CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentracions davant les delegacions del govern espanyol contra la corrupció

Diumenge, 14 juliol, 2013
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Concentracions davant les delegacions del govern espanyol contra la corrupció

Se'n fan a Barcelona, Girona, Lleida, Palma i Tarragona

Després de la publicació avui d'uns missatges de mòbil suposadament enviats pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a Luis Bárcenas, ex-tresorer del PP, demanant-li que negués la comptabilitat B del partit, la xarxa s'ha començat a mobilitzar amb l'etiqueta #FemForaLaMàfia i s'ha convocat un repic d'atuells davant de les delegacions del govern espanyol. La convocatòria ha començat a les 19.00 i a Barcelona es fa al carrer Mallorca, 278. A la mateixa hora hi ha concentracions a les subdelegacions de Girona (Avinguda 20 de juny, 2), Lleida (Plaça de la Pau) i Tarragona (Imperial Tarraco). També s'ha convocat concentració a la delegació a Palma (Constitució, 4).

Vídeo de la concentració de Barcelona:

Centenars de persones s'han concentrat a les set de la tarda davant la seu de la Delegació del govern espanyol a Barcelona i han començat un repic d'atuells mentre cridaven consignes com ara 'Fem fora la màfia'. Es tracta d'una concentració espontània que s'ha articulat a través de les xarxes socials i que també s'ha convocat a les seus a Girona, Lleida, Palma i Tarragona. Les concentracions responen a les darreres informacions publicades a la premsa que indiquen que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, mantenia contactes a través de missatgeria mòbil amb l'ex-trersorer del partit Luís Bárcenas quan ja se sabia que tenia comptes a Suïssa.

Les informacions publicades pel diari 'El Mundo' aquest diumenge, de les quals se n'han fet ressò la majoria de mitjans, demostrarien que Rajoy va demanar a Bárcenas que no revelés que el partit tenia una comptabilitat B, i que l'extresorer del PP ho hauria fet pel suport que el president li havia donat fins aleshores. Aquests informacions han auspiciat la crida espontània a través de les xarxes socials des del matí. A través de Twitter, el tema s'etiquetava amb les llegendes #femforalamafia o #jaquealgobierno.

A Barcelona la crida ha tingut resposta. Cap a les set de la tarda han començat a aparèixer les primeres persones equipades amb cassoles i xiulets que han començat a demanar la dimissió del govern de Mariano Rajoy davant d'una seu de la Delegació del Govern custodidada per agents dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola.

De seguida la concentració ha reunit diversos centenars de persones, que han bloquejat el carrer Mallorca davant la delegació. Aquest fet ha obligat la Guàrdia Urbana a tallar el trànsit en aquesta zona i a desviar-lo del carrer Llúria al carrer València.

Cap a la Seu del PP:

La iniciativa ha sorgit des de la mateixa ciutadania i ha anat sumant al llarg del dia les simpaties d'algunes plataformes com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) o Procés Constituent, i la d'alguns partits polítics com ara ERC, CUP o ICV. En aquest sentit, entre els concentrats davant la Delegació a Barcelona hi havia, per exemple, el portaveu parlamentari de la CUP David Fernández i la diputada ecosocialista Laia Ortiz. També hi havia la monja Teresa Forcades, impulsora del moviment Procés Constituent, o la portaveu de la PAH Ada Colau.

FONT: VILAWEB.CAT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció