CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 24 de novembre al Palau Robert de Barcelona en defensa d’un servei públic i de qualitat per a famílies en risc d’exclusió social

Dimarts, 22 novembre, 2016

El 24 de novembre uns 85 treballadors de FASI ((Fundació Acció Social i infància) i afiliats de CGT hem realitzat una concentració de protesta contra la reducció del pressupost que la Generalitat destina a prevenir l'exclusió social de la infància. L'acte s'ha desenvolupat des de les 9 hores del matí fins a les 12 hores en el Palau Robert de Barcelona ja que es realitzaven unes jornades sobre la infància a les quals assistia, entre altres, la Consellera de Benestar Social Dolors Bassa, a qui se li han transmès les queixes dels treballadors i tambien el responsable de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). A l'hora que han realitzat el descans els assistents a les jornades han pogut viure les protestes dels treballadors ja que aquests han trasllat les pancartes a la zona on prenien un catering.


CONCENTRACIÓ EN EL PALAU ROBERT (Passeig de Gracia 107) DIJOUS 24 DE NOVEMBRE a partir de les 9 DEL MATÍ

En defensa d'un servei públic i de qualitat per a la infància en perill d'exclusió social

No a la disminució de 528.000€ d'euros per part de la Generalitat

Aquesta concentració es convoca en defensa d'un servei públic i de qualitat per a famílies en risc d'exclusió social. La Generalitat pretén disminuir la partida pressupostària que es destina en l'actualitat de 472.000€ per cada “Casa d'Infants” i que passaria a ser de 424.000 Euros, la qual cosa suposa una baixada total de 48.000 Euros a cada casa, i una retallada pressupostària total de 528.000 Euros, la qual cosa provocarà una disminució en els menors atesos i del treballadors a cada centre, quan és un servei que en algunes casa hi ha llista d'espera.

L'objectiu principal del servei és donar a les famílies el suport necessari que eviti la separació dels fills i filles i/o la possibilitat del retorn a casa dels menors institucionalitzats.

Si uns diners estan ben destinats, aquests són els que es dediquen a la prevenció, i més si és per a menors d'entre 3 i 18 anys i les seves famílies, que per diferents motius socio-econòmics i/o familiars, es veuen desbordats per situacions que requereixen una intervenció especialitzada.

El projecte de “Cases d'Infants”, és gestionat per FASI (Fundacio Acció Social i Infància), una entitat sense ànim de lucre, els mitjans econòmics de la qual provenen de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), organisme que supervisa i avalua el projecte i que recentment ha anunciat la retallada pressupostària. Aquesta retallada, serà executat per l'entitat privada FASI, amb el que comportarà una reestructuració profunda del servei.

El projecte consta d'11 cases residencials distribuïdes per diverses localitats de Catalunya. Cadascuna de les cases té una plantilla de professionals formada per 2 treballadores familiars, 6 educadors socials i un equip tècnic format per un psicòleg i un pedagog, aquests últims actuen simultàniament en dues cases. El projecte també compta amb un treballador social. Els professionals atenen durant les 24 hores els set dies de la setmana a 10 menors en cadascuna de les cases.

Mitjançant un treball educatiu, una atenció individualitzada i la promoció de les capacitats parentals de la família, fent-la partícip del seu procés, es generen canvis positius en les dinàmiques familiars, augmentant les possibilitats de tornada al domicili familiar. El total de menors que s'estan atenent en l'actualitat en les Cases d'Infants és de 110.

Amb la retallada pressupostària les “Cases d'Infants” passarien a tenir solament 8 places, fent perillar la qualitat tècnica del projecte, a més d'una major precarització de l'actual servei i de les condicions laborals dels treballadors, donant-se una menor atenció personalitzada

Considerem que el projecte d'obrir més cases pel territori és correcte sempre que es respectin les 10 places existents per cada “Casa d'Infants” i l'actual model de projecte que respecti les ràtios actuals, apostant pels professionals ja existents així com l'estabilitat i qualitat que ha donat a les famílies que han estat ateses al llarg d'aquests 6 anys.

CGT Premsa Barcelona