CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració unitària dels sindicats contra les retallades a l’Hospital de Sant Joan de Reus

Dijous, 17 novembre, 2011

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous al migdia a l'entrada de l'Hospital de Sant Joan per protestar "de forma unitària" contra els retallades exercides pel Govern de la Generalitat. Segons ha explicat el president del Comitè d'Empresa Jordi Roig, aquesta protesa ha comptat amb la participació de tots els sindicats que hi tenen representació al centre hospitalari, com són UGT, CCOO, Metges de Catalunya, SATSE i CGT. Precisament aquesta acció es realitza tot just després dels dos dies de vaga que els metges han convocat a Catalunya, sense el suport explícit de la resta dels sindicats, i abans de la jornada d'aturada convocada per la CGT, que s'iniciarà aquest dijous a les 10 de la nit.

Jordi Roig no ha volgut valorar el fet que es convoquin aturades individualment i ha ressaltat que gairebé totes les reivindicacions "són comunes". A més, ha subratllat que "en aquesta protesta haurien d'estar presents els directius de l'hospital que seran els encarregats de gestionar les retallades de pressupost de la Generalitat, ja que a ells també els perjudica aquesta política". El president del Comitè d'Empresa ha tornat a rebutjar la proposta presentada per Sagessa que suposa una rebaixa del 9,5% del sou dels treballadors i ha insistit en que hi ha altres formules d'estalvi, com "la reestructuració de les estructures directives".

Aquesta proposta ha estat rebutjada pels treballadors de l'hospital i ara la direcció ha de convocar als membres del Comitè a una nova reunió, que no se celebrarà, com a mínim, fins després de les eleccions. D'altra banda, assenyalar que els Mossos d'Esquadra han fet acte de presència, per primer cop, en una concentració contra les retallades a l'Hospital de Sant Joan. Dos agents han demanat el nom i cognoms de la persona responsable, han apuntat el nombre persones assistents i han preguntat la durada de la protesta.

* Una crònica d'Enrique Canovaca publicada a Reus Digital:

www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=22188


Un centenar de treballadores reclamen que la salut és un dret

Un centenar de treballadors i treballadores de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, s’han concentrat aquest migdia davant la porta principal del centre hospitalari convocades pel Comitè d’Empresa, sota el lema “La salut sí que és un dret”. El motiu d’aquest lema, respon a les declaracions del Conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, el qual va dir que “la salut és un bé privat que depèn d’un mateix i no de l’estat”.

En contraposició a aquestes declaracions de Ruiz, el Comitè d’Empresa ha defensat en la concentració d’avui que el dret a la salut és universal i, que per tant, és un deure de la Generalitat oferir un servei de qualitat per a tots i totes les ciutadanes. En aquest sentit, han criticat les retallades de salaris del personal, així com sobretot les retallades de plantilla, el que afecta clarament la qualitat del servei sanitari. També han posat l’incís en les condicions precàries que pateixen molts i moltes treballadores del nou Hospital Sant Joan.

En el pamflet que han repartit al centenar de participants en la concentració i a les persones usuàries del centre hospitalari, també es posava èmfasi en que la retallada de plantilla representa el tancament de quiròfans i de plantes i, alhora, l’augment de les llistes d’espera i una pèrdua de qualitat del servei.

Cal recordar que tant dimarts com dimecres el sindicat Metges de Catalunya ha realitzat una vaga a nivell autonòmic que també ha afectat el servei de l’hospital reusenc, com també, que demà el sindicat CGT ha convocat una vaga a nivell autonòmic en l’àmbit sanitari, per denunciar les retallades i l’intent de privatització de la sanitat pública.

* Noticia publicada a Pobleviu:

www.pobleviu.cat/2011/11/17/un-centenar-de-treballadores-reclamen-que-la-salut-es-un-dret/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció