CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 7 d’abril a Tarragona per defensar la sanitat pública i el no pagament del deute

Dijous, 3 abril, 2014

Cartell 7 d'abril

Des de la Federació local de CGT de Tarragona us convidem a participar i adherir-vos a la protesta que farem el proper 7 d'abril, a les 19h a l'estàtua dels despullats de Tarragona per defensar la sanitat pública i el NO pagament del deute. Aquesta protesta la convoquem des del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona en el qual participa la CGT juntament amb altres col·lectius com Co.Bas, CUP, a més de persones a títol individual.

Us lliurem el cartell perquè en feu difusió a través dels vostres mitjans i el manifest perquè ens doneu suport.

També us agrairíem que féssiu difusió del manifest entre d'altres organitzacions que penseu que poden tenir interès en adherir-se a la convocatòria.

SP de la F.L. de CGT de Tarragona

Més informació:

- FACEBOOK CGT TARRAGONA

- TWITTER CGT TARRAGONA


El Grup en Defensa de la Sanitat Pública (format pels sindicats CGT, COBAS, la CUP i persones a títol individual) convoca una concentració per donar suport a la campanya“La privatització mata. Fora les empreses de la Sanitat promoguda per la RAAS (Red Autogestionaria Anti privatización de la Sanidad)

L’objectiu d’aquesta campanya és implicar a la població i als treballadors de la salut en la defensa i millora del sistema públic, per garantir l’atenció sanitària de qualitat basada tant en la promoció de la salut com en la prevenció, la curació i rehabilitació de la malaltia en igualtat de condicions per tots, fent servir adequadament els recursos, creant treball de qualitat, actuant sobre els determinants de la malaltia. I tot això a través d’un sistema sanitari públic universal, sense copagament i gestionat democràticament.

Amb la campanya “La privatització mata. Fora les empreses de la Sanitat” volem que la població prengui consciència sobre la gravetat del deteriorament de la Sanitat Pública.

El tret de sortida a nivell estatal de la campanya serà el dia 5 d’abril.

A Catalunya es farà la presentació d’aquesta campanya en dos actes inicials:

1. Roda de premsa dijous, 3 d’abril a les 11h a la CGT Tarragona, Plaça Imperial Tarraco 1, 3º. Tarragona

2. Concentració el dia 7 d’abril a les 19h. a l’Estàtua dels Despullats.

CONTACTES:
Agustí Aragonés 645102243
Conchi de Tera Madrid 649098886

EL PAGAMENT DEL DEUTE ÉS LA FI DE LA SANITAT I DELS SERVEIS PÚBLICS

A finals de la dècada del 80 s’inicia la privatització de la sanitat i dels serveis públics mantenint-los en un estat precari amb la finalitat de garantir el negoci privat. Actualment, amb l’inici de la “crisi”,el negoci privat es nodreix encara més dels diners públics.

Des de fa més de tres dècades, el que podia ser rendible per a les empreses, s’ha anat “externalitzant”: des de els serveis de neteja fins al de radiodiagnòstic. També s’han incrementat progressivament els concerts amb clíniques privades per a disminuir unes llistes d’espera que són el resultat de la insuficiència i la infrautilització crònica dels serveis públics.

La sanitat privada parasita la pública i, com succeeix amb els paràsits, quant més es desenvolupa una, més es debilita l’altra.

A finals de la dècada dels 90, PP, PSOE, PNV, CIU i CC, votaren al Congrés la llei 15/97 de noves formes de gestió, i amb ella es va obrir la porta a l’entrada massiva del capital privat a la gestió d’hospitals i tot tipus de centres sanitaris. L’aplaudiment públic de CCOO a la Llei és una bona mostra de l’actitud complaent dels sindicats majoritaris davant la privatització.

Governs autonòmics sota tot tipus de partits (PP, PSOE, IU, CIU I ERC) han donat la gestió d’hospitals al negoci empresarial.

