CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentracions el 26 i 30 de juny de suport a Roger i Mercader, encausats per participar a la vaga general del 29M de 2012. #AbsolucióVaguistes29M

Dilluns, 22 juny, 2015

Més de tres anys després de la Vaga General del 29M del 2012, el 30 de juny tindrà lloc a la Ciutat de la Justícia el judici contra el nostre company Saturnino Mercader, Secretari d'Acció Sindical de CGT Catalunya, al que li demanen 2 anys de presó per resistència a l'autoritat, conjuntament amb Roger membre de Endavant al que li demanen 6 anys per impedir el dret al treball i resistència.

Concentracions a Barcelona de suport a Roger i Mercader:
- DIVENDRES 26/06, a les 19:30h. Concentració a Pl. Orfila (metro Sant Andreu)
- DIMARTS 30/06, a les 11h, Concentració a la Ciutat de la Injustícia

Més de tres anys després de la vaga general del 29M de 2012, arriba el judici a dos dels vaguistes andreuencs encausats per aquella jornada de lluita. A en Roger l’acusen d’un doble delicte d’impedir el dret al treball, i un de resistència, pels que li demanen sis anys de presó. A en Mercader, dos anys de presó per resistència.

Vuit anys de presó, en total, per defensar el dret a vaga per poder treballar millor. Vuit anys per ser caps de turc de tothom qui lluita contra aquest sistema capitalista que ens condemna a la misèria més esclava. Ho sabem: volen càstigs exemplars. Tots dos acusats tenen un ampli historial de lluita a les esquenes.

Tots dos lluitaven pel dret a treballar en millors condicions o a no perdre drets socials… i lluitar comporta repressió. Ho sabem i seguirem. L’amenaça de vuit anys de presó no ens frenarà perquè sabem que la lluita contra el capitalisme és llarga i no ens arronsarem pas.

I perquè no vam ser els únics: aquell dia, milers de persones vam sortir al carrer i més d’un centenar arreu dels Països Catalans foren detingudes. Com l’Isma i el Dani, que seran jutjats també el mateixa dia. No ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament!

Perquè vam fer vaga i la tornarem a fer, perquè volem treballar i viure en condicions dignes, absolució Roger i Mercader!!

Manifest
8 anys de presó per fer vaga pel treball digne
Absolució Roger i Mercader!

En Roger i en Mercader, veïns de Sant Andreu, aniran a judici per haver fet vaga. Lluitar pels drets laborals pot comportar-los 8 anys de presó.

Te’n recordes, del 29 de març de 2012? Aquell dia, una vaga general i social prenia els carrers per plantar cara a la darrera reforma laboral, així com al conjunt de mesures neoliberals que no només precaritzen acceleradament les nostres condicions laborals, sinó que també ho fan amb la nostra vida. La detenció de més de 100 persones va ser una de les conseqüències dels fets. Sant Andreu no en va ser l’excepció, i un nombrós i actiu piquet, sorgit del Comitè de Vaga de l’Assemblea Sant Andreu Indignat, recorria els carrers del poble tot convidant la gent a sumar-se a la vaga.

En acabar el piquet del matí, i d’una manera completament gratuïta, en Roger, membre del piquet, era detingut violentament per la Guàrdia Urbana. La indignació de la gent va fer que nombroses persones que també sortien del piquet es plantessin per verbalitzar el seu rebuig a la detenció. Després de 27 hores a comissaries de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, en Roger va sortir en llibertat amb càrrecs. Aquell mateix dia, en Mercader, que com tanta altra gent havia presenciat la detenció d’en Roger, va rebre una trucada per citació judicial: l’acusaven de resistència a l’autoritat.

Ara, al Roger l’acusen d’un doble delicte d’impedir el dret al treball, i li demanen dos anys i mig de presó per cadascuun d’ells, i un any per resistència. Al Mercader, dos anys per resistència. En total, doncs, sis anys de presó per en Roger i dos per en Mercader.

Vuit. Vuit anys de presó, en total, per defensar el dret a vaga per poder treballar millor. Vuit anys per ser caps de turc de tothom qui lluita contra aquest sistema capitalista que ens condemna a la misèria més esclava a base de retallades i reformes laborals. Ho sabem: la patronal i les elits polítiques volen càstigs exemplars. Tots dos acusats tenen un ampli historial de lluita a les esquenes: no debades, a en Mercader el van reconèixer per la seva lluita en defensa dels dos dies de descans setmanal per als conductors de bus de TMB.

Implicat des de fa anys en la lluita sindical, és membre de la CGT i va ser portaveu i cara visible de la lluita pels dos dies. La seva cotxera és, precisament, la del triangle ferroviari, a Sant Andreu, on fa més de 20 anys que condueix la línia 40. D’altra banda, en Roger és membre d’Endavant (OSAN), del Casal Independentista El Noi Baliarda, de la Festa Major Reivindicativa i del Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi, i participa de la Bastonera i Diables de Sant Andreu.

Tots dos, com tothom qui formava part del piquet aquell 29M o el 14N posterior, defensaven el dret a treballar en millors condicions o a no perdre drets socials: per això van fer vaga. Ara intenten confrontar-nos enganyosament, perquè no tenen cap altra recepta: crisi i retallades comporten lluites, i les lluites comporten repressió. Ho sabem i seguirem. L’amenaça de vuit anys de presó no ens frenarà perquè sabem que la lluita contra el capitalisme és llarga i no ens arronsarem pas.

Perquè vam fer vaga i la tornarem a fer, perquè volem treballar i viure en condicions dignes, absolució Roger i Mercader!!

No ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament

#‎AbsolucióRogeriMercader‬
#‎AbsolucióVaguistes29M‬

https://absoluciorogerimercader.wordpress.com/

8 anys de presó per fer vaga . Absolució Roger i Mercader! Concentracions 26 i 30 de juny

8 anys de presó per fer vaga . Absolució Roger i Mercader! Concentracions 26 i 30 de juny
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/18215963454/in/dateposted-public/

Més informació:

- TWITTER SATURNINO MERCADER

- TWITTER ROGER

>>> En documents adjunts, cartells de les concentracions.