CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració feta el 7 de novembre a l’Aeroport del Prat contra la repressió sindical que porta a terme l’empresa USAIRWAYS

Divendres, 8 novembre, 2013

Avui 7 de novembre hem fet una concentració a l'aeroport de Barcelona davant del taulell d'embarcament de l'empresa US Airways.

Uns 70 afiliats de CGT Barcelona ens hem concentrat des de les 8 del matí fins a les 9'30 hores, mentre es produïa l'embarcament dels passatgers hem exigit davant del mostrador d'US Airways la readmissió del nostre company Lorenzo i també que cessin les activitats antisindicals a l'empresa. Acabant amb un recorregut per les zones d'embarcament a l'interior de l'aeroport.

US AIRWAYS és una multinacional nord-americana que opera a l'aeroport del Prat amb 6 treballadors des de fa aproximadament una dècada, temps durant el qual el nostre company ha treballat sense una sola sanció en el seu expedient ni cap falta.

L'empresa nord-americana, des que es van realitzar les eleccions sindicals al juliol del 2012 i CGT vam obtenir l'únic delegat de personal, va iniciar una campanya de persecució i assetjament sindical sense precedents.

En primer lloc acomiadant a l'octubre del 2012 al nostre company que havia estat elegit delegat de personal tres mesos abans i que va guanyar el judici amb acomiadament nul per persecució sindical i posteriorment amb l'assetjament i enderrocament sense treva cap al nostre altre company després de ser testimoni fonamental en la defensa del nostre delegat a US AIRWAYS.

Assetjament que es tradueix en la degradació de la seva categoria professional en funcions, la desacreditació contínua davant dels seus companys, endarreriments en les pagues mensuals i finalment el seu acomiadament, després d'una suposada falta greu i després d'una investigació interna a la qual ni l'acomiadat ni el delegat sindical, van ser tinguts en compte com a testimonis. Els qui coneixen el nostre company saben de sobres de la seva sensibilitat i la seva recerca incessant de solidaritat amb els altres treballadors, del seu intent de crear un bon ambient de treball entre els / les companys / es, per no parlar de la seva ja esmentada professionalitat demostrada en seus 10 anys de treball en US AIRWAYS.

Concentració a l´aeroport del Prat per acomiadaments a US AIRWAYS

El dia 2 d'octubre el nostre company va anar a treballar com cada dia, trobant-se que la supervisora ​​li lliurava la carta d'acomiadament. El treballador va demanar a la supervisora ​​comunicar amb l'advocada del sindicat perquè li indiqués que fer, la supervisora ​​li indicà que abandonés l'oficina insistint el nostre afiliat en què havia de parlar abans amb l'advocada. La Supervisora ​​abandonava l'oficina i el nostre company després d'una estona també, marxant al seu domicili. Durant el matí el nostre company va rebre una trucada telefònica dels Mossos d'Esquadra perquè es presentés a la comissaria urgentment, ja que havia estat denunciat per la supervisora, per coaccions i maltracte. En el judici que s'ha realitzat el nostre company ha sortit absolt d'aquestes acusacions i en la mateixa sentència la jutge es basa en l'informe del metge forense en què s'indica que "la descripció dels hematomes groc-verdosos no es corresponen amb hematomes recents ", quedant totalment desvirtuades les acusacions contra el nostre company i absolent dels càrrecs que se li imputaven.

Exigim que cessi la repressió sindical i es readmeti al company acomiadat.

Carlos Navarro
CGT-Premsa Barcelona
649 83 94 90


AUTOBÚS CONTRA LA REPRESSIÓ SINDICAL A L'AEROPORT DE BARCELONA EL DIJOUS 7 DE NOVEMBRE DE 2013

Sortida de l'autobús a les 7'30h del matí des de Via Laietana/Ramon Berenguer (cal apuntar-se en recepció de Via Laietana o al telèfon de la centraleta 93 310 33 62).

Per a qui vagi directament a l'aeroport del Prat, la concentració sera a les 8h a la Terminal 1 de l'aeroport, en els taulells de USAIRWAIS, números del 705 AL 711. (Es demana molta puntualitat, ja que és l'hora de facturació de l'únic vol de l'empresa aquell dia).

USAIRWAYS HA ACOMIADAT JA A DOS AFILIATS DE CGT, UN D'ELLS JA VA HAVER DE SER READMÈS PER ACOMIADAMENT NUL PERÒ L'EMPRESA HA TORNAT A LA CÀRREGA ACOMIADANT A UN ALTRE COMPANY QUE PORTATREBALLANT 10 ANYS EN L'EMPRESA

USAIRWAYS és una multinacional nord-americana que opera a l'Aeroport del Prat amb 6 treballadors des de fa aproximadament una dècada, temps durant el qual el nostre company Lorenzo (en l'actualitat acomiadat) ha treballat sense una sola taca en el seu expedient ni cap falta.

L'empresa nord-americana des que va haver-hi eleccions sindicals al juliol del 2012 i la CGT va aconseguir l'únic delegat de personal, va iniciar una campanya de persecució i assetjament sindical sense precedents. En primer lloc acomiadant a l'octubre de l'any passat a Raúl, que havia estat triat delegat de personal tres mesos abans i que va guanyar el judici amb acomiadament nul per persecució sindical i posteriorment amb l'assetjament i atac sense treva cap a Lorenzo després de ser testimoniatge fonamental en la defensa del nostre delegat a USAIRWAYS.

Assetjament que es tradueix en la degradació de la seva categoria professional en funcions, la desacreditació contínua davant dels seus companys, endarreriments en les pagues mensuals i finalment, el seu acomiadament després d'una suposada falta greu després d'una investigació interna en la qual ni Lorenzo, ni Raúl com delegat sindical, van ser tinguts en compte com testimoniatges. Qui coneixen a Lorenzo saben de sobres de la seva sensibilitat i la seva recerca incessant de solidaritat envers els altres, del seu intent de crear un bon ambient de treball entre els/les companys/es, per no parlar de la seva ja esmentada professionalitat demostrada en tots els seus anys de treball a USAIRWAYS.

Per totes aquestes raons des del Sindicat de Transports de CGT-Barcelona demanem la solidaritat del tota la CGT i que assistiu a la mobilització que realitzarem en l'aeroport davant un gravíssim exemple de discriminació i persecució de les llibertats sindicals que estan sofrint els nostres companys en aquesta empresa.

Sindicat de Transports de CGT-Barcelona