CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració solidària a Tarragona en suport de les 5 noves persones imputades per la vaga general del 29M

Divendres, 27 abril, 2012

El 26 d'abril a les sis de la tarda ha passat a disposició judicial una de les cinc persones que durant el dimecres els Mossos d’Esquadra van anar a buscar als seus domicilis. Només en dos casos van poder lliurar la citació pels jutjats, en aquest cas el jutjat d’instrucció número 3, a càrrec del jutge Raúl Javier Castro. Aquestes cinc persones, pertanyents dues d’elles al sindicat CGT i al Jovent Llibertari, dues més a CNT i l’altra a l’Assemblea URV, haurien estat identificades durant el matí de la jornada de Vaga General del 29 de març. Els imputen desordres públics i delicte contra la seguretat del trànsit.

Tot i la incertesa inicial, tot s’ha desenvolupat amb normalitat. El delegat de la CGT no ha volgut declarar i ara s’obrirà el procés d’investigació. La citació per a les cinc persones ha estat tirada endavant per part dels Mossos i dissabte es preveu que passi a mans dels jutjats. Dijous al vespre una setantena de persones s’ha concentrat al centre de la ciutat per donar suport a les imputades, que sembla indicar que en sortiran indemnes davant la manca aparent de proves. Pel que fa a les altres quatre, demà a la tarda és el torn d’un membre de la CNT, mentre que a la resta no les han trobat als seus domicilis i, si no es presentessin, es tramitaria una ordre de cerca i captura.

En la concentració celebrada tot just després de la citació judicial, el secretari general de la CGT a Tarragona, Andrés Luque, ha llegit un text on, juntament amb les altres dues intervencions posteriors, s’ha fet una crida a seguir lluitant i a continuar amb la lluita social i sindical. En acabar, l’advocada ha explicat el cas a les assistents i ha assegurat que no són pas aquestes cinc últimes persones les que s’han de preocupar, sinó les dues del passat 19 d’abril, que tenen càrrecs més importants. En total, doncs, ja són divuit les persones imputades pels fets de la Vaga General a Tarragona.

En total, doncs serien ja 18 les persones imputades a Tarragona, 1 per part de la Guàrdia Urbana i 17 per part dels Mossos d’Esquadra, dividits entre el mateix dia de la Vaga (1+6), l’endemà (4), el passat 19 d’abril (2) i el 25 d'abril (5).

* Notícia extreta del web de Pobleviu

http://pobleviu.cat/

>>> Galeria fotogràfica de la concentració a https://www.facebook.com/media/set/?set=a.423261211036458.112741.129600530402529&type=3