CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 29 de març a Barcelona contra la implantació dels models precaris d’ocupació a Correus

Dimarts, 28 març, 2017

Contra la implantació dels models precaris d'ocupació a Correus, concentració el dimecres 29 de març a l'oficina principal de Correus a Barcelona, a la Plaça Antonio López / Via Laietana, a les 17 hores.

CONTRACTACIÓ A TEMPS PARCIAL EN REPARTIMENT NOTIFICACIONS TORN TARDA. CGT NO NEGOCIA LA PRECARIETAT

El “sindicalisme” col·laboracionista ha facilitat la implantació massiva dels contractes a temps parcial en repartiment de torn de tarda (2000 contractes parcials de 20 h setmanals i 4000 de 8 h setmanals en tot l'estat)

Els contractes a temps parcial haurien de ser una opció del treballador/a per conciliar la seva vida laboral i familiar i no una decisió empresarial.

Si existeix una necessitat estable de prestar un servei, s'ha de dotar de llocs de treball fixos per garantir-ho, i més quan es tracta del lliurament d'actes administratius i la forma de realitzar-los està regulada per llei.

La prestació d'aquest servei amb contractació a temps parcial, perjudica als treballadors perquè els condemna a la precarietat i també ens perjudica a tots perquè respon a una mesura transitòria fins a la implantació de la jornada partida.

Exigim que es reinstaure el repartiment en torn de tarda a jornada completa; és l'única garantia d'oferir llocs de treball estables per a tothom.

CONTRACTES A TEMPS COMPLET

CRITERIS TRANSPARENTS DE CONTRACTACIÓ

NO Al SINDICALISME D'ENDOLL”'

Comunicat

Correus generalitza la contractació de personal en precari amb, 4.000 contractes parcials de 8 hores setmanals per treballar els dimarts i dijous i 300 € al mes i 2000 contractes parcials de 20 hores setmanals de dilluns a divendres i 600 € de salari. Com la més gran empresa pública que és, hauria de ser un referent d'ocupació de qualitat, però lluny d'això porta anys introduint la precarietat laboral tant en els contractes eventuals com per als “fixos”. Un altre model precari estès en l'empresa, són els Fixos-Discontinus, que van aprovar els seus exàmens fa 8 anys i segueixen esperant una plaça a temps complet. La plantilla fixa s'ha reduït en un 25 % en tot el país.

La perversió de la utilització dels contractes de jornada incompleta, que hauria de ser una opció del treballador o treballadora per realitzar la conciliació familiar, s'ha convertit en una manera estructural de fer funcionar l'empresa, amb salaris de misèria i jornades a mesura dels interessos empresarials.

En lloc de garantir un servei públic i de qualitat de dilluns a divendres, amb el repartiment diari de la correspondència a tots els domicilis sense distinció del lloc on es viu, com a marca la Llei Postal, i amb unes condicions de treball dignes per a treballadores i treballadors, Correus contínua el seu camí cap a la precarització i l'empitjorament del servei públic.

En les Oficines d'atenció al client cada vegada és major la pressió sobre els treballadors perquè es venguin productes que no tenen res a veure amb el correu (assegurances, loteria, material d'oficina, etc), augmentant el temps d'espera dels usuaris. L'empresa, de cada 10 absències en atenció al client, solament cobreix 5, augmentant la càrrega de treball ja que en la majoria de contractes són de 4 o 5 hores.

És totalment incomprensible que en els pavellons de classificació, que funcionen les 24 hores, s'estiguin fent contractes inferiors a la jornada completa.

En els entorns rurals s'han augmentat els recorreguts, fent-los impossibles de realitzar. A més el personal rural ha d'aportar en la seva majoria vehicle propi i el preu del quilometratge no s'actualitza des de 2011, assumint els treballadors les pujades de carburant de la seva butxaca.

Les reclamacions a Correus han augmentat una barbaritat, el 2013 va haver-hi 65.910 reclamacions mentre en el 2015 van haver-hi 97.270, el que demostra un índex ascendent i el poc que preocupa a l'empresa donar un servei de qualitat. Tot això ve succeint des que el 2011 van deixar d'obrir-se les borses de contractació on qualsevol persona s'apuntava i ha estat canviant per l'endollisme, totalment opac.

La CGT no gestiona la precarietat, la combatem. No podem sinó criticar la política laboral de Correus en la qual es redueixen els estàndards de qualitat de l'ocupació, el volum del mateix i per tant l'adequada prestació del servei que tenim encomanat. És inacceptable que mentre per a la ciutadania i treballadors solament hi ha les retallades, per als gestors d'aquesta precarietat es reparteixin salaris astronòmics i s'augmentin les seves retribucions un 18% entre 2011 i 2014. El responsable de tot això, el President de Correus, Javier Cuesta Nuin cobra 190.800€ a l'any, un dels sous públics mes exorbitats.

CGT Correus Barcelona
https://cgtcorreosbarcelona.wordpress.com

correus_bcn.jpg