CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 30 de novembre a la Ciutat de la Justícia en suport a la Naty en el judici per reclamar la Incapacitat Absoluta

Dijous, 24 novembre, 2016

Concentració en suport a la Naty en seu judici per reclamar la Incapacitat Absoluta

El dimecres 30 de novembre se celebra el judici de la Naty, la noia malalta que va acampar el passat mes d’octubre davant de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) per reivindicar els seus drets.

La Plataforma d'Afectades per l'Institut d'Avaluacions Mèdiques (la PAICAM) convoca una concentració solidària el 30 de novembre a la porta del Jutjat Social a la Ciutat de la Justícia a les 11.30h per expressar el seu rebuig als criteris economicistes a l’hora d’atorgar o denegar pensions a les persones malaltes.

El proper dimecres 30 de novembre a les 11.30h la Plataforma d’Afectades per l’ICAM, la PAICAM, convoquem una concentració davant del Jutjat Social (situat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona) en suport a la nostra companya Natividad López. La Naty, com totes la coneixem, haurà d’afrontar un judici on reclamarà a l’Institut d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) i al Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) la Incapacitat Absoluta que li correspon per les diverses i greus malalties que pateix. L’anterior judici es va ajornar per la seva delicada situació de salut.

La Naty va donar a conèixer el seu cas el mes d’octubre de 2015, quan va acampar davant de l’ICAM durant prop de 3 mesos. Sota una pancarta que deia “Em voleu veure morta? Doncs viuré aquí”, la Naty reclamava que se li retornés la Incapacitació Total Permanent (o Absoluta) que se li havia concedit arran de les patologies que pateix, però que el mateix ICAM va decidir retirar-li. Paral·lelament, va presentar una demanda contra aquesta decisió i el proper dimecres, finalment, se celebra el judici després d’una anul·lació per problemes de salut de la demandant.

Aquesta problemàtica s’emmarca en la lluita de la PAICAM, des d’on venim denunciant la deriva economicista de l'ICAM i de l’INSS, que els darrers anys a supeditat la seva pràctica a criteris econòmics enlloc de mèdics o humans. Les persones malaltes sense possibilitat de treballar entren en litigis judicials --llargs, costosos i penosos—i mentrestant, sense cap tipus d’ingrés, pateixen un greu risc d’exclusió social. En el cas de la Naty, per exemple, la situació d’alta mèdica suposa privar-la de la minsa prestació de 300 € que fins ara percebia i suposaven la seva única font d’ingressos.

Arran de l’acampada de la Naty, diverses persones i col·lectius vam decidir posar en marxa la PAICAM amb l’objectiu de denunciar els criteris economicistes de les administracions a l’hora d’imposar altes mèdiques i denegar invalideses. També volem posar llum sobre el gran patiment que experimenten tantes persones i fomentar el suport mutu i l’autoorganització davant les injustícies com aquesta. Les treballadores i treballadors no som mercaderies i tenim dret, quan emmalaltim, a rebre un tracte digne i just.

Solidaritza’t i lluita amb nosaltres!

Plataforma d'Afectades per l'Institut d'Avaluacions Mèdiques - PAICAM
http://paicam.blogspot.com.es/
Facebook: https://www.facebook.com/plataformafectatsicam/
Twitter: @LaPAICAM

cartell_concentra_naty.png