CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració de treballadors d’INGESAN feta davant l’Ajuntament de Sabadell el 4 de juliol

Divendres, 4 juliol, 2014

Concentració de treballadors d'INGESAN feta davant l´Ajuntament de Sabadell el 4 de juliol

Divendres 4 de juliol, les treballadores de INGESAN ens vam concentrar davant l’Ajuntament de Sabadell amb el suport de altres seccions sindicals de la Federació Local de CGT Sabadell i persones d’altres col·lectius de la ciutat.

La concentració va ser convocada després que el comitè d’empresa trenques negociacions amb la direcció de INGESAN, empresa concessionària de la neteja d’edificis públics de Sabadell com ara col·legis o poliesportius.

Aquesta decisió es va prendre davant la negativa de l’empresa a no negociar res que no fessin rebaixes de contracte, els seus incompliments del plec de condicions i el fet de no cobrir les baixes adequadament a més de la rotació continua de treballadores entre diferents centres de treball sense comunicar-ho amb suficient antelació i sense cap tipus de criteri.

Donat que l’empresa INGESAN esta contractada directament per l’Ajuntament de Sabadell, considerem que aquesta institució es responsable de com s’efectua la neteja dels edificis públics així com sota quines condicions ho fan les treballadores de l’empresa.

És per aixó que durant la concentració, les treballadores van entrar a l’ajuntament per exigir una reunió amb l’alcalde de Sabadell Juan Carlos Sánchez i el regidor Josep Ayuso responsable dels equipaments municipals. Finalment l’alcalde va accedir a una reunió juntament amb el regidor Ramon Burgués qui es va comprometre a examinar les reivindicacions de les treballadores i tornar a tenir una reunió més en profunditat en el plaç d’una setmana.

Des de la secció sindical de CGT a INGESAN i des de la Federació Local de CGT Sabadell reivindiquem

- El manteniment dels tipus de contracte actuals i ens oposem a cap proposta de convertir-los en fixos discontinus, malgrat que l’empresa no ha efectuat aquesta proposta per escrit la direcció ho ha insinuat verbalment en repetides ocasions.

- El cobriment adequat de les baixes de les treballadores.

- El compliment del plec de condicions acordat per l’empresa INGESAN

- El dret de totes les treballadores a gaudir d'un contracte digne i d'unes condicions laborals dignes per a les dones que netegen els edificis públics de la nostra ciutat.
Finalment reiterem que l’Ajuntament de Sabadell es responsable de la neteja dels edificis públics de la ciutat i axó implica que es responsable també de les condicions amb que les treballadores efectuen aquesta neteja, en cas que no atengui les reivindicacions de les treballadores de INGESAN ens tornarem a mobilitzar molt aviat.

Secció sindical de CGT a INGESAN

Federació Local CGT Sabadell

CONCENTRACIO DE INGESAN DAVANT L’AJUNTAMENT DE SABADELL 04/07/14 11:00 HORES DAVANT AJUNTAMENT DE SABADELL

INGESAN, empresa concessionària de la neteja dels edificis públics de Sabadell, (Col·legis, poliesportius, etc...) vulnera els drets de les seves treballadores.

L'empresa ha incomplert repetidament les condicions pactades referents a cobrir baixes, suplències i vacants, trasllada el personal d'un centre de treball a un altre sense previ avís amb tots els problemes que això comporta per a la persona afectada. A més INGESAN està deixant escoles sense servei de neteja durant tot el mes de juliol.

A això se li suma l'atac als drets de les treballadores que INGESAN, l'empresa subcontractada per l'ajuntament de Sabadell, amb una proposta amb la qual pretenen que les pròpies treballadores es rebaixin el seu propi contracte, passant de ser contracte fix indefinit, a un contracte del tipus fixe-discontinu, amb la inestabilitat que això comporta per a les treballadores, les quals es quedarien sense treballar durant els mesos d'estiu.

Des de CGT Sabadell, sindicat majoritari al comitè d’empresa, ens neguem rotundament a acceptar aquesta proposta i reivindiquem el dret de totes les treballadores a gaudir d'un contracte digne i d'unes condicions laborals dignes per a les dones que netegen els edificis públics de la nostra ciutat.

És per això, donat la negativa de l'empresa a negociar res que no sigui una rebaixa de contracte, i donat que és una empresa contractada directament per una institució pública que demà divendres 4 de juliol, a les 11h ens concentrarem davant l'ajuntament de Sabadell per demanar responsabilitats a aquells que amb les seves polítiques gestionen les nostres vides i, en aquest cas concret, la vida de les dones de la neteja d'INGESAN.

Des de CGT Sabadell fem una crida a tota la ciutadania i a tot el poble organitzat a solidaritzar-se amb les companyes en lluita d'INGESAN i mostrar el seu rebuig a les polítiques elitistes i antisocials de l'ajuntament de Sabadell i de la direcció de l'empresa.

No ens queda una altra que sortir al carrer a lluitar.

Perquè dignitat és també nom de dona de la neteja.

DIVENDRES 4 DE JULIOL A LES 11H DAVANT DE L'AJUNTAMENT DE SABADELL.

Persona de contacte del comitè d’empresa de INGESAN: Maria Helena 64555240

Secretariat Permanent Federació Local de Sabadell

Federació Local de la CGT de Sabadell

Més informació:

- WEB CGT SABADELL

- TWITTER CGT SABADELL