CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració en solidaritat amb els i les treballadores en Vaga de Movistar a Sabadell, el 16 d’abril #ResistenciaMovistar

Dimarts, 14 abril, 2015

Concentració en solidaritat amb els i les treballadores en Vaga de Movistar a Sabadell, el 16 d´abril

Aquesta és també la nostra vaga

Concentració en solidaritat amb els i les treballadores en vaga de Movistar

Dijous 16 d'abril 18:00 hores Rambla 25 (Davant Movistar Rambla )

Els i les treballadores de les empreses contractades i subcontractades de Movistar estan en vaga indefinida a tot l'Estat des de fa dies. Son els treballadors/es que sovint veiem a dalt d'escales al carrer arreglant un cable de telèfon, els que ens venen a casa a instal·lar una línia. En definitiva, són treballadors/es que la privatització de Telefònica els 1990's va abocar a ser subrogats a altres empreses, amb condicions laborals escandaloses.

Actualment els i les treballadores d'aquestes empreses pateixen una explotació salvatge, amb jornades laborals que poden arribar a 12 hores diàries i treballant caps de setmana. A més, en molts casos treballen per feina feta. És a dir, si no acaben la feina, no cobren. Jornades laborals molt llargues i treball a preu fet són un còctel explosiu: provoquen molts accidents laborals, de vegades amb la mort del treballador/a.

L'estratègia de Telefònica-Movistar repartir els serveis en milers de petites genera prejudicis als/les treballadores però també als/les usuàries. Als primers els destrossa les condicions laborals i els enfonsa els salaris, amb sous que no arriben als 900 € per jornades de més de 10 h. Als segons ens obliga a passar per infinits d'intermediaris abans de poder resoldre una incidència.

El proper increment en 5 € al mes en cada línia fixa (60€ l'any) no servirà per a millorar el servei, ja que Telefònica-Movistar segueix apostant per retallar plantilla, externalitzar serveis i explotar els i les treballadores de les empreses contractades i subcontractades.

La seva vaga és una vaga necessària i justa. Justa perquè busca acabar amb l'explotació i la degradació de les condicions de vida dels treballadors/es. I també combatre una pràctica laboral que moltes empreses grans estan promovent. I és necessària perquè si evitem que la totpoderosa Movistar se surti amb la seva, establim un precedent que serveixi d'advertència a altres empreses que obliguen a treballadors/es a fer-se falsos autònoms o contracten a petites empreses per fer activitats pròpies de la matriu.

Ni als treballadors/es ni als usuaris/es
Cap abús més de Telefónica-Movistar!!

FEDERACIÓ LOCAL CGT SABADELL

Més informació:

- TWITTER CGT SABADELL

- WEB CGT SABADELL

- Comunicat de FESIM-CGT davant el conflicte de les subcontrates de telefonia a nivell estatal: A la Vaga Indefinida #HuelgatotalMovistar
CGT convoca Vaga Indefinida des del 14 d’abril a les subcontrates de telefonia del conjunt de l’estat

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció