CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració de suport als treballadors d’EMTE, el 24 de novembre a Tarragona

Dijous, 19 novembre, 2015

24 DE NOVEMBRE A LES 11H CONCENTRACIÓ A SUPORT DELS TREBALLADORS D'EMTE DAVANT EL JUTJAT SOCIAL Nº 1 DE TARRAGONA (AV. ROMA 21)

LA LLUITA DELS TREBALLADORS DE EMTE CONTINUA. EL DIMARTS 24 DE NOVEMBRE, VAGA !!

EMTE PRECARITZA LES CONDICIONS DELS SEUS TREBALLADORS MENTRE SAQUEJA LES ARQUES PUBLIQUES

SÍ QUE HI HA DINERS PER TENIR UN TREBALL DIGNE !!
SÍ QUE ES POT !!

Els treballadors d'EMTE Service de Tarragona portem des de juny lluitant contra l'intent de l'empresa d'acabar amb les nostres condicions i drets laborals. La nostra lluita ara continua, amb una nova jornada de vaga per al 24 de novembre.

El proper 24 de novembre se celebrarà el primer judici contra l'empresa. Sabem que les coses no són fàcils, no ens ho han posat fàcil als treballadors, però sabem que tenim raó i que comptant amb la solidaritat de la gent, com ha passat fins ara, amb determinació, i no cedint al seu xantatge, podem aconseguir-ho. La lluita continua, perquè la pressió no cessi sobre l'empresa i sobre aquelles administracions còmplices que alimenten el seu compte de resultats com la Generalitat de Catalunya o Ajuntaments com el de Tarragona. Per això fem una crida a la població per rebre de nou el seu alè i suport aquest dia 24 davant els jutjats de Tarragona.

EMTE obté beneficis milionaris saquejant recursos públics. La Generalitat de CiU o Ajuntaments com el de Tarragona ho permeten.

Ja sabíem que EMTE obtenia suculents beneficis, i que malgrat això tenien la cara dura de demanar-nos sacrificis plantejant que no són competitius. Però ara hem descobert que a sobre aquests beneficis són fruit en molts casos dels consursos que obtenen de les administracions, del suborn directe, del famós 3% que uns van practicar i altres van ocultar, i que per tant no som només explotats per aquests individus sinó que a més amb els nostres diners s'alimenten els seus beneficis. QuIna vergonya !! Que tornin els diners saquejat i amb això es mantinguin les condicions dels treballadors !!

Aquest estiu va ser detingut el gestor EMTE, Jordi Sumarroca, acusat de suborns i suborns. Aquest individu i aquesta empresa omplien les arques de CiU a canvi de concessions i contractes públics, una cosa que hem vist també en el cas del PP i fins i tot del PSOE. Aquest individu va ser íntim de la família Pujol, però també ho seria de la d'Artur Mas i de tots aquests polítics que es mouen en les altes esferes. Això és conseqüència directa de la política que practiquen, preocupats exclusivament pels "Inversors", banca i multinacionals, i no per la gent corrent.

Mateixa feina, mateixes condicions. 'No a la doble escala salarial !!
'I que es respecti el nostre dret a vaga !!

A EMTE Service teniem un Pacte de Millora. Ara l'empresa, com en molts altres casos, es despenja al·legant que no té diners per complir-lo. Saben que és mentida, però volen més i másbeneficios. Aquest Pacte a més ja estava sent incomplert amb els treballadors nous, creant una doble escala salarial amb la qual ara vol acabar igualándonos, com sempre per sota en precarietat i pèrdua de drets. Per tot això els treballadors d'EMTE Service diem PROU.

Volem que es respecti el nostre Pacte i que s'apliqui íntegre a tots els treballadors, nous i antics.

Durant les vagues que hem protagonitzat hem vist com l'empresa vulnerava la llei, tractant d'impedir als companys exercir el seu dret a vaga, o sancionant i pressionant als quals la secundaven per intentar atemorir. Hem denunciat tot això davant Inspecció de Treball, que ja ha condemnat a EMTE per vulnerar els nostres drets fins en tres ocasions en l'últim mes.

Que diferent hauria estat si haguéssim incomplert la llei els treballadors !! Volem
sancions més dures, sancions exemplars, perquè s'ho pensin dues vegades !!
Per mantenir els llocs de treball i unes condicions dignes, 'nacionalització ja dels
serveis que presta EMTE Service !!

