CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració per un treball digne!

Dilluns, 12 desembre, 2011

L'atur ha superat els cinc milions i seguirà creixent com a conseqüència de la recessió econòmica provocada per les polítiques d'ajustaments i retallades a Catalunya, Espanya i la Unió Europea. El 70% de les persones en atur esgotaran les prestacions a partir del març de l'any vinent. Més d'1 milió i mig de ciutadans/es sense feina no tenen ingressos. En més de 1,4 milions de llars tots els seus membres estan en atur.

Què fa davant aquesta dramàtica situació social el govern de la Generalitat? Acomiadar, retallar i justificar el fracàs de les seves polítiques tirant pilotes fora: Segons la Secretària d'Ocupació Sra. Esther Sánchez 400.000 persones en atur de Catalunya són "difícilment ocupables". ¡¡L'atur i la pobresa tenen solució distribuint la riquesa acumulada per una minoria d'especuladors i explotadors, i repartint el treball existent!

QUINES REIVINDICACIONS DEFENSEM L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORS I TREBALLADORES EN ATUR DE BARCELONA?

- Treball digne per a tots o prestació per atur fins a la recol.locació efectiva.

- Renda Ciutadana Garantida de 658 € / mes (mínim per una persona sola)

- Reducció dràstica de la jornada laboral sense retalls salarials, prohibició de les hores extres i a preu fet.

- Serveis bàsics gratuïts (aigua, electricitat, gas, etc ..., per a totes aquelles unitats familiars que tots els seus membres estiguin en situació d'atur

- Moratòria en el pagament del lloguer o de les hipoteques en l'habitatge habitual. Cap desnonament de famílies en atur per falta de pagament tant de lloguer com de la hipoteca

- Targeta de transport gratuït per a tots/es els desocupats.

Posar en marxa una borsa de treball municipal que gestioni de manera transparent i amb la participació de les AA.VV. i les assemblees d'aturats/es l'ocupació generada en els serveis i empreses municipals (nous llocs de treball, substitució vacants, etc.), l'ocupació creada per plans governamentals en marxa o que puguin crear-se.

Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona: assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com

http://www.facebook.com/pages/Assemblea-aturatsdes-de-Barcelona/304496182897068