CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 19 de setembre a la Ciutat de la Justícia en suport al Carles, encausat per participar a la vaga general del 14N 2012 a Barcelona

Dijous, 14 setembre, 2017

CONCENTRACIÓ CONTRA LA REPRESSIÓ

El dimarts 19 de setembre a les 10.30h tindrà lloc el judici al company Carles, afiliat de la CGT, encausat per participar en un piquet informatiu a la vaga general del 14N de 2012 a Barcelona.

El 14 de novembre de 2012 Nou Barris es va mobilitzar, amb la resta de pobles d'Europa, en una jornada d'acció, vagues i solidaritat per dir NO a les polítiques d'austeritat i de retallades aplicades pels governs i dictades pels 'mercats', els especuladors i la banca. La consigna va ser molt clara, no paguem la factura d'una crisi de la que no som responsables.

Aquell dia es va realitzar la clàssica cercavila informativa convocada per partits, sindicats i entitats veinals, amb la participació de centenars de veins, que va caminar durant més de 4 hores pels principals carrers de Nou Barris en un ambient reivindicatiu però pacífic.

Em mateix dia 14 va ser detigut el Carles, veí del barri de Porta, membre de la CGT i de la Trobada Alternativa de Nou Barris, i l'endemà va ser el torn d'en Francisco 'Garrobo', veí del barri de la Guineueta, i membre del 15M i l'assemblea per l'habitatge digne 500x20.

Tots dos van ser detinguts a la porta dels seus domicilis, el que demostra que se'ls coneixia i perseguia per la unitat d'informació dels Mossos d'Esquadra.

Al Carles l'acusen de diversos desordres públics, danys i posar en perill la seguretat viària (tallar el carrer) i al Francisco de ser l'autor intel·lectual d'aquests fets i per participar també en els mateixos. Per aquestes acusacions, la fiscalia sol·licita quatre anys de presó per a cadascú, a més del pagament de 15.400€ en total.

L'estada de 48 hores a la comissaria del Carles, allargada en el temps de forma injustificada, i la detenció paralitzada durant 24 hores del Francisco, van provocar que la instrucció i recerca policial fos portada a terme per la magistrada Carmen García Martínez, coneguda en relació al cas 4F (Ciutat Morta).

Per tot això, el Comitè Unitari de Vaga general de Nou Barris exigeix a la Fiscalia General de l'Estat la retirada de les acusacions i l'absolució dels dos activistes.

Des de CGT Barcelona es convoca concentració de suport a les 9.30h davant la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Si ens toquen a una ens toquen a totes!

Prou repressió!

djdzyk8xkaaoh0_.jpg

MANIFEST

La reforma laboral que facilita l’acomiadament i liquida convenis col·lectius; la reforma de les miserables pensions; les retallades i privatitzacions dels serveis públics i altres mostres de com ens prenen el futur van fer que moltes persones d’arreu dels Països Catalans sortissin al carrer en marc de la Vaga General del 14 de novembre del 2012.

Una d’aquestes persones és en Carles: és veí de Porta (Nou Barris, Barcelona). Treballador i delegat sindical de CGT en una empresa de telemàrqueting.

En l’àmbit associatiu i de lluites és membre de l’Oficina de Drets Socials de la Trobada Alternativa de Nou Barris i soci del Casal Popular Tres Voltes Rebel de Nou Barris així com també militant de la CUP.

Els Mossos d’Esquadra el van detenir en la Vaga General del 14 de novembre del 2012. La detenció es va produir després de la celebració del piquet matinal a Nou Barris, on van participar centenars de veïnes. El fet que el Carles fos detingut quan entrava a casa, vol dir que se’l coneixia i que se’l buscava.

L’acusen de Desordres Públics i de Delicte contra la seguretat vial (tallar el carrer). I per tot això li demanen 4 ANYS DE PRESÓ I 7.700€

Defensar els drets de les treballadores no és cap delicte, com tampoc ho és lluitar per tenir uns barris on es pugui desenvolupar una vida d’una manera digna. Veiem palès que la lluita contra les polítiques que estan marginant els nostres barris és la lluita de molts veïns i veïnes. I que aquesta lluita també té un preu, que és la persecució a les activistes i les detencions. A més a més, denunciem la repressió que es pateix, exageradament, en jornades de vaga. En la del 14 de Novembre va haver 47 detinguts als Països Catalans, així com incomptables persones ferides, coaccions, amenaces, insults i vexacions per part dels diferents cossos de seguretat.