Catalunya, amb més del 60% de la xarxa hospitalària en mans privades i amb desenes de Centres d’Atenció Primària gestionats per empreses amb ànim de lucre, és el territori on la política de “portes giratòries” millor s’ha aplicat, donada la permanent anada i tornada d’ex dirigents de la patronal del sector (per exemple, veiem la Unió Catalana d’Hospitals i l’actual Conseller de Sanitat Boí Ruiz, a la cúpula del Departament de Salut). Conseqüentment, és on la corrupció ha sorgit de forma més escandalosa, forçant un acord parlamentari PSC-PSOE-CIU per tancar la comissió d’investigació sobre les irregularitats del sector. No hem d’oblidar que la llei que permet el desmantellament i l’enderrocament de l’ICS es va aprovar durant el govern del Tripartit (PSC-ICVERC).

L’exclusió d’assistència sanitària a immigrants “sense papers” i als treballadors i treballadores en precari que estiguin més de 90 dies a l’estranger; el re-pagament de medicaments per pensionistes, etc. s’afegeixen a un deteriorament gravíssim i planificat des de les elits polítiques i econòmiques d’una sanitat pública cada vegada amb menys recursos i que, a més, rep a tots i totes les pacients que no són negoci per la privada.

El resultat d’aquestes polítiques sanitàries criminals és la mort prematura de milers de persones pobres. Pot dir-se, sense exagerar, que aquestes polítiques, unides als desnonaments, a l’expulsió de la universitat dels fills i filles de la classe obrera, a les restriccions progressives en prestacions i subsidis amb l’augment de l’atur, les pensions de misèria, etc. tenen com a finalitat el que persegueix el capitalisme en crisi: desfer-se de qui no necessita per a la producció, de qui molesta per a fer negoci i pot col·laborar en una rebel·lió social.

La coartada d’aquest crim del capitalisme contra el poble és que la despesa pública és insostenible a causa de la crisi. Cada vegada més gent és conscient que l’evasió de capitals a paradisos fiscals i el frau a hisenda, juntament amb les successives contrareformes fiscals del PSOE i PP per a que els rics paguin cada vegada menys, són les responsables de la baixada espectacular dels ingressos tributaris. Les persones que paguem, quasi exclusivament, som aquelles a qui ens ho treuen del sou.

A aquestes alçades de la pel·lícula, molta gent sap que el Deute públic, que arriba al Bilió d’euros i que al 2007 era molt menys que la meitat, s’ha generat pels governs del PSOE i PP mitjançant la transferència massiva de diners públics a empreses privades, sobretot a la banca, convertint el seu deute privat en deute públic.

El pagament del Deute Públic, quasi la meitat de la despesa pública total de cada any, és el brutal xantatge mitjançant el qual s’imposen contrareformes laborals, salaris i pensions de misèria, es privatitza tot el que és rentable i es desmantellen serveis públics.

No pagar el deute (que és il·legítim) i trencar amb tot l’engranatge de l’Euro i
de la UE és condició indispensable per a que el poble exercim el nostre poder
i posem el que és nostre al servei de la majoria social

Davant d’aquesta situació només serveixen mesures radicals:

CONTRA LA PRIVATITZACIÓ: derogació de la Llei 15/97 i rescat del que JA s’ha privatitzat.

CONTRA L’EXCLUSIÓ SANITÀRIA I EL RE-PAGAMENT: derogació del RD 16/2012
PARTICIPACIÓ REAL DE LA POBLACIÓ I TREBALLADORS/ES en la gestió dels Centres Sanitaris

NO AL PAGAMENT DEL DEUTE. És possible una sanitat per tots a la Unió Europea

PERQUÈ LA PRIVATITZACIÓ MATA
FORA LES EMPRESES DE LA SANITAT

GRUP DE TREBALL EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA DE TARRAGONA

Donen suport adherint-se a la campanya i a les mobilitzacions, les següents entitats, fins aquest moment: CGT, COBAS, CUP, ENDAVANT, CAU DE LLUNES, ARRAN, PLATAFORMA EN DEFENSA DELS DRETS PÚBLICS DE TARRAGONA, METGES DE CATALUNYA, FRONT CÍVIC DE LES COMARQUES DE TARRAGONA I LOS AMIGOS DEL CHE.

Cartell protesta 7 d'abril a Tarragona:

“Privatitzar la sanitat mata”, vídeo per convocar a la concentració:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hWc_l5ugjwI

Attached documents