CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 6 de maig a Barcelona contra l’acomiadament per part de SITEL de dos afiliats de CGT

Dijous, 17 abril, 2014

sitel_bcn.jpg

SOLIDARITAT AMB ELS DOS ACOMIADATS DE CGT A SITEL PER LA SEVA OPOSICIÓ A L'ERO

CONCENTRACIÓ DIMARTS 6 DE MAIG A LES 13 HORES A SITEL C/FLUVIÀ 65 CANTONADA C/LLULL (Metro Selva de Mar), BARCELONA

Han passat uns dies des que el 8 d'abril del 2014 l'empresa SITEL va aplicar el seu ERO/ERTO i ens ha deixat clar que no li va agradar gens el paper que la CGT ha ocupat en les negociacions.

La CGT, estàvem demostrant en la negociació l'innecessari del ERO/ERTO i l'empresa ha reaccionat acomiadant a aquells que lluiten i estan en les negociacions per a no permetre que juguin amb els treballadors.

Als nostres companys de CGT David Díaz i Oriol Romero (delegat en el Comitè) els han atrapat en una trama digna d'un "culebrón". Han estat acusats per l'empresa de LLADRES i han estat comminats a que signin la baixa voluntària del seu lloc de treball, a canvi de no ser denunciats pel penal.

Per a la CGT aquesta acusació no és certa i la seva “recomanació” es pot considerar un xantatge. Els fets que van succeir són els següents:

El passat 27 de març l'empresa estava rebutjant material Informàtic amb la mateixa empresa que ja havia realitzat treballs per a SITEL. Els companys li van preguntar al transportista què feia amb el material ja que ho estava estavellant contra el fons del camió. El mateix transportista, vam recalcar que estaven fora de l'empresa, els va donar permís per a quedar-se el que volguessin. David i Oriol van entrar dues caixes de PC de nou a l'empresa pujant-los al despatx de Seccions Sindicals en la 4ª Planta. Una hora més tard l'empresa els va citar i els va començar a acusar de ROBATORI i a recomanar que si no volien ser denunciats davant els mossos d'esquadra signessin la baixa voluntària de l'empresa.

La CGT considerem intolerable aquesta actitud de l'empresa que més sembla un xantatge que una recomanació. Curiosament i després de ser acusats, els nostres companys, van sortir per a parlar amb el transportista i que es reafirmés en el que els havia dit anteriorment, que podien agafar el que volguessin. En aquest mateix moment es van trobar amb que l'empresa els va interrompre per a convidar al transportista a que marxés. Amb posterioritat el transportista ha canviat la seva versió.

Qui pot creure's que algú amb 6 anys antiguitat en l'empresa cometrà un robatori davant de les càmeres de seguretat, passant per davant de la recepcionista, a ple dia i retornant el material robat a l'interior de l'empresa?

Aquests acomiadaments són indubtablement conseqüència directa de l'acció sindical de la CGT a SITEL contrària a l'ERO. Més concretament, són una agressió a un delegat que ha estat implicat en la negociació i en la defensa dels drets dels seus companys i companyes i que ha fet públic durant l'últim mes les diferències de posicions en les negociacions amb UGT i CCOO.

Aquesta agressió de SITEL es quedarà sense resposta. Anem a lluitar pels seus llocs de treball amb tots els mitjans jurídics i sindicals a la seva disposició.

Sindicat de Transports i Comunicacions CGT Barcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció