CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració dimecres 9 de juliol a l’Hospital de Bellvitge contra el tancament de llits

Dimarts, 8 juliol, 2014

CONCENTRACIÓ DIMECRES 9 DE JULIOL A LES 13 HORES A L'HOSPITAL DE BELLVITGE CONTRA EL TANCAMENT DE LLITS

La Direcció d'infermeria de l'hospital de Bellvitge promou la mútua privada Adeslas

La Secció sindical de CGT hospital de Bellvitge volem denunciar la situació de persecució a la sanitat pública que es veu al nostre hospital. En les últimes setmanes s'argumenta la disminució de recursos econòmics per mantenir la sanitat pública, a canvi en el nostre centre des de 2009 es manté un model de la direcció d'infermeria que és el que més càrrecs d'ens assistencials té de tots els hospitals de l'Institut Català de la Salut. En el nostre hospital aquest model compta amb més de 100 càrrecs no assistencials (només d'infermeria) per a un total de 630 llits en condicions normals.

Però aquest estiu l'hospital es veurà reduït en 203 llits i arribarem a un mínim històric de 420 llits, en canvi no es veuran reduïts el nombre de càrrecs. Per exemple l'àrea de neurologia i trastorns de la conducta compta amb un total de 100 llits i 7 càrrecs intermedis no assistencials.

El nomenament d'aquests càrrecs, l'estiu de 2012, ha estat "declarat NUL el procés selectiu per no ser ajustat a dret el nomenament dels membres del tribunal", concretament la directora de RRHH Montserrat Castella "ordenant retrotraure les actuacions al moment de nomenament del mateix tribunal" cosa que a data d'avui segueix sense corregir

Ens situem davant una direcció d'infermeria sobrecarregada de càrrecs assistencials i minvats d'infermeres assistencials amb sobrecàrrega de treball i amb condicions laborals que no s'havien observat.

És clar que és un model d'infermeria poc operatiu, il·legal i que no creu en la sanitat pública, el que es deriva del correu que la directora envia a aquests càrrecs intermedis anunciant els avantatges i l'oferta que proporciona l'assegurança de salut privada ADESLAS.

L'hospital és pervers a l'hora de donar les xifres de llits ocupats de l'hospital, arribant a comptabilitzar fins i tot 14 pacients que reben atenció domiciliària als quals es comptabilitza com a ingressos hospitalaris.

Denunciem, també, el SAQUEIG que es fa de la borsa de pacients de l'hospital de Bellvitge.

En 2013 un total de 75 pacients en llista d'espera per cirurgia cardíaca es van haver derivar a l'hospital de la Vall d'Hebron ja que superaven en molt el temps màxim de llista d'espera, cosa que aquest sindicat va denunciar en repetides ocasions.

En aquest cas aquests pacients es van derivar a un altre hospital públic però en les últimes setmanes arrissa el ris, i un total de 13 usuàries de ginecologia s'han traslladat i intervingut a l'hospital privat SAGRAT COR davant la perplexitat dels cirurgians de l'àrea que no entenen com es deriven aquestes pacients i se'ls opera en un centre privat quan a l'hospital de Bellvitge hi ha els professionals dotats de la tecnologia per realitzar aquestes intervencions. És un clar malbaratament econòmic amb una doble facturació havent de derivar aquests pacients i pagar amb diners públics aquesta intervenció en un centre privat quan ja tenim els professionals i els quiròfans de manera que aquesta operació suposa una doble facturació de la qual algú s'està beneficiant .

Està clar que el conseller Boi Ruiz amb el beneplàcit de Alfredo García, gerent de l'hospital Bellvitge, ens deriva cap a un model perillós de finançament de la sanitat privada a costa de la sanitat pública.

Per aquest motiu el proper dimecres 9 juliol tornarem a convocar les 13 hores una concentració de protesta per seguir denunciant el tancament estiuenc de 12 unitats mentre existeixin pacients que esperen dies a urgències esperant llit, que esperen per a intervenció en alguns casos fins a tres anys, i amb llistes d'espera de cirurgia oncològica que supera els temps màxims de llista d'espera.

SECCIÓ SINDICAL CGT BELLVITGE

Més informació:

- TWITTER CGT BELLVITGE

- FACEBOOK CGT BELLVITGE

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció