CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 19 de novembre a l’oficina central del Banc de Santander a Barcelona per la readmissió d’Amaya, acomiadada per Konecta

Diumenge, 17 novembre, 2013

Amaya readmissió

CONCENTRACIÓ A BARCELONA PER LA READMISSIÓ D'AMAYA

DIMARTS 19 DE NOVEMBRE A LES 11 HORES A L'OFICINA PRINCIPAL DEL BANC DE SANTANDER A BARCELONA, PASSEIG DE GRÀCIA, 5.

El passat 11 de setembre més de 100 antidisturbis van desnonar del seu habitatge en el barri madrileny del Pilar, a Amaya, una treballadora de 31 anys que no podia plantar cara al lloguer abusiu exigit per la immobiliària. Havia estat un temps en atur i va trobar treball en l'empresa de telemarqueting Konecta, de la qual el Banc de Santander, entre altres, és accionista majoritari.

Una setmana abans, Amaya, havia demanat a l'empresa un canvi de torn per a poder assistir al seu desnonament, deixant molt clar que era per índole judicial i que en cas de denegar-se'l li seria impossible acudir al treball. La resposta de la seva coordinadora va ser “no crec que sigui possible, encara que ja ets major d'edat i coneixes les teves responsabilitats. Aquest dia no pots faltar”.

Amaya es va enfrontar al seu desnonament amb un doble temor: perdre la casa i el treball. A pesar de la resposta popular, Amaya es va quedar en el carrer gràcies a que els antidisturbis que van prendre el barri des de primera hora del matí. A causa de l'extraordinària tensió de la situació, va acabar psicològicament destrossada i el metge de capçalera li va donar uns dies de baixa per a recuperar-se d'aquell xoc. Amaya va lluitar per a seguir endavant i conservar el seu lloc de treball, mentre continuava lluitant perquè Laudea, la immobiliària, condonés el seu deute.

El passat 25 d'octubre, de forma totalment imprevista, Amaya va ser acomiadada per acumulació de faltes. La carta d'acomiadament, assenyala el dia del seu desnonament i els posteriors de baixes mèdiques com el motiu de l'extinció del contracte. Encara que l'empresa reconeix que les absències estan justificades (amb presentació de l'informe mèdic pertinent), s'escuda que la Reforma Laboral aprovada el passat any els permet fer-lo.

Immediatament Amaya es posava en contacte amb la secció sindical de CGT a Konecta, que es disposa a elaborar una demanda per acomiadament improcedent o nul. No obstant això, més enllà del plànol judicial, CGT hem llançat una campanya pública per a denunciar a Konecta i als seus clients.

Els acomiadaments improcedents i els abusos contra les treballadores són una constant en el sector del telemarqueting i en aquesta empresa en particular. La precarització de les condicions laborals, impulsada per l'última Reforma Laboral, situa en la més absoluta indefensió als milers de treballadors que conformen aquest nou proletariat de teclat i telèfon. L'acomiadament d'Amaya és tan sols un exemple de fins a on estan disposats a arribar, convertint la tragèdia d'un desnonament en pretext “objectiu” per a rescindir un contracte.

CGT exigim la immediata readmissió d'Amaya, estant amatents a utilitzar les vies jurídiques i l'acció directa per a assolir-lo. Fins que Amaya sigui readmesa anem a assenyalar pública i notòriament als responsables, acudint a les seves portes, i informant als seus clients i pressionant als principals accionistes de Konecta.

http://www.cgtbarcelona.org/content/concentracion-en-barcelona-por-la-readmision-de-amaya