CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració divendres 16 de novembre a les 9 hores del matí a la Ciutat de la Justícia

Divendres, 16 novembre, 2012

CGT-CONCENTRACIÓ
DIVENDRES 16 DE NOVEMBRE A LES 09.00 HORES DEL MATÍ
A LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA (Costat Gran Via)

EXIGIM LA IMMEDIATA POSADA EN LLIBERTAT DEL DETINGUT DE CGT A BARCELONA I DE LA RESTA DELS DETINGUTS.

L'afiliat de la CGT va ser detingut al migdia del 14 de novembre, abans de la manifestació de la tarda, al seu barri, en finalitzar el piquet en què va participar i passarà a disposició judicial demà divendres. Fins avui, després de més de 24 hores detingut, no ha pogut rebre l'assistència del seu advocat.

Estem preocupats, perquè no creiem en les casualitats, no entenem que no se li hagi passat a disposició judicial en el dia d'avui dijous i es fa coincidir que divendres es trobi de guàrdia, la jutgessa del jutjat n º 18, qui va empresonar i va denegar la llibertat sota fiança als tres estudiants (Dani, Isma i Javi) en la Vaga General del 29m i que també instruir el cas 4-F, un dels casos jutjats amb més irregularitats i impediments per a la seva defensa, als quals se'ls denegava constantment les peticions que realitzaven els advocats. Aquest cas va acabar amb condemnes penals i amb el suïcidi de Patricia Heras. S'ha qüestionat des de diversos estaments de defensa dels drets humans que aquest procés hauria tingut totes les garanties processals per als acusats.

Estem intranquils, perquè no creiem en les casualitats, no en tenim prou que es digui que hi ha una manera de designar els jutges totalment aleatòria i que els Mossos d'Esquadra mai saben davant que jutjat porten als detinguts. Segons aquest enllaç, que ens mereix tota la credibilitat, això no és així, http://www.lahaine.org/index.php?blog=2&p=61315 i la policia pot controlar, en tenir la possibilitat de retenir durant 72 hores a la persona detinguda, davant que jutjat portar a un detingut. És conegut per tots que la ideologia dels jutges, moltes vegades, queda plasmades en les resolucions que realitzen i que alguns té més tendència a l'aplicació de l'empresonament preventiu que a decretar la llibertat sense càrrecs o amb fiança.

Demà volem que el nostre company surti en llibertat i sense càrrecs, volem que es faci justícia, exigim que s'acabi amb la caça constant de tot aquell que no pensi o actuï com els que manen. Si tots els esforços policials que s'utilitzen per reprimir els dissidents ideològics, s'utilitzaran per a la investigació dels lladres de guant blanc, empresaris que incompleixen la legislació, banquers i especuladors, segurament se'ns podria intentar vendre una altra imatge de la policia, de que estan al servei del ciutadà, en aquest cas els Mossos d'Esquadra, però tenim clar que són una organització amb uns comandaments polítics i que actua amb unes ordres amb objectius concrets. Amb una finalitat política.

Sobre la manifestació de la tarda a Barcelona el 14-N, denunciem que la policia va actuar contra persones que l'únic que pretenien eren allunyar-se de la zona. No només van perseguir a aquells que s'enfrontaven a la policia, sinó que van posar en risc la integritat de les més de 100.000 persones que van assistir a una demostració d'unitat i lluita tant contra les mesures preses pels diferents governs com dels sindicats institucionals. Van utilitzar les furgonetes que controlaven el final de la manifestació per envestir el bloc de CGT quan ja havíem donat per finalitzada la convocatòria i estant molt lluny d'on s'estaven produint els enfrontaments. Estem farts de la brutalitat policial, no és certa la versió policial que només actuen contra aquells que realitzen accions, aquesta és la justificació que utilitzen de cara a l'opinió pública per intentar parar als cada vegada més milers i milers de lluitadors i lluitadores que seguirem cridant fins conquerir un sistema just i solidari.

Més informació:

Carlos Navarro

CGT-Premsa Barcelona

649839490

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció