CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Condemnen a 11 mesos de presó a un vaguista del 29M

Divendres, 4 octubre, 2013

vagajudici-04.jpg

Greus irregularitats en un judici contra un vaguista del 29M duen a una condemna d’onze mesos de presó i una pena-multa.

Comunicat des de Rereguarda en Moviment.

Després del judici del passat 26 de setembre i de les greus irregularitats durant el mateix, Rereguarda en Moviment ha pogut saber el veredicte del jutge, el qual condemna a 11 mesos de presó i a una pena-multa de 16 dies a un vaguista del 29M de 2012 a Barcelona, basant-se únicament en la versió dels policies de paisà.

Enfront d’aquest veredicte volem manifestar el següent:

- Que malgrat les proves concloents que demostraven la seva innocència, el jutge no les ha tingut en compte a l’hora d’emetre el seu veredicte, la qual cosa mostra la inferència de la Conselleria d’Interior, un exemple més de la inexistència d’independència judicial quan es tracta de caçar indiscriminadament a la suposada dissidència.

- Que les versions policials en les quals es fonamenta la condemna van ser declaracions manipulades. Diversos testimonis van poder observar com un agent fora de la sala del judici instruïa als policies en les declaracions que havien de fer.

- Que BCNneta, en el judici, no ha pogut certificar on eren els contenidors de brossa suposadament malmesos, ni el tipus de danys causats, ni el seu valor, quan justament els contenidors eren la causa de l’inici del procediment judicial, desmuntant-se així la tesi de la fiscalia. On són, per tant, les proves? Com es pot condemnar algú sense demostrar-ho?

- Que aquesta condemna deixa clar que volen criminalitzar la pràctica de la vaga. Durant la revetlla de Sant Joan es van cremar 250 contenidors i no hi ha hagut cap condemna. Volen fer-nos sentir por encara que les peticions fiscals fossin més altes i fins i tot, tal i com queda demostrat, desmesurades segons el seu propi sistema.

- Que tot i la condemna, que impugnem i no reconeixem, no aconseguiran acovardir-nos, seguirem lluitant i fent vagues fins a canviar aquest món radicalment injust. Lluitar juntes és l’única sortida.

- Que seguirem amb el nostre company en tot aquest camí judicial tenint clar que, per nosaltres, la felicitat és viure practicant el suport mutu i la solidaritat.

Des de Rereguarda en Moviment us demanem que feu arribar al màxim de gent possible aquest comunicat, perquè la por i el silenci no ens governin.

Divendres, 4 d’octubre del 2013.

Continuarà…

http://rereguardaenmoviment.org/