CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 14 de desembre a la seu de la DGAIA a Barcelona en defensa d’un servei públic i de qualitat per a famílies en risc d’exclusió social

Dimarts, 13 desembre, 2016

CONCENTRACIÓ DAVANT LA DIRECCIÓ GENERAL D'ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA (DGAIA) AV. PARAL·LEL 50-52, BARCELONA.

DIMECRES 14 DE DESEMBRE A LES 10:00 DEL MATÍ.

En defensa d'un servei públic i de qualitat per a la infància en perill d'exclusió social

No a la disminució de 528.000Euros d'euros per part de la Generalitat

Aquesta concentració es convoca en defensa d'un servei públic i de qualitat, un servei per a famílies en risc d'exclusió social. La Generalitat pretén disminuir la partida pressupostària que es destina en l'actualitat de 472.000€ per cada “Casa d'Infants” i que passarà a ser de 424.000 Euros, la qual cosa suposa una baixada total de 48.000 Euros a cada casa, i una retallada pressupostària total de 528.000 Euros. Amb aquesta nova mesura es disminueix aproximadament un 11% la partida pressupostaria per part de la DGAIA per a infància i les seves famílies.

“Casa d'Infants” és un projecte innovador que va néixer fa sis anys fruit del treball col·lectiu entre diferents entitats del tercer sector a tot Catalunya. L'objectiu principal del servei és donar a les famílies el suport necessari que eviti la separació dels fills i filles i/o la possibilitat del retorn a casa dels infants institucionalitzats. Es basa en la promoció de les capacitats parentals de la família, fent-la partícip del seu procés, i les potencialitats dels infants. El projecte és gestionat per FASI (Fundació Acció Social i infància), una entitat sense ànim de lucre, els mitjans econòmics del qual provenen de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), organisme que supervisa i avalua el projecte i que recentment ha anunciat la esmentada retallada pressupostària. Aquesta retallada, serà executada per l'entitat privada FASI, que comportarà una reestructuració profunda del servei.

La DGAIA ha decidit retallar substancialment el pressupost anual per les Cases d'Infants, fent perillar la qualitat tècnica del servei. Un fet que es contradiu amb l'obertura de dues noves Cases a Lleida i Badalona. Si es perd la qualitat i la mirada preventiva d'aquest servei augmentarà conseqüentment la necessitat d'institucionalització dels infants i adolescents, així com un augment de la situació del risc dels professionals al comptar amb reducció del personal.

Durant el període de negociació amb l’entitat, s’estan realitzant diferents trobades sense que a hores d’ara s’hagi arribat a cap acord. La informació que ens ha facilitat l’entitat fins a data d'avui no ha estat suficient per arribar a una entesa entre treballadors/es i FASI. Per altra banda també s’ha realitzat una reunió amb la DGAIA on es va manifestar el desacord així com la preocupació dels professionals per l'afectació i execució de la retallada. El dia 24 de novembre es va realitzar una mobilització al Palau Robert, en el marc d'unes jornades sobre infància en la que acudia el director de la DGAIA, el Sr. Ricard Calvo. Aquell mateix dia, la consellera Dolors Bassa es va comprometre amb els treballadors/es de FASI a rebre’ns en una reunió a tres bandes (FASI, DGAIA-Consellera, Treballadors/es). A hores d’ara encara no s’ha realitzat.

Desprès de tot l’exposat els treballadors/es de Cases d’Infants, gestionades per la Fundació Acció Social i Infància, demanen mantenir l’actual plantilla per tal de donar continuïtat a la qualitat de la intervenció i atenent les necessitats de les famílies de forma individualitzada promocionant així el retorn dels infants/adolescents en el seus domicilis.

Convoquen: Treballadors/es de FASI amb el suport de la CGT