona
Qui convoca? La PAICAM

Més info:
Bloc: http://paicam.blogspot.com.es/
Facebook: Plataforma d'Afectats per l'ICAM i l'INSS
Twitter: @LaPAICAM