CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració solidària amb els i les habitants de les naus del Poblenou el 9 de juliol a les 16.30h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Dissabte, 6 juliol, 2013

Cartell concentració 9 juliol

El proper dimarts 9 de Juliol a les 16.30 h convoquem una concentració davant de l'Ajuntament de Barcelona, a la Plaça Sant Jaume, en solidaritat amb els i les habitants de les naus del carrer Puigcerdà 127 davant l'imminent desallotjament sentenciat per la jutgesa, que segons les darreres notícies es durà a terme entre els propers 24 i 31 de Juliol. La concentració coincidirà amb la reunió d'una delegació de les persones que viuen a les naus i les organitzacions que els hi donem suport amb l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que tindrà lloc a les 17 h.

En el marc de la reunió, presentarem les nostres reivindicacions de treball, habitatge i regularització per a les més de 300 persones que viuen o es guanyen la vida en aquests assentaments, la majoria en situació de gran vulnerabilitat, i que concretem en el manifest adjunt.

Amb aquesta convocatòria, fem una crida a la solidaritat i mobilització de les veïnes i veïns de Poblenou, a les assemblees de barris, als col·lectius en defensa de la igualtat de drets i contra el racisme, a les plataformes per un habitatge digne i a la ciutadania en general per denunciar aquesta situació d’injustícia.

Manifest:

Per una solució global i digna a l'exclusió social dels assentaments

A Barcelona malviuen almenys 700 persones en assentaments, la majoria ubicats al Poblenou, veïns i veïnes nostres. La majoria són africans, però també hi ha magribins, romanesos, llatins i autòctons, que pateixen les polítiques injustes del FMI i BM en els seus respectius països. Són espais que serveixen d’habitatge, lloc de treball o les dues coses a la vegada. No reuneixen les condicions mínimes d’habitabilitat, sense aigua ni llum. Les persones que hi ha allí es mantenen de la recollida de ferralla o activitats artístiques. Una quantitat important no tenen papers de residència o de treball, fet que augmenta la seva situació de vulnerabilitat. Des del mes de gener s’han desallotjat sis naus, acció promoguda per l’Ajuntament, que ha justificat les “intervencions” per raons de seguretat, que han afectat prop de 100 persones que s’han hagut de buscar la vida en altres espais o redistribuir-se entre els ja existents.

Ara ens trobem davant d’uns nous desallotjaments, a instàncies de les propietats, els més grans del barri. Un, al carrer Puigcerdà, on viuen i treballen més de 300 persones, i un altre al carrer Pere IV, amb unes 30 persones. Entre el 24 i 31 de juliol es pot fer efectiva la sentència favorable al desallotjament.

La incertesa i la preocupació plana sobre tot ells, que l’únic que busquen és un treball per poder subsistir, un sostre sota el qual dormir, documentació que els iguali a la resta de la ciutadania, i una dignitat que no volen perdre.

En aquestes naus es concentren totes les injustícies a què fem front dia a dia. Són la cara més fosca de la destrucció de llocs de treball, les retallades en els serveis públics més bàsics, l'obscenitat immobiliària que segueix deixant milers de persones sense casa mentre els bancs i administracions conserven espais i blocs buits i tancats.

Davant d’aquesta situació, que qualifiquem d’emergència social i que afecta els drets humans més elementals, les entitats i col·lectius signants demanem a l’Ajuntament, Generalitat i Delegació del Govern:

1. Aturar els desallotjaments previstos mentre no es garanteixi un sostre digne i estable on poder viure.

2. Facilitar un permís temporal de residència i de treball per als habitants de les naus que no els tinguin, mentre no es regularitzi definitivament la seva situació.

3. Buscar espais alternatius on puguin desenvolupar les activitats que els permetin subsistir.

4. Que quedin sense efecte possibles detencions arbitràries per part de la policia nacional, amb conseqüències d’ordres d’expulsió o detencions al Centre d’Internament per a Estrangers (CIE).

5. Que es respectin en tot moment, per part dels mossos i GU, els drets de les persones i la seva seguretat.

Barcelona, Juliol de 2013

Per a més informació:

Web: http://www.elpoblenou.cat/index.php/apropem-nos/xarxa-de-suport-als-assentaments

TWITTER: @ASolidriaP9

Hashtag: #son300

Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments

>>> En document adjunt el cartell de la concentració.