CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració dimecres 26 d’octubre a les 13:00 hores a l’Hospital de Bellvitge

Dimarts, 25 octubre, 2011

Serà la concentració 32 que realitzem tallant la Gran Via a l’altura de l’Hospital de Bellvitge. S’anuncien tancaments definitius de diverses unitats.

La Direcció de l’Hospital de Bellvitge anuncia el proper TANCAMENT DEFINITIU d’una UCI (amb el que s’eliminen 12 llits per a malalts crítics), i una Unitat d’Hospitalització de Cirurgia General Digestiva que comptava amb 20 llits (unitat 5-3), a més del tancament definitiu de 2 Quiròfans de matí i 4 de tarda.

Tot això cal sumar-lo al tancament també definitiu d’una unitat d’Hospitalització de Traumatologia (11-1), una unitat d’Hospitalització de Cirurgia Toràcica, la Unitat de Desintoxicació i 4 llits de malalts crítics MICI. Així mateix continuen tancades l’UCI de Cirurgia Cardíaca, la Unitat de Medicina interna (7-1) i 4 llits de malalts crítics de Pneumologia (UCRI).

Des de CGT denunciem la nul·la capacitat gestora tant de la Direcció de l’Hospital com de la Conselleria de Sanitat, que pel que sembla han decidit que la improvisació alternant tancaments definitius de serveis i alguna obertura d’aquests, és el seu model a seguir quant a la Gestió de la Sanitat Pública.

La precarietat laboral a l’Hospital de Bellvitge està trencant motlles, personal que portava treballat dècades al centre estan a dia d’avui a l’atur. Els pocs contractes realitzats, dels quals la Direcció de l’Hospital no ens ha facilitat dades, són de jornades de 21 hores setmanals i d’un mes de durada o bé d’una setmana de durada.

De nou el Sr. Boi Ruiz agredeix ferotgement a la Sanitat Pública i en especial als i les treballadores, pretén que els sigui descomptats dels salaris dels treballadors de l’ICS un total de 45 milions d’euros en tres mesos, podent representar una mitjana d’uns 1125 €/persona, el que deixaria a una part important de la plantilla per sota dels 1.000 € del salari del mes de desembre. S’està portant a les plantilles de la sanitat pública a límits difícilment suportables. Mentre els polítics continuen gaudint de tots els privilegis.

Per si tot això resulta poc, el Sr. Boi Ruiz inventa ara els PONTS HOSPITALARIS, durant el proper pont de la Constitució per "celebrar la recent reforma de la mateixa" es tancaran les consultes externes i cirurgia programada, del 5 al 11 de Desembre. A més s’han deixat de fer 2500 intervencions quirúrgiques aquest estiu.

El conseller Boi Ruiz i el Govern de CiU no tenen cap credibilitat tant en les seves declaracions com en les seves intencions, ja fa mesos que prometent que l’atenció a les malalties greus estava garantida. Estan jugant amb la vida de les persones.

La Gerència Territorial de l’ICS (Institut Català de la Salut) s’inventa nous CÀRRECS en plens RETALLS, per a la majoria de la població.

Amb data 24 d’agost del 2011 la Gerència Territorial de la Metropolitana Sud de l’ICS crea un nou càrrec inexistent fins ara. És alarmant com s’ha dut a terme el procés de selecció dels candidats, la unilateralitat i la poca transparència d’aquest. Adjuntem acta de la decisió, on es reconeix que no es fa ni la prova objectiva ni l’entrevista personal perquè hi ha molta diferència de punts entre els candidats. La Comissió de Selecció està composta per: el director gerent de la Metropolitana Sud Xavier Corbella, el director de Serveis Generals Territorial Guillermo Bardají, el Cap de la Secretaria Tècnica Miquel Fernández Castanyer, i el director de Personal Antoni Mercader; On és la reducció del 30% d’alts càrrecs?, si s’ha nomenat un que ni existia.

Des de CGT denunciem que la imaginació per a la creació de llocs de treball "VIPS" per part de la Generalitat és proporcional a la capacitat destructora de llocs de treball essencials en l’atenció als pacients, que ha de ser la finalitat d’aquesta Gerència Territorial i de la Conselleria de Sanitat.

Mentrestant la construcció de la Fase II de l’HUB (Edifici nou destinat a UCI, Urgències i Quiròfans). ha seguit al 100% el seu ritme de construcció durant tot l’estiu. Per a aquest edifici l’ICS (Institut Català de la Salut) va reservar 70 milions d’euros i quan estigui acabada la seva construcció es realitzarà un RENTING (sistema de lloguer) sobre el material: Llits, monitors, material electrònic, etc.) A la Sanitat Privada. Amb aquests 70 milions el Hospital de Bellvitge no només no hagués necessitat cap retallada, sinó que hagués pogut obtenir millores.

Des que s’han iniciat les retallades ha augmentat a dos mesos el termini per intervenir situacions oncològiques, intervencions que s’han de fer en un termini inferior a un mes, s’estan prolongant fins a dos mesos i es preveu que aquests temps s’allarguin.

Així mateix, els Politraumatismes greus en què també és vital el temps en què es tarda a atendre el malalt i en depèn la vida del pacient o la gravetat de les seqüeles, passen de ser atesos només en 6 centres, de 10 centres en els que s’atenien fins ara. A Bellvitge un dels Hospitals en què es va a concentrar l’atenció a aquesta especialitat, la unitat de Traumatologia d’aquest Hospital ha estat retallada des del passat 23 de maig a un 50% i amb caràcter definitiu com ja hem esmentat anteriorment.

Malgrat haver-se dut a terme un ERO a Clece (empresa subcontractada encarregada dels serveis de neteja de l’Hospital) que es prolongarà per 2 anys, la Direcció segueix sense informar dels seus plans definitius pel que fa a les plantes i serveis que pensa clausurar.

Des de la CGT denunciem de nou la desinformació per part de la Direcció, l’obscurantisme sobre els seus plans en les retallades, que no contribueixen més que a crear un clima de crispació entre els i les treballadores de l’Hospital, ia la rumorologia constant.

El passat divendres 14 d’octubre es va dur a terme una acampada a l’entrada de l’Hospital de Bellvitge que havia estat convocada per l’Assemblea de Indignats/des de l’Hospitalet del Llobregat, com a preàmbul a la manifestació internacional del 15 d’octubre. La participació en la mateixa va ser un èxit, es van realitzar diverses activitats com un taller de pancartes, una xerrada sobre retallades i una assemblea. Aquesta assemblea va donar com a fruit una nova convocatòria d’Acampada a l’Hospital, que tindrà lloc el proper 2 de novembre, amb el suport per descomptat, d’aquesta Secció Sindical.

Treballadors/es i usuaris/es tenen cada dia més clar el seu objectiu: van a defensar i salvar la Sanitat Pública, i en concret l’Hospital de Bellvitge. Aquest dimecres 26 d’octubre, tots/es junts/es procedirem a TALLAR LA GRAN VIA per 32a vegada.