CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 23 de desembre a Barcelona contra els incompliments i les agressions empresarials que pateixen els treballadors de contractes, subcontractes i autònoms de Movistar

Dimarts, 20 desembre, 2016

DIVENDRES 23 DESEMBRE, de 19h a 21.30h CONCENTRACIÓ davant tenda de MOVISTAR de plaça Catalunya, Barcelona

Divendres 23 de desembre tindran lloc en diferents ciutats concentracions de protesta contra els incompliments i les agressions empresarials que venim sofrint des de la finalització de la vaga de 2015.

REIVINDICACIONS DELS TREBALLADORS DE CONTRACTES, SUBCONTRACTES I AUTÒNOMS DE MOVISTAR

1- Reincorporació de tots els acomiadats de l'empresa de LITEYCA, COMFICA, COBRA, etc., segons annex 1 i eliminació de vetats en targetes dels últims mesos.

2- Suspensió de tots els acords provincials aconseguits a Cobra, mentre continuïn les negociacions en la paritària. Negociació d'un acord marc de mínims, conveni de subsector, sempre per sobre del conveni del metall de cada província a nivell estatal a través d'una coordinadora formada per Representació legal dels treballadors de l'empresa i de la Direcció d'aquesta, i en la pròpia taula paritària, que garanteixi la seva vinculació de mètodes als plans de prevenció de salut laboral.

Concretar en la taula paritària mecanismes en cada empresa i província per al compliment íntegre de l'acord del pacte de desconvocatoria de Vaga del 5 de Maig i actes posteriors, en totes les contractes, subcontractes i autònoms del sector que treballen per TELEFÓNICA, ORANGE, VODAFONE, JAZZTEL, etc; ja que després d'un més d'un any de la signatura del mateix, especialment en les subcontractes, segueix sense complir-se els mínims exigits, com són el referent a treball en caps de setmana, PRL, dietes, hores extres, etc. Per això, es lliurarà còpia mensual als delegats sindicals de la jornada diària realitzada per cada treballador i de les persones que cobren mitges dietes (especificant número i criteris). També es lliurarà còpia anual dels dies realment gaudits per excessos de jornada anual o per lliurances de les guàrdies en dissabtes o diumenges.

3- Eliminació de l'aplicació de l'art. 41 per part de la patronal durant els anys que duri la negociació i la vigència de l'acord per part de la taula paritària en aquest tema. Tal com estem comprovant la patronal ho està utilitzant per vulnerar els acords aconseguits actuant de mala fe en aquestes negociacions, aquest punt hauria de quedar consolidat en la propera reunió de la taula paritària i inclòs en l'acta de la mateixa.

4- Exigència que tots i cadascun dels treballadors contractats en la plantilles de les contractes i subcontractes ho facin en igualtat de condicions que la resta de companys que ja pertanyen a la mateixa, tant en categoria professional com d'utilització d'eines, vehicle, salut laboral…..Tenim coneixement de moltes empreses estan fent signar clàusules a la baixa als nous companys, o que no els posen el vehicle ni les eines ni els EPIS, exigències de punts mínimes, treball en caps de setmana pactat sense remuneració o condicions pitjors que les del personal de plantilla fixa . Aquest apartat hauria de venir també inclòs en l'acta de les negociacions.

5- Suspensió de les exigències de producció mentre en la taula paritària no s'avaluïn sistemes de rendiment i formes de treball perquè estiguin en concordança amb els plans d'avaluació de riscos i salut laboral. Els jutges ja s'han pronunciat sobre la necessitat d'aquesta concordança. Els accidents laborals esdevinguts durant aquests mesos fan prioritari l'acabar amb el sistema de punts utilitzat en totes les contractes, subcontractes i autònoms, basats en els barems de TELEFÓNICA. Aquest mètode és incompatible, com estem veient, amb la llei de prevenció. Sumat a més al fet que les empreses ho utilitzen no com a mètode d'incentivar als seus treballadors, sinó com a forma d'augmentar la producció mitjançant l'amenaça permanent de l'acomiadament per baix rendiment. Ja disposem d'alguna sentència que condemna el seu ús com a mètode eficaç. Per tant, és d'imperiosa prioritat el realitzar un estudi per una empresa externa consensuada, de temps i normativa a aplicar, conjuntament amb els comitès d'empresa i les empreses a cada província, que tingui en compte les diferències geogràfiques i ambientals, tant el compliment de PRL com tots aquells treballs que els tècnics de camp realitzen i que amb l'actual mètode no són tinguts en compte.

6- Sobre el compliment del 70% plantilla fixa de contractes i 30% de plantilla de subcontractes i autònoms (i els seus passos anteriors) volem deixar clar que l'única interpretació possible sobre la consecució del mateix és que aquest s'ha de fer provincialment. Tal com la patronal va presentar les dades de subcontractació en la taula en 2015. Tenim ja coneixement que part de la patronal indica directament a la RLT (Representació Legal dels Treballadors) quan els mateixos sol·liciten les dades de subcontractació a les seves empreses, que la seva interpretació sobre el signat en l'acord és a nivell Nacional, creant-se la paradoxa que precisament en considerar-ho així, se'ls està negant aquesta informació excusant-se en la llei protecció de dades i que aquesta informació excedeix les seves competències com RLT provincials, clarament aquesta és una estratègia ocultista de les dades. S'impossibilita als RLT la labor de fer un seguiment real del compliment d'aquest punt. Si realment existeix voluntat per part de la patronal de regular el sector, no tindria inconvenient referent a això i molt menys a presentar tal informació, ja que solament demostraria que ho està complint.

7- Telefónica lliurarà a la taula paritària una còpia del llistat de tots els empleats de contracta i subcontracta, o autònoms, que estan autoritzats per treballar per a ella a cada província, a data de novembre de 2016, actualitzada trimestralment.

Els mateixos criteris hauran d'aplicar-se per al conjunt del subsector per part de Confemetal en totes les províncies.

Aquesta és la llista de reivindicacions que ens ha arribat des de diferents comitès d'empresa i delegats de diverses organitzacions a nivell estatal. La concentració serà simultània en moltes ciutats de tot l'estat. Acudeix.

NO POTS FALTAR A la CONCENTRACIÓ VEUEN A MANIFESTAR-TE PELS TEUS DRETS, PELS DE TOTS.

MOBILITZACIÓ

CONTRA LA PRECARIETAT LABORAL EN MOVISTAR

Contra la repressió en les contractes i subcontractes

http://teleafonica.blogspot.com.es/