CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentracions el 20 d’abril contra les retallades a la sanitat pública

Dimarts, 19 abril, 2011

20 d'abril: Noves mobilitzacions en defensa de la sanitat pública i els seus llocs de treball

Concentracions i Manifestacions simultànies dimecres 20 d'abril a les 13 hores a:

Hospital Clinic, Hospital Vall d'Hebron, Hospital de Viladecans, Hospital de Bellvitge, Hospital Joan XXIII (Tarragona) ...

La CGT el dilluns 18 d'abril, ha presentat a la Conselleria de Sanitat un escrit exigint que es paralitzin immediatament les retallades sanitaris que s'estan duent a terme i que es retiri qualsevol proposta que suposi la reducció de personal sanitari i la pèrdua de qualitat en la sanitat pública.

L'ofensiva posada en marxa per part del Govern d'Artur Mas contra la Sanitat Pública, ha encès la ràbia i la indignació dels treballadors de la Sanitat Catalana, produint mobilitzacions en diversos hospitals. El 20 d'abril tornaran a treure al carrer la protesta ja que el dia 27 d'abril (el primer termini era per al dia 21) és el termini que va donar la Conselleria de Sanitat perquè presentés cada centre hospitalari la seva proposta de retallada.

- Segona jornada de mobilització a l'Hospital de Viladecans el 20 d'abril

CGT convoca la segona jornada de mobilització a l'Hospital de Viladecans per al dimecres, 20 d'abril, a les 13 hores, a fi d'alertar sobre les greus conseqüències de la retallada pressupostària sanitari per al ciutadà i, en particular, per al futur del Hospital de Viladecans.

Com ja va passar dimecres passat, la Secció Sindical de CGT de l'Hospital de Viladecans se suma a la iniciativa d'altres agents socials i convoca a població i treballadors per a la segona jornada de mobilitzacions contra els voluminosos retallades pressupostàries que vénen sent impostos des de la Conselleria de Salut als centres assistencials de l'ICS, i, en particular, contra els que aparentment patirà l'Hospital de Viladecans, que podrien determinar greus conseqüències per al seu futur.

Des de CGT, volem remarcar que la nostra incertesa respecte al futur de l'Hospital de Viladecans està més que fonamentada: no entenem i jutgem desencertat que un dels més eficients hospitals de Catalunya, i el més eficient de l'ICS, hagi estat durament colpejat en allò que representa la seva columna vertebral, és a dir, suprimint la figura del seu director gerent. Així, el també més petit i vulnerable hospital de l'ICS, ha passat a estar a mercè de les decisions preses en el Territori al qual està adscrit (Metropolitana Sud), territori aquest controlat des de l'Hospital de Bellvitge.

Això, sumat als descarats retards respecte a la seva tan esperada ampliació ia la falta d'informació a la qual estem sotmesos (pel que fa a la magnitud de les conseqüències per al nostre centre del vergonyós retall sanitari que la Generalitat de Catalunya està aplicant a la sanitat) ens fa témer un futur ombrívol per a l'Hospital de Viladecans.

Dijous passat, l'actual direcció del centre va convocar la junta de personal a una reunió on ens va explicar alguns aspectes respecte al nou organigrama de l'hospital i del territori, a més de donar-nos una lleugera "pinzellada" sobre la presa de certes mesures internes de contenció de la despesa que afecten els treballadors i de manifestar la seva ferma propòsit que les retallades pressupostàries afectin mínimament l'Hospital de Viladecans. No obstant això, seguim ignorant el que més desperta el nostre interès en aquests moments: la incidència exacta d'aquests retalls.

Aquest intrigant desconeixement afavoreix que el fantasma del comentari llançat a principis de mes pel Dr Alfredo García en una reunió amb la junta de personal de l'hospital de Bellvitge, respecte al tancament de dues unitats d'hospitalització i del 50% dels quiròfans de l'Hospital de Viladecans, pair amenaçant sobre tots nosaltres, treballadors i ciutadans.

D'altra banda seguim tenint dos quiròfans remodelats als quals els falta dotar de personal i de material per així complir el compromís de rebaixar la llista d'espera de l'àrea del Baix Llobregat.

Finalment, donant seqüència a l'acció sindical i cívica iniciada fa aproximadament 10 dies, seguim fent fins a finals d'aquest mes la recollida de signatures contra els immorals retallades pressupostàries sanitaris amb què la Generalitat pretén assotar.

Secció Sindical de CGT de l'Hospital de Viladecans

- Concentració a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona contra les retallades a la sanitat pública

La Junta de Personal de l'Hospital Universitari Joan XXIII ha convocat una concentració aquest dimecres dia 20 d'abril a les 14h a les portes de l'esmentat centre hospitalari de Tarragona per protestar contra les retallades anunciades al Sector Sanitari en general i particularment a l'hospital de Tarragona.

Junta de Personal Hospital Joan XXIII

- Les retallades dels que tenim constància fins ara en els diversos centres de la zona de Barcelona són:

A VALL D'HEBRON

L a direcció de l'hospital va a plantejar a la Conselleria, que la reducció en el seu conjunt arribessin a un 9% del total pressupostat puja a 57 milions d'euros.

Tancament al mes d'abril de 56 llits.

Tancament els mesos de juny a setembre de 1275 llits d'hospitalització.

Tancament de 134 llits de crítics de juny a setembre.

Disminució d'entre 2.600 i 4.000 intervencions quirúrgiques anuals, al voltant del 10% del total de les intervencions anuals.

Reducció de 18 persones en els quiròfans-

Durant els quatre mesos d'estiu tancament de 7 quiròfans de cirurgia general i 3 de trauma i 6 d'Actuació Medica Immediata.

Reducció dels contractes eventuals d'entre 800 a 1.000 treballadors.

Reducció del 10% dels punts de guàrdia d'especialització mèdica.

Cobriment únicament del 50% de les jubilacions.

Etc.

AL CLINIC

Desaparició d'entre 71 i 91 llits definitivament.

Mes de juliol reducció de 100 llits

Mes d'agost reducció de 250 llits.

Mes de setembre reducció de 80 llits.

Supressió dels quiròfans a la tarda, aproximadament 1.450 operacions augmentant les llistes d'espera d'uns 3 a 5 mesos.

Reducció de 105 persones fixes.

No contractació d'uns 300 suplents.

Tancament de les urgències del carrer València

Tancament per la tarda d'un escàner, un aparell de ressonàncies magnètiques, baixen l'activitat de les gammografies i desapareixen pràcticament les proves dispensaria a la tarda.

Etc.

A BELLVITGE

La reducció pressupostària a Bellvitge suposen un 5% del pressupost de l'Hospital encara que sembla ser que la proposta del conseller de Sanitat Boi Ruiz pretén incrementar aquesta reducció fins al 13%, uns 78 milions d'Euros, el que suposaria el tancament total de l'Hospital durant un mes a l'any.

No contractar a cap treballador des del passat 1 d'abril ni per cobrir baixes, ni jubilacions ni vacances del personal.

De moment ja han desaparegut de la plantilla 8 zeladors i 2 administratives.

Canvi forçós de torn als treballadors / es del laboratori d'Urgències.

Limitació de jornades dels Metges Residents en un 40%

Es tancaran 7 unitats d'hospitalització al juliol, 9 a l'agost, i 9 al setembre.

Durant els mesos de juliol, agost i setembre es tancaran 5 quiròfans, i la resta de quiròfans romandrà tancat per les tardes.

Etc.

HOSPITAL DE VILADECANS

Han desaparegut fins al moment 10 llocs de treball, existint una amenaça real que es tanquin dues unitats d'hospitalització i el 50% dels quiròfans. Aquesta disminució afecta a usuaris de Castelldefels, Viladecans, Gavà, Begues i Sant Climent.

La CGT seguirem donant suport a les mobilitzacions que es realitzen amb la finalitat de paralitzar aquest pla. Pensem que si fa falta diners, no deu ser retallant ni a la salut ni en els serveis públics, sinó recuperant les grans quantitats de diners públics que s'han transferit a bancs i Caixa, veritables responsables de la situació que estem vivint.

La CGT no permetrem el desmantellament de la Sanitat Pública. És totalment incomprensible que les retallades econòmics es realitzen directament sobre l'assistència dels usuaris, per mitjà de reduccions o tancaments de serveis, o bé a costa de reduir els llocs de treball del personal sanitari dedicat a l'atenció. Tot això porta a la pèrdua de qualitat sobre un dels sectors que tenen com a finalitat garantir la salut i el benestar dels ciutadans, amb la posterior intenció de privatitzar.