CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració en solidaritat amb Palestina a El Vendrell realitzada el 4 d’agost

Dimecres, 6 agost, 2014

Concentració en solidaritat amb Palestina a El Vendrell

Aturem la barbàrie sionista, solidaritat amb el poble palestí

El dilluns 4 d'agost, prop de 200 persones es varen reunir a la plaça Vella del Vendrell per a solidaritzar-se amb Palestina i denunciar el genocidi que el sionisme està perpetrant a la zona de la franja de Gaza

Des de les vuit del vespre s'hi podien veure homes i dones, nens i nenes de diverses procedències i cultures, que portaven la kufyia palestina ( mocador palestí ), la bandera o bé cartells que feien crides al boicot als productes israelians, que denunciaven els bombardejos o que deien “Gaza em fa mal”. Mentre hi havia qui portava xiulets i tambors per a fer soroll contra aquesta incursió militar, d'altres cridaven consignes com “Artur Mas sionista”, “sionisme és feixisme”, “boicot a Israel”, “Llibertat Palestina”, “no és una guerra és un genocidi”, entre d'altres. En català i en àrab.

Després d'estar uns minuts concentrats, es va llegir un manifest, primer en àrab i després en català, en el que s'explicava que l'estat sionista d'Israel ha causat ja més de 1700 morts i 9000 ferits, la major part civils, en l'operació Marge Protector. Aquesta no és res més que una excusa per a fer una ofensiva militar, per aire, mar i terra, per a apropiar-se dels territoris i recursos de la zona sota la complicitat de les institucions internacionals.

Davant d'aquesta massacre hi ha hagut pocs pronunciaments, tot han estat frases tèbies i simples declaracions. No ha de venir de nou aquesta actitud complaent amb el sionisme, doncs des del 1948 regna silenci absolut sobre la proliferació d'assentaments, la crema de collites palestines, els bloquejos que pateixen els barris palestins, el maltractament que reben els refugiats... Sota l'escut discursiu de l'holocaust i el patiment històric del poble jueu, sembla que cap resposta internacional sigui possible. Però la veritat és que els mitjans, corporacions, administracions i grans empreses, estan demostrant que és molt més important l'interès geoestratègic de l'Orient Mitjà que no pas les persones que hi viuen.

La lectura es tancava destacant que només amb la recuperació de terres i recursos per part del poble palestí es començaria a fer justícia, refusant tot tipus d'imperialisme i feixisme i reforçant la idea que la solidaritat és la tendresa dels pobles.

“Sortim al carrer per a posar de manifest que només es farà justícia quan el poble palestí sigui lliure i pugui recuperar les terres i recursos que l'estat sionista porta anys arrabassant-li amb total impunitat, així com el retorn de tots els refugiats i refugiades a casa seva.

Perquè no volem feixisme ni sionisme enlloc
Perquè detestem tota forma d'imperialisme
Perquè la solidaritat és la tendresa dels pobles
Aturem la barbàrie sionista, solidaritat amb el poble palestí!
Visca Palestina lliure!!! “

La concentració es va convertir en manifestació, sortint de la plaça Vella fins a la Rambla. Un cop allà, altre cop entre consignes donant suport a la franja de Gaza i reclamant que aquest és del poble palestí.

Es va procedir a cremar una bandera de l'estat d'Israel i a fer un minut de silenci pels milers de víctimes d'aquesta barbàrie i, després de tornar a cridar a la solidaritat amb el poble palestí va concloure l'acte amb la satisfacció d'haver deixat ben clar que, com deia el manifest:

“Nosaltres no podem mostrar-nos indiferents perquè sinó seriem còmplices I per això sortim al carrer, per a recordar-los, per a recolzar-los, i fer una crida a la solidaritat i el boicot a les institucions i empreses que hi col·laboren.”

Comunicat Federació Comarcal CGT Baix Penedès

Manifest solidaritat amb palestina a El vendrell llegit el 4 d´agost 2014:

Més informació:

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

- WEB CGT BAIX PENEDÈS