CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Conclusions de les Jornades Serveis públics, guanys privats: recuperem els serveis públics!

Dimecres, 31 desembre, 2008

Les Jornades es van fer per denunciar les polítiques de privatització dels sectors públics en tots els àmbits: sanitat, educació, pensions, autobusos, metro, aigua, parcs i jardins. Tant a nivell local, com autonòmic, nacional i internacional.


Privatització que s'està duent a terme, sistemàticament, des del poder polític i l'econòmic. Aquest, utilitza com a arma la mentida i el desprestigi gratuït, tant dels serveis gestionats públicament com dels professionals que hi treballen. Aquest procés ha començat a incrementar el poder i els guanys de les grans corporacions, a costa de reduir els nivells de satisfacció de les necessitats dels usuaris.

Les jornades han estat el punt de partida de la confluència de diferents sectors socials. Es va veure la necessitat d'incorporar altres grups i ciutadans presentant projectes d'acció conjunta, buscant alternatives.

Més informació sobre les jornades a: www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article2441

Les Jornades han tingut molt bona resposta i resultats esperançadors:

* Han comptat amb el suport i l'assistència de representants d'altres comunitats autònomes i d'un grapat d'associacions sindicals i polítiques i ciutadans.
* En el treball realitzat s'ha aprofundit sobre les causes, el procediment i les conseqüències del procés.
* S'ha arribat a conclusions sobre les accions a emprendre i s'han establert canals de treball conjunt a diferents nivells, tant territorials com sectorials.

Algunes de les accions programades són:

- Informar els ciutadans de com els afecten les conseqüències de la privatització de l'ensenyament, de la sanitat, de la ciutat, etc., i desvelar la desinformació i les mentides explicades des del poder.
- Donar suport a la manifestació del proper dissabte 20 de desembre, i la invitació a participar en la manifestació de Cerdanyola-Ripollet: lloc de trobada a les 11,45 a l'estació de Renfe de Cerdanyola, reivindicant la construcció urgent de l'hospital promès i que sigui de gestió pública.
- Donar suport a les lluites sindicals, professionals i ciutadanes que tracten d'aturar el procés en els jutjats i els centres de treball, i amb manifestacions.
- Donar suport a la vaga d'autobusos del 23 de desembre.
- Ampliar i adaptar la Coordinadora que ha preparat les Jornades per organitzar i canalitzar les accions programades.
- Iniciar una campanya per a la derogació de la llei 15/97 i l'eliminació del copagament.
- Donar suport a les campanyes per la retirada de la LEC.
- Rebutjar el Procés de Bolònia.
- Promoure una gestió ciutadana dels serveis públics

http://dretserveispublics.blogspot.com/|http://dretserveispublics.blogspot.com/

dretserveis@gmail.com|dretserveis@gmail.com

Coordinadora Ciutadana en Defensa dels Serveis Públics i contra les Privatitzacions