CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració en defensa de la Renda Mínima d’Inserció divendres 05 d’agost a les 13:00 hores davant la seu de la Generalitat a Girona

Dijous, 4 agost, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Som un grup de treballadores dels serveis socials d’atenció primària de les comarques gironines. Haureu rebut la notícia, ja sigui pels mitjans de comunicació o per d’altres vies, que el Govern de la Generalitat ha introduït canvis substancials a la Renda Mínima d’Inserció (RMI) tant en el seu contingut com a la forma d’aplicació actual.

L’autèntica realitat, mal expressada als mitjans de comunicació, és que s’està retallant un programa destinat a les persones més desfavorides de la nostra societat. Sinó, com s’explica que a dia d’avui encara hi hagi gent sense haver cobrat la prestació? És que potser les persones en situació de risc d’exclusió social no tenen dret, perquè històricament no tenen veu, a rebre puntualment a finals de cada mes (com s’havia fet fins ara) els diners per a poder pagar les seves factures? Perquè des de la Generalitat es prenen mesures com aquestes sense avisar a professionals ni beneficiaris de la RMI?

A més, aprofitant “l’avinentesa” i com que els canvis mai venen sols, s’ha modificat també la llei d’accés a la prestació. Essent aquesta cada cop més restrictiva amb mesures com el fet que les possibles noves beneficiàries hauran de passar 6 mesos sense cap ingrés abans no puguin optar a la RMI... Increïble, oi? Potser no saben els nostres governants que per a les persones normals estar 6 mesos sense cap ingrés significa caure en la ruïna i la marginalitat social?

Per tot el que s’acaba d’explicar us demanem que ens acompanyeu, juntament també amb usuaris de la RMI afectats, a la concentració que realitzarem el proper divendres 05 d’agost a les 13:00 hores davant la seu de la Generalitat a Girona. Perquè retallar en polítiques socials ens afecta a totes i no només a unes quantes. Perquè “Menys RMI=Més Fractura Social”.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció