CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 20 de gener als Jutjats del Vendrell en solidaritat amb les quatre antifeixistes encausades

Dissabte, 7 gener, 2017

CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA AMB LES ANTIFEIXISTES PENEDESENQUES

El pròxim divendres dia 20 de gener, des del Grup de Suport dels Antifeixistes Encausats, fem una crida a participar en la concentració solidària que tindrà lloc a les 9 del matí davant dels jutjats del Vendrell. Volem donar suport a les antifeixistes encausades, denunciades per PxC i que aquell matí declararan davant del jutge. I convidem a venir a totes i tots els que refusin el racisme, el feixisme i rebutgin la repressió contra qui treballa per a uns pobles i barris millors per a totes.

Com ja sabeu, quatre veïnes de la comarca han estat denunciades per August Armengol, dirigent i regidor de PxC del Vendrell per la seva suposada participació en diverses convocatòries del passat mes d’abril del 2016 contra el Congrés Fundacional de Respeto. Aquesta nova federació agrupa Plataforma per Catalunya, Partido por la Libertad i España 2000, i va comptar amb la presència de Pegida en el seu acte fundacional. Són formacions islamòfobes i d’extrema dreta i moltes veïnes de la comarca van manifestar-s’hi en contra. No ens és nou: el racisme i la xenofòbia fomenten la segregació, la marginació i l’odi i la culpa a qui sembla ser diferent, per això moltes persones i diversos col·lectius van expressar el seu total rebuig a aquestes tesis i al seu foment.

Així, en una nova mostra de la baixa tolerància de l’agrupació cap a la llibertat d’expressió, han denunciat a quatre veïnes. Cal destacar que PxC s’ha mostrat incapaç de respondre amb arguments a qualsevol mostra de rebuig a les seves idees segregadores i de fet és bastant habitual que recorri a l’insult o a la denúncia quan simplement es posa sobre la taula que el que proposen és racisme i més racisme. Tot i la seva insistència a perseguir o desqualificar a totes les persones que no donen peu a les seves propostes i tesis xenòfobes, la tasca de les que dia a dia fem de la comarca un lloc més humanament habitable per a totes segueix i seguirà.

Aquesta convocatòria és per a acompanyar i donar suport a les quatre encausades el dia de la seva declaració, per fer-los saber que si toquen a una ens toquen a totes, i també per a refusar la denúncia i les polítiques de PxC i la passivitat i la tolerància vers el racisme i el feixisme. Per això, com dèiem a l’inici, convidem a totes les que es neguin rotundament a donar espai al feixisme i al racisme que vinguin el pròxim divendres 20 de gener a les 9 del matí davant dels jutjats del Vendrell, ja que…

...totes som veïnes, tinguem el color de pell que tinguem, tinguem la religió que tinguem, o no en tinguem cap…

...el racisme no construeix, el racisme ens destrueix…

...amb la solidaritat i el suport mutu teixim els nostres barris i pobles i, com sempre…

Si toquen a una, ens toquen a totes!

Grup de Suport als Antifeixistes Encausats
https://grupsuportantifasbp.wordpress.com/
https://twitter.com/antifasbp

c1bnsazxuaahgok.jpg

LA CGT DÓNA SUPORT ALS ANTIFEIXISTES DENUNCIATS PEL LÍDER DE PxC I
FA UNA CRIDA A PARTICIPAR A LA CONCENTRACIÓ DE SUPORT

Des de la CGT del Baix Penedès volem mostrar i mostrem el nostre suport incondicional als 4 antifeixistes denunciats, 2 d’ells afiliats, pel caspós líder de la formació feixista i racista PxC.

El proper divendres, 20 de gener, estan citats a declarar als jutjats del Vendrell els antifeixistes denunciats. Des de la CGT entenem que l'únic delicte que han comès aquests companys és, ha estat i serà el fet de fer front a la intolerància, la segregació, el racisme, la xenofòbia, l'homofòbia, el masclisme i l'odi que fomenten els feixistes en general i PxC en particular.

Aquesta formació feixista està veient com perd els seus suports al Vendrell, malgrat nodrir el seu discurs populista de les desgràcies sofertes pels migrants, pels explotats, per aquells que no són més que classe treballadora, igual que la resta. La població del Vendrell s'està adonant que la convivència amb les persones migrades no suposa cap problema, i està veient que aquesta formació política es troba totalment buida de cap contingut que no sigui el de la demagògia i el feixisme. Tanmateix, entenem que són excessius els suports que encara mantenen.

D'altra banda, no entenem que una societat avançada pugui permetre que aquesta mena de pensament estigui representat a les institucions. Aquest fet diu molt de les mateixes, a més de la tolerància envers ells i la connivència més que evident. De fet, va ser l'Ajuntament del Vendrell el qui, malgrat estar advertit, va permetre que el proppassat dia 23 d'abril la formació feixista "Respeto" celebrés el seu congrés fundacional al nostre poble. No hauria de permetre's un acte d'aquesta mena, en el qual se celebrava la confluència de 3 formacions feixistes, com si això fos normal, o no
representés un escàndol i un clar perjudici per a la població. Aquesta mena de discurs i de proposta política no ha der ser una opció als nostres pobles i no hauria de ser-ho a les anomenades institucions democràtiques.

Per tot plegat, fem una crida a tota l’afliciació a participar a la concentració de suport que es realitzarà el divendres 20 de gener a les 9 del matí a les portes dels jutjats del Vendrell.

Contra el feixisme ni un pas enrere, no passaran!
Feixisme, ni al Baix Penedès ni enlloc!
Si ens toquen a un, ens toquen a tots!

SALUT

El Vendrell a 16 de gener de 2017

Federació Comarcal CGT Baix Penedès
https://twitter.com/CGTBaixP
https://cgtbaixpenedes.wordpress.com/