CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració solidària amb acomiadats a COMFICA (MOVISTAR), el dimecres 28 d’octubre a Terrassa

Dimecres, 28 octubre, 2015

Unes 100 persones s'han concentrat als jutjats de Terrassa el matí del 28 d'octubre, convocades per la CGT, en solidaritat amb Paco, Ángel i Alfonso, acomiadats per COMFICA, subcontrata de Movistar (veure fotos adjuntes).

El jutge, molets per les banderes i els crits dels manifestants, ha retardat el judici durant tres hores. Finalment, ha quedat vist per a sentència.

COMFICA (Movistar) precaritzen treballadors i acomiaden a vaguistes.

La solidaritat, la nostra millor arma.

Visca la ‪#‎RevolucióDeLesEscales‬ !


El proper dimecres 28 d'octubre, a les 11:15h serà el judici contra els acomiadaments de tres companys de la Secció Sindical de CGT a Comfica, empresa contractista de Movistar. Paco, Ángel i Alfonso van ser acomiadats per defensar la lluita contra l'abús i la precarietat.

Paco, Ángel i Alfonso estan al carrer per encapçalar a la seva empresa una Vaga, la dels tècnics de Movistar, que ha posat en escac a la totpoderosa Teleafónica i que ha commogut a tota la Classe Obrera d'aquest país, per la seva rotunditat, generositat i independència. A aquest judici li seguiran altres.

Els acords dels "signants", CCOO i UGT, que incloïen el compromís de no repressió dels vaguistes, han tornat a demostrar paper mullat i miren cap a un altre costat mentre les empreses del sector es treuen de sobre a destacadxs luchadorxs de la Revolta de les Escales.

Però no estaran sols. La Federació del Metall de la CGT crida a tots i totes les Sindicats, Seccions Sindicals i Afiliats de la CGT, a tots i totes les que lluiten contra la precarietat i la repressió laboral a acudir aquest dimecres al Jutjat del Social Nº 2 de Terrassa a les 10.30h ., a exigir la readmissió dels nostres companys. I acudirem a tots els judicis que es facin contra la genteEs molt important la nostra asistencia.Hagamos, una vegada mes, realitat el nostre lema: SI TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS !!!! UNIÓ, ACCIÓ, AUTOGESTIÓ !!!

LLOC: Rambleta del Pare Alegre, 112

LOCALITAT: Terrassa

HORA: 10.30h.

Hèctor Aliu, Secretari Organització CGT-FEMEC
CGT FEMEC

Més informació:

- TWITTER CGT METALL BARCELONA

- PÀGINA FACEBOOK CGT METALL BARCELONA


Tres vaguistes de Telefónica acomiadats porten la contracta Comfica a judici

D'ençà que va començar l'anomenada revolta de les escales fins al setembre, el comitè de vaga va comptabilitzar més d'una vintena d'acomiadaments entre els vaguistes de les subcontractades Elecnor, Comfica Abentel i Itete, només a Barcelona.

Alfonso Preciados va tornar a la feina després d'una baixa per accident laboral quan començava la vaga de les treballadores de Telefónica. Al costat de la plantilla d'altres empreses contractades per la multinacional, com Abentel, Abengoa o Itete, va unir-se a les reivindicacions laborals. El 10 de juliol, Comfica va reunir-lo amb altres dos companys -que també havien participat en la vaga- i va comunicar-los que estaven acomiadats. Al considerar-ho una represàlia per vaguistes, tots tres van denunciar l'empresa i avui a les 11 del matí se celebra el judici al jutjat del Social a Terrassa. Mitja hora abans, el comitè de vaga indefinida ha convocat una concentració de suport.

D'ençà que va començar l'anomenada revolta de les escales fins al setembre, el comitè de vaga va comptabilitzar més d'una vintena d'acomiadaments entre els vaguistes de les subcontractades Elecnor, Comfica Abentel i Itete, només a Barcelona. En el cas de Comfica, l'empresa al·lega causes objectives, és a dir, econòmiques, però Preciados creu que és una resposta a la seva lluita pels drets laborals i alhora, dóna continuïtat a la lògica de “carregar-se la plantilla per reduir-los”. L'historial de Comfica mostra una progressiva substitució de la plantilla fixa per treballadors autònoms.

De fet, des del 12 d'abril fins al 10 de juliol de 2015, Comfica ha acomiadat una cinquantena de persones, fet que segons l'Estatut del Treballador, explica l'advocada Neus Vitó, hauria d'estar subjecte als tràmits d'un acomiadament col·lectiu. Una altra línia de la defensa es basa en la participació dels acomiadats en la vaga, que alhora estaven implicats en les eleccions sindicals, i fins i tot un d'ells en va sortir escollit delegat. Finalment, Vitó considera que no hi ha causa objectiva per als acomiadaments, ja que segons els darrers comptes, l'empresa ha obtingut beneficis. El 2013, Comfica Soluciones Integrales, amb qui no ha estat possible contactar, va registrar uns ingressos de 45,8 milions d'euros i uns beneficis nets de 2 milions.

Alfonso Preciados fa set anys que treballa a Comfica i juntament amb els altres dos companys, demana la seva readmissió. Recentment, una treballadora acomiadada per l'empresa el 2014, quan estava embarassada, ha aconseguit una sentència que declara nul l'acomiadament de la contracta de Telefónica i l'obliga a indemnitzar-la amb 15.000 euros.

* Article de Gemma Garcia publicat a la Directa.
https://directa.cat/actualitat/tres-vaguistes-de-telefonica-acomiadats-porten-contracta-comfica-judici

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció