CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració de treballadors d’Unipost el 28 d’abril a Barcelona per l’impagament de nòmines i les retallades salarials i de drets

Dimarts, 25 abril, 2017

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS I TREBALLADORES D'UNIPOST

DIVENDRES 28 D'ABRIL a les 12 HORES A PLAÇA SANT JAUME DE BARCELONA

Divendres que 28 d'abril els treballadors i treballadores d'Unipost ens concentrarem a la Plaça Sant Jaume a les 12h. per manifestar el nostre malestar amb les polítiques empresarials que porta a terme la Direcció d'Unipost.

A data d'avui 26 d'abril de 2017 se'ns deu a tots i totes les treballadores el 60% de la paga extra d'estiu de 2016, el 100% de la paga extra de nadal de 2016 i el 50% de la mensualitat de març del present any.

La nostra situació es fa insostenible en portar ja des de fa 8 anys amb contínues retallades salarials, laborals i de drets socials.

CGT - UNIPOST BARCELONA

MANIFEST DE SUPORT A LA LLUITA DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES D'UNIPOST

La lluita dels TREBALLADORS/ES D'UNIPOST en defensa de les seves CONDICIONS SALARIALS I DE TREBALL és tot un exemple de lluita que ha de ser recolzada pel conjunt de la classe treballadora i dels moviments socials. Voldríem que l'impacte d'aquesta lluita aconseguís la solidaritat que altres sectors estan aconseguint per la seva importància, la seva transcendència i la seva magnitud (com els estibadors, Coca Cola, Ferrovial, l'educació, la sanitat i moltes altres més), lluites que ens serveixen d'inspiració per totes les lluitadores en aquests moments d'atacs sense fi de la direcció a les condicions dels treballadors/es d'Unipost, empresa de repartiment de correspondència, competidora de Correus, i la plantilla de la qual està formada per uns 2400 treballadors/es a tot l'Estat espanyol, repartits en uns 70 centres.

És necessari el suport de la societat per aconseguir el nostre objectiu d'aconseguir unes condicions dignes de treball, però des de fa anys aquestes condicions s'han vist minvades per rebaixes i congelacions salarials, expedients de regulació temporal i d'extinció, i sobretot, retards i fraccionaments de les nòmines i pagues extres, a dia d'avui se'ns deuen la meitat de la nòmina de març, el 60% de la paga extra d'estiu de 2016 i la totalitat de la paga extra de Nadal de 2016, vaja, un autèntic escàndol i un despropòsit que està causant nombroses baixes voluntàries, a més de cada vegada un nombre major de baixes per ansietat i depressió a conseqüència del maltractament psicològic que produeix la gestió d'una Direcció que va a la deriva i sense rumb des de fa molt temps.

Hem de lluitar per defensar-nos dels continus atacs de la Direcció d'Unipost, que no fan més que generar autèntics drames entre els seus treballadors/es. Sobre les nostres esquenes estem carregant la continuïtat de l'empresa en lloc que siguin els seus accionistes (amb la família Raventós, amos dels caves Codorniu, al capdavant) els qui injectin finançament, però en el seu lloc som les treballadores les qui hem de sacrificar-nos contínuament, la qual cosa fa que estiguem en un malviure constant per la incertesa que el supòsit mal estat econòmic de l'empresa ens genera i el nul respecte que se'ns té al no poder saber amb exactitud les dates en les quals se'ns abonaran els salaris generats amb el nostre esforç i suor.

Durant aquests últims anys de mesures aplicades, que han precaritzat les nostres condicions laborals, l'empresa afirma haver-se endeutat considerablement però també estem convençuts que les butxaques dels accionistes s'han anat omplint.
La justícia els condemna, i una vegada i una altra els imposa multes ridícules per actual il·legalment amb els seus treballadors/es i no abonar-los els seus salaris dintre del termini i en la forma escaient, però en lloc de complir les sentències es limiten a allargar els processos judicials amb recursos i més recursos, la qual cosa també allarga l'agonia d'una plantilla ja molt castigada.

Demanem a la justícia que investigui on han anat a parar tots els milions d'euros facturats des que va sorgir Unipost l'any 2001, i que depuri responsabilitats, ja que les retallades recauen una vegada i una altra sobre les pobres treballadores que es veuen obligades a sortir a la lluita per defensar el seu futur. Molts col·lectius ens estan mostrant el camí que ha de ser recorregut per la resta de sectors en lluita. Nosaltres volem mostrar-los el nostre suport i gratitud i fem una crida a estendre el seu exemple i per això demanem també que se'ns recolzi en la nostra lluita.

Ens estem jugant el futur de més de 2000 famílies i això no podem seguir consentint-ho ni un minut més, cal seguir en la lluita fins al final i costi el que costi, amb nosaltres no podran:
TREBALL, DIGNITAT I LLUITA PER LES TREBALLADORES D'UNIPOST!!!

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció