CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 27 de juny a Barcelona contra els acomiadaments al BBVA

Diumenge, 26 juny, 2016

El BBVA ha fet un acomiadament coordinat de 14 treballadors a nivell estatal; 2 per Territorial, sense cap expedient disciplinari, ni cap notificació prèvia a la representació sindical, argumentant baix rendiment. Tres dels acomiadats són afiliats a la CGT.

Davant d'aquesta agressió, tots els sindicats a BBVA, hem decidir fer una concentració, davant les Seus Territorials. És molt important que la nostra presència sigui ben visible a totes les Territorials, per això demanem solidaritat i suport al conjunt del sindicat.

El proper dilluns 27 de juny, dilluns de 11 a 12 h. tothom a Plaça Catalunya/carrer Bergara 13, és molt important donar una contundent resposta, si no volem que això sigui només l'inici d'altres mesures que ben segur tenen pensades.

CONTEXT DELS ACOMIADAMENTS:

És indubtable que aquesta iniciativa és la primera conseqüència del discurs de la cúpula del Banc. Un Banc en contínua reestructuració, com tot el Sector, en el qual l'objectiu és fer-ho tot amb les mínimes persones en nòmina. Tot és prescindible com a plantilla directa de l'entitat i sempre més barat. Que el ritme d'execució d'aquesta visió bancària s'acceleri està cada vegada més present en el discurs dels “ideòlegs” de la nostra empresa i els directius cobren per executar-ho.

Sense cap dubte, la reducció de la competència a Espanya per reducció de les entitats converteix l'ocupació d'aquesta quota de mercat en una carrera entre les supervivents. El recent cop de puny en la taula donat pel Santander amb el seu ERO marca l'acceleració d'aquest procés. En el Santander es veu clarament el punt en què estem ara en el BBVA. Primer va ser una reestructuració destruint 4.000 llocs en 2 anys, després d'absorbir el Banesto. Executat en un clima de pau social del sindicalisme majoritari i l'única oposició activa de CGT. Tancada aquesta reestructuració al desembre 2015 amb salves a l'aire d'entusiasme empresarial, 3 mesos després, el primer Banc d'Espanya en beneficis presenta un ERO d'extinció
finalment per 680 persones i un pla de prejubilació per altres 700 això només per 2016, i algun Sindicat dels signants escriu a la Direcció lamentant-se que no està complint el “esperit del ERO” quan amb la seva signatura han donat legitimitat al mateix.

No hi ha un problema de productivitat o de baixa rendibilitat al nostre Banc. La Banca espanyola és la que més ocupació ha destruït amb enorme diferència, durant la crisi, a Europa. Seguim sent líders en Rendibilitat per recursos propis (ROE) i tenim un ràtio d'eficiència (productivitat) 13,3 punts millor que la mitjana dels nostres competidors europeus en el propi informe de BBVA en els seus resultats 1T2016.

Sense cap dubte, això no ha fet més que començar: S'han obert les hostilitats. Al setembre ens queda la integració total de Caixa Catalunya (CX), absorbida per BBVA. Això serà el pretext o realitat per presentar pitjors xifres de resultats en 2016. No s'acomiadarà a qui en la compra va vendre l'operació com una “ganga”, ara toca queixar-se d'aquesta “rémora” per conformar un nou BBVA mitjançant una reducció de costos, via llocs de treball i probablement empitjorament de les condicions
de sortida de l'entitat. El discurs de la cúpula és un veritable atreviment. Som el Banc amb més Directius amb contracte blindat (64 persones), però no es cansen de demanar menys diners pels altres que, excepte ells, tots som cars i es pot fer amb menys. Ha arribat l'hora en que ells van a passar de paraules a fets. I ha arribat l'hora de respondre en consonància o “NO HI HA FUTUR”, i a més a curt termini.

CGT BBVA