CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 23 de gener a Barcelona en defensa del dret al subministrament d’aigua, llum i gas per a persones sense recursos durant tot l’any

Dilluns, 20 gener, 2014
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

DRET AL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA, LLUM I GAS PER A LES PERSONES SENSE OCUPACIÓ DURANT TOT L'ANY!!

CONCENTRACIÓ: 23 GENER, 12 HORES, PLAÇA SANT JAUME, BARCELONA

Les recents mesures aplicades pels governs de Mariano Rajoy i Artur Mas empobreixen la majoria social, especialment a les persones sense ocupació: Pugen els preus dels serveis bàsics d'electricitat, aigua, gas i transport públic; el salari mínim perd poder adquisitiu congelat en 645,3 euros, per quarta vegada consecutiva es congela l'IPREM índex que s'utilitza com a referència per a la concessió del subsidi d'atur.

Les pensions, suport de moltes famílies sense recursos, perden poder adquisitiu. Els salaris dels treballadors/es han patit una greu retallada en aquests anys. Continua la destrucció d'ocupació a causa de les polítiques d'ajust i austeritat que apliquen aquests governs, i per una "contrareforma laboral" que ha liquidat drets laborals, amb més d'1 milió d'acomiadaments des de la seva aprovació amb el vot del PP i CiU. La poca ocupació que es crea és precaria.

Els dos governs prossegueixen les retallades de la despesa social en salut, educació i ocupació, deteriorant aquests serveis i encarint el seu accés. Mentrestant, la desigualtat a Espanya i Catalunya arriben a cotes d'escàndol, gràcies a la complicitat dels governs amb els interessos de la banca i dels rics, i per la seva tolerància amb el frau fiscal.

Però la llista d'injustícies i arbitrarietats no acaba aquí: Gràcies a les mocions presentades i aprovades en diversos ajuntaments pel moviment de persones sense feina i altres entitats, per impedir el tall dels serveis d'aigua, llum i gas a les persones i famílies sense recursos en cas d'impagament, el Parlament de Catalunya va aprovar al novembre una moció sobre pobresa energètica que obligava al Govern de la Generalitat a promoure les lleis que impedissin el tall d'aquests subministraments a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

Doncs bé, en el recent Decret Llei 6/ 2013 de 23 de desembre, el Govern de la Generalitat s'ha burlat del Parlament i de la ciutadania en limitar la suspensió del tall del subministrament de gas i electricitat a aquestes persones i famílies només al període de Novembre a Març. A més d'altres normes restrictives, imposa l'obligació de pagar el deute acumulat per aquests serveis durant els mesos d'abril a octubre.
És que els ciutadans no necessitem l'electricitat durant tot l'any per il·luminar les nostres llars, perquè funcioni la nevera i conservar els aliments, o utilitzar la rentadora per netejar la nostra roba, o tenir el gas amb què cuinar nostre menjar? Com es pot pagar un deute quan no es tenen els recursos per a això, i seguim sense feina per culpa de les seves polítiques que destrueixen llocs de treball? Mentre les empreses de gas i electricitat obtenen enormes beneficis amb tarifes abusives….

NO AL TALL DEL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA, ELECTRICITAT I GAS A LES PERSONES I FAMÍLIES SENSE OCUPACIÓ I RECURSOS DURANT TOT L'ANY!

CONDONACION DEL DEUTE A COMPTE DELS BENEFICIS D'AQUESTES EMPRESES!

RECUPERACIÓ DEL CARÀCTER PÚBLIC DE LES EMPRESES D'AIGUA, GAS I ELECTRICITAT, SENSE INDEMNITZACIÓ!

Prat de Llobregat, 8 de gener 2014

Coordinadora d'assemblees i col.lectius de treballadors/es en atur de Catalunya

(*) Assemblees i col.lectius d´aturats/des de Barcelona, Zona-Franca La Marina, Badalona, Badía del Vallés, Cerdanyola-Ripollet, Girona, Mollet, Montcada i Reixach, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa, etc.

E-mail: coord.aturatscat@gmail.com

http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció