CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració solidària amb les detingudes Vaga 29M

Dissabte, 31 març, 2012

La Federació Comarcal de la CGT del Baix Penedès fa una crida a la solidaritat amb les persones que resten detingudes a la Ciutat de la Justícia. Demà diumenge hi ha programada un altre concentració per demanar la seva posada en llibertat.

Els tres detinguts pertanyen a l'Ateneu La Trinxera del Vendrell, i un d'ells és afiliat a la CGT.

Empresonen 3 vaguistes del 29M per evitar que 'reincideixin' a la cimera del BCE a Barcelona

La jutgessa de guàrdia de Barcelona va dictar tres ordres de presó preventiva contra manifestants detinguts al llarg del dia 29 de març en el marc de la vaga general. En un primer moment el fiscal de guàrdia de la Ciutat de la Justícia ha manifestat –després de rebre les oportunes instruccions de la fiscal en cap Teresa Compte– que ell considerava la presó preventiva com a necessària. Després d'un recés la magistrada ha acordat l'entrada a presó en base a un argumentari que els advocats de la defensa han qualificat com "antijurídic, i condicionat per criteris polítics i mediàtics."

La resolució s'apuntala en el raonament que aquestes persones podrien reincidir en les seves activitats antisistema si segueixen en llibertat. Però encara va més enllà quan diu que el seu empresonament evitarà que puguin actuar contra la cimera que el Banc Central Europeu farà a Barcelona el proper 3 de maig de 2012. Encara resta conèixer la decisió de la magistrada respecte la resta de manifestants que es troben als calabossos de la Ciutat de la Justícia. A l'exterior s'hi apleguen desenes de persones solidàries que han convocat una concentració a les 10h en previsió que el gruix de persones detingudes que encara són a la comissaria de Les Corts siguin traslladades al jutjat de guàrdia.

Segons informa llibertat.cat, també hi han signes de maltractament. Divendres cap a les quatre de la tarda van començar a sortir de la comissaria de la policia de les Corts els detinguts en llibertat amb càrrecs. Segons ha informat Alerta Solidària, alguns d'ells presenten signes de tortura i maltractament a la cara i al cos fruit de ferides i cops produïts pels mossos a dins de les furgonetes de detenció, segons han denunciat ells mateixos.

La nostra millor arma la solidaritat!

Informació del Setmanari La Directa:

www.setmanaridirecta.info/noticia/empresonen-3-manifestants-del-29m-evitar-que-reincideixin-durant-cimera-del-bce-barcelona

Informació de llibertat.cat:

www.llibertat.cat/2012/03/el-jutge-decreta-preso-preventiva-per-dos-estudiants-detinguts-el-29-m-17255#

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció