CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 3 d’abril a Barcelona contra l’ERO d’Unítono

Dilluns, 1 abril, 2013

CONCENTRACIÓ A BARCELONA CONTRA L'ERO A UNÍTONO

Dimecres 3 ABRIL 2013, de 14.30 a 15.30h. Avinguda Meridiana nº 89 ( L'edifici de la Renault )

TELEMARQUETING EN LLUITA PER LA DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL

Unitono vol tirar endavant un ERO a nivell estatal que afectaria 270 treballadors, 64 d’ells a Barcelona

El passat 11 de març Unitono va convocar als comitès d’empresa de les províncies de Barcelona, Madrid i Santander, per separat, per a informar de la dolenta situació econòmica de l’empresa segons ells, i per tant de la necessitat d’aplicar mesures per a tenir una major flexibilitat, en detriment de la nostra estabilitat laboral, i fins i tot de realitzar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).

Ahir, 20 de Març es va obrir el període de consultes que durarà un màxim de 30 dies. Les causes al·legades per l’empresa són econòmiques i de producció afectent a nivell estatal a 270 treballadors (64 a Barcelona, 176 a Madrid i 30 a Santander). En concret, ens informen que la empresa va tenir un resultat negatiu d’explotació en l’exercici del 2012 i preveuen que per al 2013 el resultat present una pèrdua molt major, a causa de, entre altres factors, el menor nivell d’ingressos i de l’activitat del principal client de l’empresa, que és Telefònica. Així mateix ens indiquen la necessitat de rendibilitzar el nombre de treballadors i adequar-lo a la corba de cridades rebudes.

El període previst per a portar a terme aquesta mesura, i les que puguin sorgir durant les següents reunions (suspensions o modificacions de contractes), com resultat de la negociació, s’estendrà des de l’endemà a la finalització del període de consultes fins al 31 de desembre de 2013. Els criteris de selecció dels companys i companyes que vagin a ser afectats són: adscripció al servei, productivitat, impossibilitat de reubicació en altre lloc no excedent, absentisme en l’últim any, polivalència de cada treballador, major salari i càrregues sòcials, capacitació i idoneïtat.

El calendari de reunions acordat és 2, 10, 17 i 19 d’abril, obert a variacions quant a dates. CGT tenim clar, que cap d’aquestes mesures és necessària en una empresa que segueix generant beneficis, per tant no anem a donar carta blanca a l’empresa perquè executi ni un sol acomiadament, ni anem a mercadejar amb les condicions i llocs de treball de cap company, ja que darrere de cadascun de nosaltres hi ha una vida i unes circumstàncies.

En les últimes setmanes han corregut moltes remors i de molts tipus sobre aquest assumpte, CGT us recomanem que no feu cas a les rumorologies i que acudiu a nosaltres per a qualsevol dubte que pugueu tenir sobre procés, us garantim claredat, no anem a dir avui NO AL ERO i demà signar un acord de X acomiadaments.

Secció Sindical CGT Unítono