CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 17 de març a l’Hospital Clínic de Barcelona contra les retallades

Dimecres, 16 març, 2011

CONCENTRACIÓ A L'HOSPITAL CLÍNIC - DIJOUS 17 DE MARÇ A LES 14'15 H. AL VESTÍBUL DEL C/VILLARROEL, BARCELONA

La CGT a l'Hospital Clínic denunciem la reducció de llits, la paralització d'intervencions quirúrgiques i el tancament de les consultes externes. CGT de l'Hospital Clínic, volem mostrar la nostra repulsa davant l'ordre que ha donat la direcció de l'Hospital amb el beneplàcit del CATSALUT de reduir llits, de la paralització d'una part de les intervencions quirúrgiques programades però no notificades i el tancament de consultes externes.

També han anunciat una reducció dràstica de tots els contractes temporals i un més que probable Expedient de regulació d'ocupació encara falta per concretar el nombre d'afectats.

L'objectiu que persegueix la Generalitat és desvincular de l'Hospital Clínic i canviant l'estructura jurídica per potenciar la sanitat privada en detriment de la pública. Recordem que dins de l'Hospital Clínic ja hi ha una empresa privada anomenada Barnaclínic que es va crear per acontentar el col.lectiu mèdic i que augmentessin el seu poder adquisitiu. Aquesta empresa utilitza instal·lacions públiques, personal públic en detriment de la sanitat pública en benefici d'aquesta empresa privada amb l'objectiu que les persones que acudeixen a ella se salten les llargues llistes d'espera, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques no sense abans cobrar una suculenta suma de diners. Aquesta empresa, Barnaclínic, va ser l'encarregada de gestionar el rei Juan Carlos.

Des de CGT entenem que el canvi d'estructura jurídica per potenciar la sanitat privada en detriment de la Sanitat Pública ira lligada a l'augment pressupostari d'aquesta empresa comandada i dirigida per l'elit mèdica de l'hospital Clínic.

En la concentració convocada per demà dijous la CGT informarà els treballadors amb les dades que disposem després de les reunions mantingudes per l'empresa sobre les retallades i les seves afectacions.

CGT també es reunirà amb associacions de veïns de l'Eixample i informés a la societat en general sobre les conseqüències en la població de privatitzar el millor hospital d'Espanya i un dels millors de EUROPA.

CGT defensarem una Sanitat Pública i de Qualitat al servei dels ciutadans, amb els recursos humans i mitjans materials suficients per cobrir les necessitats sanitàries de la població i el manteniment d'unes condicions dignes dels treballadors.

Secció Sindical CGT Hospital Clinic