CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentracions el 26 i 27 d’octubre a Barcelona contra l’ERO a Lacoste Ibérica

Dimarts, 23 octubre, 2018

NO A L'ERO DE LACOSTE IBERICA SAU

CONCENTRACIONS A LES TENDES LACOSTE DE PASSEIG DE GRACIA 51 (BARCELONA) EL DIVENDRES 26 D'OCTUBRE A LES 17 HORES I EL DISSABTE 27 DE 10 A 13 I DE 17 A 20 HORES, SI L'EMPRESA NO CANVIA LES SEVES INTENCIONS EN LES NEGOCIACIONS D'AQUESTA SETMANA

Lacoste Operations al gener del 2018 adquireix l'empresa BASI SA que comercialitzava la marca Lacoste des de 1962. Des de maig del 2018 es produeix un canvi en el nom de l'empresa a Lacoste Iberica SAU, mantenint la raó social i les dades empresarials. La totalitat de la plantilla al país és de 436 treballadors, dels quals 225 corresponen a la província de Barcelona.

L'afectació de l'ERO presentat és de 100 persones un 44,4% de la plantilla de la província de Barcelona, amb la següent afectació:

- Tancament total del magatzem de Barberà del Vallès amb un total de 58 acomiadats,

- Tancament total d'una tenda Outlet situada a Barcelona amb un total de 7 acomiadaments.

- Acomiadament de 35 treballadors dels 87, un 40% de les oficines centrals situades a Badalona.

Des de CGT considerem la nul·litat de l'ERO al no creure demostrades les causes que al·leguen (econòmiques, tècniques, organitzativa, productives i tecnològiques).

L'empresa compta amb un matalàs econòmic deixat pels antics propietaris que permetrien cobrir importants inversions i per tant competir amb les altes exigències que el mercat actual demanda amb el que les causes econòmiques, tècniques i tecnològiques queden injustificades.

Les causes organitzatives i productives han estat provocades pel fet que pretenen descentralitzar a França els 100 llocs de treball afectats i amb això generar major benefici al grup empresarial.

Així mateix volem denunciar la contractació per part de l'empresa de 19 llocs de treball, sense haver fet un estudi intern de les qualificacions de la plantilla actual, ni un pla de formació d'acord amb les necessitats dels llocs necessaris. Amb això, demostren que la seva intenció és canviar plantilla de molts anys per nova i eliminant així de forma ràpida i barata el cost d'una plantilla amb molta antiguitat.

Des de CGT, denunciem que l'antiguitat de la plantilla són al voltant de 30 anys i el 59% majors de 50 anys agreujant la dificultat en la seva inserció al mercat laboral.

CGT Lacoste Ibérica