CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentracions Dimarts 11 de Maig. Un mes de Vaga Indefinida a la Unitat de repartiment núm. 4 de Sabadell

Dimecres, 5 maig, 2021

El 6 d'abril va començar una vaga indefinida de tota la jornada en la unitat de repartiment 4 de Correus a Sabadell. Un exemple de lluita a Correus.

Els motius de la vaga són:
- Fi de les sobrecàrregues de treball i l'exigència de contractació adequada.
- Ja n'hi ha prou de Prefectures autoritàries i que s'investiguin les irregularitats comeses.
-  Ja n'hi ha prou d'amuntegament en el centre de treball i que s'apliquin les mesures de Prevenció de Riscos Laborals
- Ja n'hi ha prou de dimensionaments aplicats per l'adreça de Correus (reducció del nombre de treballadores)

Aquesta vaga ha estat acte-organitzada per les treballadores i secundada per CGT i menystinguda, quan no boicotejada pels sindicats col·laboracionistes, s'ha dut a terme en un escenari de gran conflictivitat en la S.A.E. Correus i Telègrafs, amb vagues convocades a Jerez, Narón, Vallecas, Sevilla i Almeria.


En la unitat de repartiment 4 de Sabadell d'una plantilla de 26 carters només hi ha 18 treballadors pel fet que no contracten per a substituir les baixes, ni places vacants per trasllats, ni per cap altre motiu. Hi ha 70.000 veïns de Sabadell que porten un mes sense rebre correu i més de 70.000 cartes i paquets acumulats. Malgrat aquesta situació la direcció no cedeix gens per a acostar postures i posar fi al conflicte.


La lluita de les treballadores de la Unitat de Repartiment 4 de Sabadell, és un exemple de constància i de dignitat obrera, ja que les companyes durant les quatre setmanes de conflicte no han reculat ni un sol dia de fer concentracions, manifestacions, reunions amb associacions de veïns i altres institucions.


Aquest passat 3 de maig i després de realitzar una mediació en el Departament de Treball i sense haver pogut arribar a un acord per a finalitzar el conflicte degut a la posició intransigent de l'adreça de Correus que no ha volgut cedir ni en una sola de les reivindicacions malgrat que el comitè de vaga ha renunciat a diversos punts per a facilitar un acord, les companyes es veuen abocades a continuar el conflicte fins a aconseguir un acord just.
Fem una crida urgent a tot el conjunt de l'organització per a poder guanyar aquest conflicte, per a CGT és de vital importància la victòria d'aquesta vaga ja que demostrarà que l'acte-organització, la solidaritat i la lluita obrera donen els seus fruits i que les apoltronades organitzacions sindicals no són més que una rèmora del passat sense cap capacitat real de lluita en els centres de treball. Per contra, la derrota d'aquesta lluita, serà la derrota de les més profundes conviccions ideològiques que compartim totes nosaltres.


Per a guanyar aquesta lluita necessitem a tota la CGT; demostrem la nostra solidaritat acudint a la concentració en suport d'aquesta lluita el dimarts 11 de maig.

CONCENTRACIONS DIMARTS 11 DE MAIG:
11H OFICINA PRINCIPAL DE CORREUS (PLÇ. ANTONI LOPEZ S/Núm.)
18 H AJUNTAMENT DE SABADELL (PLÇ. SAN ROC 1) Renfe Sabadell Centri/ FGC Sabadell Plaça Major.