CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració el 7 de juny a Barcelona. No als pressupostos generals de l’Estat: atac frontal a l’ocupació publica. #LluitaInterina

Dissabte, 27 maig, 2017

LLUITEM PELS SERVEIS PÚBLICS

Concentració dimecres 7 de juny a les 18h a la Delegació del Govern espanyol a Barcelona (Mallorca 278, Metro Diagonal i Girona)

- No a l'article 19 dels Pressupostos Generals de l'Estat i a la resta de mesures contra els treballadors i treballadors del sector públic.

- No a l'acomiadament del personal interí.

- No a la destrucció de llocs de treball del sector públic.

- No a la prohibició de la internalització de serveis.

El govern del PP vol accelerar la destrucció de llocs de treball al Sector Públic amb les mesures que ha inclòs al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat. No prou content amb la supressió de molts llocs de treball un cop els seus titulars es van jubilant, aquestes mesures provocaran globalment acomiadaments de personal interí i més precarietat per als que de moment continuïn.

Això ho fa amb la limitació de l’oferta pública d’ocupació per sota de les necessitats de reposició, la retallada de les places estructurals ocupades per personal interí que poden ser convocades amb oferta pública, la prohibició d’incorporar personal extern afectat per processos d’internalització de la gestió (com per exemple la municipalització de la gestió de l’aigua o de la neteja), la prohibició del nomenament de personal interí o temporal en places estructurals pendents de convocatòria, la limitació complementària al màxim de 8% de places interines sense garantir la consolidació de totes les existents des de fa ja anys.

També ataca als drets de tots els treballadors públics en general, deixant novament en suspens parts fonamentals dels seus drets de negociació o prohibint la nova contractació o nomenament dels interins que hagin superat els 3 anys de treball continuat, això últim burlant les directives europees establertes per evitar l’abús de la contractació temporal i que estableixen que els llocs de treball ocupats temporalment durant més de tres anys no poden ser considerats temporals sinó fixes. També malmet els drets dels treballadors quan omet la previsió pressupostària per fer front a les reclamacions d’indemnització per acomiadament del personal temporal o interí, dret sòlidament establert ja per la jurisprudència.

Tot això és a més un abús de poder destruint l’autonomia de gestió de la resta d’administracions, autonòmiques i locals, pel que fa a la tria del seu model de gestió en un moment en el qual la ciutadania està reclamant amb força la gestió directa dels serveis públics.

Per això hem redactat les esmenes urgents.

CGT Ensenyament
Federació Sanitat CGT Catalunya
Secció Sindical CGT Ajuntament de Barcelona

>>> Octavetes concentració 7 de juny:
http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/denuncia-pge2017.pdf

davlacjxuaaqhms.jpg

dbd4ei8xgaaq1tq.jpg