Aquesta empresa ha demostrat que no té cap interès social, només pensa a guanyar diners. Per això creiem que les administracions, responsables de gran part dels seus negocis, han d'actuar ja, nacionalitzant els serveis que presta, incorporant al sector públic a la totalitat de la plantilla, però amb les mateixes condicions per a tots, amb les condicions fixades pel Pacte de Millora.

El caràcter públic d'aquests serveis repercutirà en millorar les condicions dels treballadors i en la millora del servei, beneficiant a la majoria de la població, ja que els beneficis que obté l'empresa podran reinvertir amb aquests fins. ¡Prou de rebre diners públics per crear ocupació escombraries !!

CAL UNIFICAR LA LLUITES PER FRENAR L'OFENSIVA DE LA PATRONAL !! JUNTS PODEM !!

Els treballadors d'EMTE Service Tarragona, com està passant amb molts altres com els companys de Altrad-Rodisola o Copisa, estem en lluita contra l'intent de l'aquestes empresa d'acabar amb les nostres condicions de treball. La patronal està a l'ofensiva i no tenen límits.

Mentre ens exigeixen sacrificis al·legant que "no són competitius", s'omplen les butxaques, i en el cas d'EMTE, com amb moltes altres empreses, a costa de diners públics, de suculentes concessions que els atorguen les administracions.

Aquesta ofensiva de la patronal, ara amb EMTE, Altrad-Rodisola o Copisa, i abans amb Navec, Denion o Emsa, ha de ser frenada. Ens sotmeten a un autèntic xantatge. La "competitivitat" vol dir que les nostres condicions laborals i salarials han de igualar-se amb les dels companys que estan pitjor que nosaltres, que hi hagi dobles escales salarials, amb els nous cobrant pitjor que els antics. Si precaritzen les nostres condicions ara, serà per demà utilitzar la nostra precarietat com a excusa per exigir retallades salarials i laborals a les plantilles d'altres empreses. 'No podem permetre-ho !!

Companys, no podem seguir així !! Necessitem organitzar una resposta conjunta i
contundent, no defensant cada plantilla pel seu compte, aïllats i atomitzats, sinó
coordinant-, i podent fer front col·lectivament a aquesta ofensiva de la patronal. Un atac als companys d'una empresa ha de ser vist com un atac al conjunt dels treballadors. Els sindicats de classe, CGT, CCOO i UGT haurien d'estar impulsant aquesta coordinació, realitzant assemblees conjuntes de delegats de tota la comarca i dissenyant un pla de lluita coordinat que obligui a la patronal a retrocedir. 'Per això van sorgir i són tan necessaris els sindicats !!

Creiem que cal començar a desenvolupar aquesta coordinació, oberta a qualsevol
treballador que vulgui lluitar i canviar les coses, als que estan patint un ERO, als quals no cobren els seus salaris, o als que per ara no pateixen atacs però estan indignats amb el que passa al seu voltant. Hem de començar a respondre col·lectivament, perquè aquí resideix la nostra força, i d'aquesta manera sí es podrà !!

SECCIÓ SINDICAL CGT EMTE TARRAGONA

Més informació:

sindicato@cgtemte.info · www.cgtemte.info · Tlfn: 699 82 59 36


EMTE denuncia set dels seus treballadors per participar en una vaga

L'empresa ja va ser sancionada per vulnerar aquest dret

EMTE, una empresa logística del polígon de Constantí, ha denunciat a set treballadors -quatre d'ells membres del comitè de vaga i dos delegats sindicals- que van participar en la vaga acusant-los d'«impedir el dret al treball», segons ha comunicat el sindicat CGT. Tot plegat succeeix després que aquest mateix mes de novembre l'empresa hagi estat sancionada per Inspecció de treball per vulneració del dret a vaga, en fins a tres ocasions: la primera per pressions als treballadors perquè no fessin vaga; la segona per substitució il·legal de treballadors en vaga; i la tercera per impedir al comitè de vaga accedir als centres de treball. Fins i tot en una convocatòria anterior l'empresa va ser advertida per la Inspecció de Treball per emetre una circular en què requeria als treballadors comunicar a l'empresa si farien o no vaga.

Coincidint amb el primer judici contra EMTE, el proper 24 de novembre duran a terme una nova convocatòria de vaga per «modificar substancialment les condicions de treball». Aquesta convocatòria va acompanyada d'una protesta ja prevista a les onze del matí al jutjat social número 1 de Tarragona, situat a l'avinguda Roma.

http://www.naciodigital.cat/delcamp/tarragonadiari/noticia/15217/emte/denuncia/set/dels/seus/treballadors/participar/vaga

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA

- PÀGINA FACEBOOK CGT TARRAGONA