CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 3 de juliol al Consorci d’Educació de Barcelona pel manteniment dels llocs de treball dels educadors/es d’Educació Especial

Divendres, 30 juny, 2017

L’Assemblea d’Educadors/es d’Educació Especial convoquen concentració dilluns 3 de juliol a les 18h al Consorci d’Educació de Barcelona (Plaça Urquinaona 6).

- Pel manteniment dels llocs de treball dels educadors/es d’Educació Especial
- Per la transparència al concurs de trasllats d’educadors/es d’Educació Especial
- Aturem la privatització de l’educació pública

Les Educadores d’Educació Especial (EEE) interines reunides en Assemblea el passat 27 de juny volem expressar la nostra preocupació davant la possibilitat de ser desplaçades dels nostres llocs de treball com a conseqüència de la darrera convocatòria de concurs de canvi de destinació per a la provisió de llocs de treball de personal laboral fix del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (convocatòria núm. LEN/002/16).

Moltes de nosaltres portem anys prestant serveis d’atenció directa i educant a alumnat amb Necessitats Educatives Especials i no hem pogut promocionar de cap manera ni passar a ser personal fix des de fa 10 anys, ja que no s’han convocat cap tipus d’oposició ni ens han estabilitzat als nostres llocs de treball en tot aquest temps.

Ara se’ns exigeix obtenir en un termini de 4 anys la titulació de Tècnic/a d’Integrador/a Social per poder seguir treballant, encara que sigui amb caràcter temporal, segons acord del Departament d’Ensenyament i el Comité Intercentres del passat 1 de març de 2017. Paradòxicament, podem ser desplaçades dels llocs de treball que ocupem ja que l’actual concurs de trasllats del Personal d’Administració i Serveis, el Departament d’Ensenyament ha establert que el personal fix de la categoria D (conserges, cuiners, recepcionistes, manteniment i servei de neteja) puguin accedir a una plaça fixa d’EEE sense tenir titulació de Tècnic en Integració Social.

Aquesta reubicació del Personal d’Administració i Serveis que mai no ha prestat serveis d’atenció directa a l’alumnat és en bona part conseqüència de l’externalització de serveis que abans prestava aquest personal fix del PAS i que va passant a prestar empreses privades. Creiem que conserges, cuiners, recepcionistes, manteniment i servei de neteja han de seguir treballant pel Departament en les millors condicions i poder promocionar i concursar per traslladar-se si ho desitgen. Però els llocs d’EEE són substancialment diferents als que venen ocupant i requereixen una preparació específica i/o experiència en atenció a infants i joves. A més, aquestes places estan ocupades per EEE que venim demostrant la nostra capacitat per desenvolupar-la durant anys i que ara podem ser desplaçades o acomiadades.

Per una altra banda, demanem la continuïtat o la creació de les places de programa de l’escola inclusiva que estan en funcionament des de fa dos cursos i que s’ha demostrat que són necessàries per el bon funcionament de les escoles i el benestar dels nostres alumnes, alumnat amb especial fragilitat.

Barcelona, 3 de juliol de 2017

Assemblea d’Educadors/es d’Educació Especial

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article4894

arton4894.png