CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració de protesta davant del Departament de Benestar Social contra les retallades del PIRMI

Dilluns, 3 octubre, 2011

Concentració de protesta davant del Departament de Benestar Social contra les retallades del PIRMI

Dijous 13 d'octubre, a les 10 hores a la plaça Pau Vila (Palau del Mar) a prop de l’estació de metro Barceloneta.

En defensa del nostre dret a una vida digna i una prestació social que la garanteixi, pel repartiment del treball i la riquesa.

Convoca: Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona.
http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com/


Comunicat:

En el dia 30 de setembre es va celebrar el plenari de l'ajuntament de Barcelona al que vam assistir una delegació de l'Assemblea de treballadors/as en atur de Barcelona. Després de passar els controls i prendre'ns una pancarta vam poder asseure'ns en l'espai reservat al públic.

En aquest Plenari el regidor de ICV-EUiA Sr. Ricard Gomá va presentar una proposició al Ple en que després d'una breu introducció es proposa instar al govern de la Generalitat a retirar el Decret de retallada del PIRMI del passat mes d'agost i exigeix el pagament del PIRMI a totes aquelles persones que no l'han cobrat havent complert els requisits, etc. Després de les intervencions dels/les portaveus dels grups municipals semblava que el grup de CiU s'anava a quedar sol en la seva postura de rebuig a la proposició, però finalment el grup municipal del PP després d'una cabriola dialèctica va votar en contra al costat de CiU, per la qual cosa la proposta no va prosperar al comptar únicament amb els vots favorables de ICV-EUiA, PSC, ERC i UPB.

En aquest debat el Sr Alcalde va romandre mut. Després d'aquesta votació antisocial i vergonyosa del govern municipal en mans de la coalició “de facto” CiU i PP que demostra el seu servilisme cap als interessos dels banquers i els més rics, la delegació de l'assemblea de desocupats expressem el nostre rebuig en veu alta –ja que no es dóna la paraula als ciutadans- i abandonem el lloc.

Prosseguirem la nostra lluita per la retirada del Decret i de la Llei de mesures fiscals i financeres que està en l'origen del propi Decret, i respondrem amb l'exigència d'una Llei per una Renda Ciutadana Garantida en compliment de l'article 24.3 del Capítol I de l'Estatut d'Autonomia que garanteixi els drets de tots els ciutadans/es a una vida digna.

Finalment cridem a participar en una concentració de protesta davant de la Conselleria de Benestar Social, Plaça de Pau Vila nº 1 (Palau del Mar), estació metro de Barceloneta (línia IV), el dijous 13 d'octubre a les 10 hores del matí.

Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona