CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració l’11 de març contra la reestructuració dels torns de treball a la Instal·lació d’Emmagatzematge d’Hidrocarburs de CLH Tarragona

Dissabte, 9 març, 2013

El dilluns 11 de març els treballadors de la Instal·lació d'Emmagatzematge d'Hidrocarburs de CLH a Tarragona duran endavant la segona de les Aturades parcials convocades per a aquest mes de Març de 8.00 a 10.00 hores.

Igual que el dilluns passat, es realitzarà una concentració en l'entrada de camions de la Instal·lació per a denunciar la reestructuració de torns que pretén portar a terme l'empresa i per la qual es vol deixar a un sol operari en els torns de Nit, Caps de setmana i Festius, el que compromet la seguretat dels propis empleats, de les persones i instal·lacions que es troben pròximes a ella i del medi ambient en cas d'Accident Greu, atès que es redueix el nombre d'operaris qualificats per torn encarregats de controlar i supervisar les diferents activitats que es porten a terme dintre de la Instal·lació, el que, fet i fet, és un dels factors més importants per a la prevenció d'Accidents.

S'ha donat la circumstància que el nou quadrant imposat per l'Empresa amb la modificació dels torns assenyalats, entrava en funcionament al març, però encara està vigent el Pla d'Autoprotecció de la Instal·lació (que volen modificar) on se segueixen contemplant dues persones en els torns afectats. Per a salvar aquesta imprevisión-contradicció, la Companyia ha desplaçat a companys d'altres Instal·lacions (Eivissa, Barcelona i Monzalbarba) en comissió de servei, per a cobrir amb altre empleat els torns de nit, caps de setmana i festius.

Davant la falta d'altra resposta per part de l'Empresa després de la concentració del passat dilluns, els treballadors de la Instal·lació d'Emmagatzematge fem una crida als ciutadans de Tarragona i als empleats de les empreses pròximes a CLH perquè se sumin a aquestes reivindicacions, ja que el que s'està exigint és una major seguretat per a tots aquells que convivim en l'entorn de la factoria i que seríem els primers afectats en cas de produir-se un Accident Greu en l'interior de la Instal·lació.

Cal recordar que la capacitat d'emmagatzematge és de més de 100 milions de litres entre Gasolines, Gasolis i Fuelolis i que la Instal·lació d'Emmagatzematge es troba a menys de 100 metres del nucli urbà de Tarragona. Convé també assenyalar que el recentment aprovat Pla Estratègic de CLH 2012-16 contempla l'ampliació de la capacitat d'emmagatzematge en aquesta Instal·lació. La política del més amb menys, es traduex en aquest cas en més tones de combustible emmagatzemat amb menys personal (1 solament treballador en els torns esmentats). Més risc amb menys mitjans de seguretat.

Denunciem la falta de pronunciament per part de les autoritats tant locals com autonòmiques davant una situació com aquesta. Lluny de preocupar-se i ocupar-se a garantir la seguretat dels ciutadans de la ciutat de Tarragona i dels empleats de les empreses situades en l'entorn de la ciutat, callen i permeten que una empresa els beneficis nets de la qual en l'any 2012 ascendeixen a 147,9 milions d'euros dugui endavant aquest tipus de mesures amb total impunitat.

Demanem a les autoritats que exigeixin a CLH que no redueixi el nombre d'empleats per torn i que tendeixi a convergir amb el que marca el D82/2010 aprovat pel Parlament de Catalunya i en el qual s'obliga a les empreses de les característiques de la Instal·lació d'Emmagatzematge d'Hidrocarburs de CLH a Tarragona a disposar en cada torn d'un Equip de Primera Intervenció (mínim de 2 persones segons D82/2010) i un Equip de Segona Intervenció (mínim de 2 persones segons D82/2010).

A més, els treballadors de la I. E. de CLH a Tarragona, agraïm les nombroses mostres de suport rebudes de companys de CLH d'altres Instal·lacions i de diverses organitzacions animant-nos a continuar endavant i sol·licitem a totes les Seccions Sindicals presents en la Companyia que es posicionin obertament en favor dels treballadors i de les nostres reivindicacions, amb la finalitat de que l'Empresa reconsideri la seva postura i faci marxa enrere en les seves pretensions.

La concentració tindrà lloc el Dilluns 11 de Març de 2013, a les 8h del matí en l'entrada de camions a la Instal·lació, situada a l'inici de la recta del polígon Francolí.

Secció Sindical Intercentres CGT CLH

>>> En documents adjunts, comunicat, cartell i mapa de situació.

Attached documents