4 anys de presó i 7.700€ per un piquet?

NO ENS VAN TOCAR AÏLLADAMENT, NO RESPONDREM AÏLLADAMENT!

CARLES DE NOU BARRIS ABSOLUCIÓ!

https://absoluciocarles9b.wordpress.com/

djtbnx2wsaagrsm_1_.jpg

Manifest per l’absolució de Garrobo, vaguista del 14N

El 14 de novembre de 2012 treballadores de tota la Península i solidàries d’altres països com Itàlia i França, van decidir posar-se dempeus contra la Troica, especialment contra la reforma laboral i les retallades en els serveis públics i les pensions, conseqüència del sistema capitalista en el qual vivim i al qual ens sotmet l’Europa del capital.

Aquesta vaga general serà recordada per la brutal repressió exercida contra les manifestants, en la qual es van realitzar més de 150 detencions a la península i amb un alt ús de la violència, executada pels Mossos d’Esquadra, que va portar Esther Quintana a perdre un ull.

Garrobo absoluió
Un dels detinguts i imputats va ser un veí de Nou Barris, Francisco Garrobo, membre actiu a les lluites antidesnonaments del districte, membre de la AAVV de Ciutat Meridiana, col·laborador amb el CSO La Vaina (El Congrés) i militant de Pirates de Catalunya i CUP-Capgirem Barcelona, així com del Moviment 15M i les seves protestes.

Va ser detingut el matí del 15 de novembre al seu domicili pels Mossos d’Esquadra, un dia després de la vaga, fet que demostra que s’havia realitzat un seguiment per part del cos repressiu cap a Francisco, igual que cap a Carles Hernández, detingut també a Nou Barris per participar en el mateix piquet, convocat pel Comitè Unitari de Vaga del qual formaven part les Associacions de Veïnes, diverses entitats, tots els sindicats i partits d’esquerra del districte.

La instrucció i recerca policial ha estat duta a terme per la Magistrada Carmen García Martinez, coneguda en relació al Cas 4F (Ciutat Morta), que va incidir en la injusta entrada a presó de quatre ciutadanes, sent una d’elles Patricia Heras, que es va llevar la vida arran de la instrucció de la Magistrada. També va ordenar la presó preventiva per l’Isma i en Dani a la Vaga General del 29M o el judici contra Laura i Eva per una acció en la Borsa.

La Fiscalia de l’Estat i la Generalitat acusen a Garrobo d’autor intel·lectual de diversos desordres públics, fets que entren dins la normalitat en una jornada de vaga, i imputant-li un delicte contra la seguretat vial, sol·licitant 7.700€ i 4 anys de presó.

De la mateixa manera que l’entrada a la presó de l’Alfon per participar en un piquet al barri madrileny de Vallecas, que va estar en règim FIES durant quasi 100 dies, sent aquesta una mesura de dubtosa legalitat, o les investigacions contra militants del SAT (Sindicat Andalús de Treballadors) així com la repressió soferta durant la Vaga General del 29M, el seu cas demostra la repressió exercida per l’Estat espanyol sobre els moviments socials i obrers.

Per això mateix, reclamem l’absolució total de Francisco Garrobo pels successos del piquet del Comitè Unitari de Vaga de Nou Barris, així com la resta d’imputats per la Vaga del 14N i, denunciem la repressió als moviments socials i obrers i exigim el seu cessament immediat.

Aquest cas, absurd com a mínim, deixa entreveure greus errades en termes de llibertats així com el terrorisme d’Estat exercit pel poder capitalista i l’oligarquia espanyola i catalana, estant acusat Francisco com a autor intel·lectual d’uns fets espontanis. L’autoria intel·lectual és només l’excusa per posar-li nom a la indignació col·lectiva que pateix un alt percentatge de la població i no permetrem que Garrobo entre a la presó per ser una persona reconeguda pels cossos de seguretat del barri, ni per reclamar quelcom tan legítim com són els drets socials i laborals per totes les persones.

No més víctimes del sistema capitalista, no més preses polítiques, no més encausades!

SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!
LLIBERTAT PRESES POLÍTIQUES! ABSOLUCIÓ ENCAUSADES!

https://absoluciovaguistes.wordpress.com/2015/09/10/manifest-per-labsolucio-de-garrobo-vaguista-del-14n/

djr3nvmwsaybfas.jpg