CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentracions l’11 d’abril contra l’ERO a Unitono

Dimarts, 9 abril, 2013

El dijous 11 d'abril a les 14:30h CGT té convocades concentracions a Barcelona, Madrid i Santander contra l'ERO que ha plantejat l'empresa.

A Barcelona: Avda Meridiana, 89 (Edif. Renault)
A Madrid: c/ Sta Lucrecia, 11 (Metro Plaza El·líptica)
A Santander: Pol. La Cerrada, Edif. Riamar.

Aquest ERO a nivell estatal suposa l'acomiadament de 270 treballadors, 421 reduccions de jornada i 58 canvis de torn.

El passat 2 d'abril vam mantenir la reunió corresponent al període de consultes amb motiu del ERO que Unitono ens vol calçar als treballadors. Poc cal explicar de l'esdevingut en aquella reunió perquè l'empresa no va contestar a cap de les preguntes plantejades per les representacions sindicals respece a la situació econòmica de Unitono, per no estar present l'assessor extern que va fer l'informe econòmic que obligatòriament ens han hagut de facilitar per a explicar les causes econòmiques que al·leguen.

CGT considerem aquesta actitud com una autèntica aixecada de camisa cap al conjunt de treballadors. Després de dues setmanes des de l'anterior reunió, en la qual ens van facilitar la documentació, l'empresa no va ser capaç d'explicar ni un sol detall d'aquelles qüestions que ens criden tant l'atenció com són:

- Per què hi ha una reserva de dos milions més d'euros el 2012 que el 2011.

- Per què ha augmentat en un milió d'euros la despesa en serveis externs de 2011 a 2012.

- Quin és el cost que el Grup Avanza facturarà a Unitono en matèria de RR.HH.

- No quadra la previsió de pèrdues de 2013 tenint en compte l'evolució de la relació entre facturació i beneficis.

Ens sembla vergonyós i indignant que ens tractin d'idiotes i ens intentin vendre que cap representant empresarial per part de Unitono sàpiga explicar la situació econòmica de la companyia i s'atreveixin a imposar-nos un ERO que atempta contra els medis de vida de 749 treballadors entre acomiadaments, reduccions de jornada i canvis de torn.

No contents amb això, tenen la barra de demanar-nos a les representacions sindicals que els aportem propostes alternatives per a disminuir els possibles efectes d'un ERO que, CGT, amb les dades aportades no considerem necessari.

Davant aquesta postura dels “responsables” de l'empresa l'única alternativa que CGT pot aportar és que tots els treballadors li manifestem a l'empresa que amb el nostre lloc de treball ni es juga, ni es negocia.

Ja n'hi ha prou! De les agressions empresarials que diàriament patim els treballadors amb sancios injustificades, canvis d'horaris a caprici dels responsables de servei, denegacions reiterades de vacances i dies lliures... Ara com a cirereta del pastís s'han tret de la màniga aquest ERO brutal que pretén deixar en l'atur a 270 treballadors.

Ja n'hi ha prou! De terrorisme patronal, cap treballador sobra en aquesta empresa, cap treballador té que veure empitjorades les seves condicions de treball. Ells tan sols pretenen guanyar més a costa dels de sempre. NO deixem que es riguin de nosaltres!

Seccions Sindicals CGT Unitono

Attached documents