CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 18 de gener a Tarragona contra les agressions sexuals arreu del món

Dimarts, 15 gener, 2013

Cartell concentració 18G Tgn

Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona) convoca una concentració de rebuig a les agressions sexuals que pateixen les dones arreu del món. La concentració tindrà lloc el proper divendres 18 de gener a les 20h a l’estàtua dels Despullats (Rambla Nova, Tarragona).

La convocatòria sorgeix motivada per la segona violació múltiple a un autobús denunciada a la Índia, poc després que una jove morís quinze dies posteriors a la violació múltiple i a la pallissa de la que va ser víctima, també en un autobús.

Cau de Llunes (AFRT) considera inacceptable la indiferència dels organismes internacionals envers les agressions sexuals sistemàtiques que pateixen les dones arreu del món, i en particular, a la Índia, on cada 20 minuts una dona és violada, però només un de cada quatre casos el violador és condemnat, segons l’Oficina de Registre de Delictes.

El col·lectiu feminista denuncia que el cas de la Índia no és aïllat, sinó que arreu del món les agressions sexuals són emprades com una forma de control i coerció sobre les dones, per tal que acatin la llei i la norma (escrita o no) patriarcal. Si bé a alguns països aquestes agressions són molt visibles i estan grotescament normalitzades, i el patriarcat és clarament identificable, a d’altres com el nostre, la visibilitat és menor però les agressions segueixen sent-hi, igual que l’ordre patriarcal.

En aquest sentit Cau de Llunes vol recordar que les afirmacions de JM Castelao “las leyes son como las mujeres, están para violarlas”; de Richard Mourdock “els embarassos fruit de violacions succeeixen perquè Déu ho vol”, o totes les que va realitzar l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el gener de l’any passat, evidencien aquest ordre patriarcal i són apologia de la violència contra les dones.

Cau de Llunes convida a tota la ciutadania a participar en la concentració així com a desobeir la moral i la pràctica patriarcal, i a no deixar cap agressió sense resposta.

Cau de Llunes (AFRT)

http://caudellunestgn.blogspot.com

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció