CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentracions el 23 de març contra els acomiadaments al BBVA

Dimarts, 21 març, 2017

A causa dels acomiadaments injustificats que es vénen produint des de fa temps en el BBVA, s'han convocat diferents concentracions de protesta a les seus principals d'aquesta entitat que tindran lloc dijous 23 de març de 10 a 11 h., a les següents seus:

València (Pl. Ajuntament, 9)
Madrid (Paseo de Recoletos, 10)
Bilbao (Gran Via,12)
Terrassa (Rambla de Egara, 350)
A Corunya (Cantón Pequeño 18-21)
Sevilla (Avda. de la Palmera 61-63)
Las Palmas (Albareda,6)

23m_no_mas_despidos_en_bbva.png

ENS VOLEN AÏLLATS. REACCIONEM UNITS

Des que tinguéssim accés al Pla “Línies Estratègiques Recursos Humans 2015-2017”, els Sindicats hem traslladat a la Direcció del BBVA el nostre malestar i preocupació. Des de T&C dissenyen una empresa de persones aïllades, sempre en fila, immersos en alguna llista. Per marcar aquest aïllament, la Direcció periòdicament copeja per evidenciar que tothom “no cap” en aquest BBVA. Es construeix una idea per justificar les agressions: “En el BBVA només hi caben els millors”. No obstant això, ni les llistes són objectives, ni la definició de Productivitat es correspon amb el treball realitzat, i el nou valor 'fort' -el Compromís- queda totalment en el terreny del discrecional i subjectiu.

Avui són més de 600 persones les que estan o han passat pel Engagement (Baix Acompliment). La Contribució “A” està donant lloc a una altra llista en paral·lel que ja està generant ofertes individuals per mirar cap a la porta.

Des dels 14 acomiadaments de Juny 2016 (simultanis i 2 x Territorial, sense expedient previ i amb una carta tipus de “Falta d'actitud, baix acompliment”) fins avui, s'han produït ja altres 8 en la mateixa direcció. Curiosament per pretextar objectivitat, donen les seves dades de PBV, evidenciant que ni tan sols, de llarg, eren els últims del rànquing. Algun d'ells té felicitacions per escrit per les seves vendes dies abans de l'acomiadament, uns altres van rebre prèviament ofertes de trasllat amb increment de responsabilitat o nous llocs amb horaris més amplis. Qüestions incomprensibles però reals, quan en la teva carta d'acomiadament algú escriu “Baix Acompliment”. Fins avui, el Banc ha vingut oferint conciliar l'agressió com a “Acomiadament Improcedent”.

En els Serveis Centrals són ja 28 persones les empeses, en un clima d'abús empresarial. Amb reunió parany, aïllats i sense comunicació per dilucidar en un minut si accepten l'oferta que els toca per deixar l'empresa o donen per rebuda la carta d'acomiadament que se'ls mostra.

La totalitat de la representació sindical al BBVA veiem necessària una rectificació en la política de T&C en BBVA. Hem de rebutjar les llistes de persones marcades. Perquè ja existeix un Sistema Disciplinari per escometre els hipotètics desviaments laborals. Perquè BBVA-Espanya amb la seva ràtio d'eficiència és capdavantera en productivitat en la banca europea. Perquè copegen a uns quants per acoquinar a tots.

Els Sindicats no només anem a respondre davant qualsevol acomiadament que es produeixi, sinó que anem a sostenir una mobilització continuada perquè la Direcció percebi el malestar profund que la seva política de fer por està provocant. Per això, dijous que ve dia 23 de Març, de 10 a 11 hores del matí, en les 7 Capçaleres Territorials, els Sindicats hem convocat CONCENTRACIONS de delegats i treballadors. És molt important la teva participació, acosta't un moment, en el teu temps de descans. Suma't.

BBVA: NO MÉS ACOMIADAMENTS. NO HI HA RAONS

BBVA situa a tota la seva plantilla en llistes. Valoren una cosa tan subjectiva com “El Compromís”. Valoren per aïllar per “Baix Acompliment” a més de 600 persones. Ja van 50 persones acomiadades en els últims mesos. Curiosament, els acomiadats no són els últims de cap rànquing i, arribat el judici, el Banc planteja la conciliació com a Improcedent.

Tot per mantenir unes immorals retribucions de 2.200 Directius, mancats de talent per al lloc que exerceixen i que són incapaços d'aconseguir les xifres de beneficis que justifiquin els seus propis llocs de treball. Estan preparant el terreny per accelerar el “Banc Digital” i atemptar ara contra l'ocupació de tots nosaltres.

La reforma Laboral de 2012 afavoreix la impunitat empresarial en aquestes iniciatives. No podem quedar-nos a aconseguir que es declarin Improcedents uns acomiadaments injusts que només comportin una mínima indemnització econòmica, deixant impune l'agressió empresarial. Amb aquest “gota a gota” BBVA persegueix mantenir acoquinada a tota la seva plantilla.

Davant aquesta actitud dels nous responsables de Recursos Humans del BBVA, agredint l'ocupació, per solidaritat i, com a mesura preventiva, el conjunt de la representació sindical de BBVA ENS MOBILITZEM amb la plantilla per anar desenvolupant les accions necessàries davant la Societat que deixin en evidència el fals discurs d'ètica i responsabilitat que maneja el BBVA. Atemptar contra l'ocupació és agredir a la plantilla i és, una irresponsabilitat social.

CRIDA AMB NOSALTRES

FESIBAC-CGT
http://fesibac.org/2017/03/21/23-m-jornada-movilizacion-bbva/