CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Condemnen a dos companys solidaris de la CGT de Terrassa per ajudar a immigrants detinguts

Dijous, 13 setembre, 2012

Dos membres dels Moviments Socials de Terrassa i afiliats a la CGT , han estat condemnades per faltes de respecte i desobediència als agents de l’autoritat. Els fets van succeir l’1 de desembre del 2011 a la comissaria dels mossos d’esquadra de Terrassa.

Els dos companys van anar per interessar-se sobre una detenció que s’havia efectuat de forma irregular i amb violència. Anaven acompanyats de la dona d’un dels detinguts i volien saber com es trobaven, si havien hagut d’anar al metge, si havien rebut assistència d’advocat i si el podien visitar. La parella de mossos que hi havia a comissaria no va facilitar aquesta informació, en canvi es van mostrar en to burlesc i van començar a faltar al respecte a la dona del detingut i als acompanyants. Van dir que comunicarien la detenció quan ells volguessin, que si estaven detinguts “alguna cosa haurien fet”, també van dir que els “estaven torturant” i que “marxessin a casa”.

Davant d’aquesta situació es va decidir interposar un “habeas corpus” per tal de que els detinguts passessin a declarar davant del jutge, poguessin quedar en llibertat i anar al metge a fer reconeixement mèdic i curar ferides, i finalment retrobar-se amb les seves famílies. Però el jutge no ho va acceptar i els detinguts van passar el cap de setmana a comissaria i el dilluns van ser portats a jutjats a declarar i posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs.

Però la cosa no va acabar aquí, els mossos no en van tenir prou amb negar informació sobre els detinguts i marejar i confondre a amics i familiars, i van presentar una denuncia contra els dos solidaris, que havien anat a acompanyar la dona del detingut, per aldarulls, cridar a comissaria i amenaçar i insultar els agents. Al cap d’unes setmanes van ser jutjats i condemnats. Fa uns dies van rebre la notificació de que el recurs presentat a l’Audiència provincial havia estat desestimat i es confirmava, així, dues condemnes de 200 euros i 240 euros de pena multa respectivament, permutables per uns 20 dies de presó per a cadascuna.

Volem denunciar aquest cas més d’abús de poder, on l’acció dels mossos deixa en evidència fins a quin punt poden arribar per tapar les seves males pràctiques, detenint i agredint a dos ciutadans que només pretenien ajudar davant d’una situació que els hi semblava injusta i després denunciant a aquelles persones que només demanaven que es garantissin els drets dels detinguts. Qui controla els que ens controlen? Com podem actuar davant d’una situació que no creiem justa sense ser detingudes i/o denunciades? De que serveixen els drets si no els podem fer servir? Aquests fets són especialment rellevants quan a l’Informe de la Tortura a l’Estat espanyol remarca que una part important de les denúncies enregistrades són contra els Mossos d’Esquadra.

Un altre fet que volem denunciar és la campanya d’assetjament policial i judicial al company també encausat en aquesta condemna, persona coneguda a la ciutat per la seva vinculació als moviments socials i per la seva activitat com a sindicalista (Secretari d’Acció Social de la FL de la CGT a Terrassa). En sis mesos ha tingut tres judicis (tots tres són denúncies dels mossos per falta de respecte, desobediència o desordres) i una multa derivada de la manifestació del 1er de Maig a la ciutat.

Amb l’augment de retallades socials i laborals, de l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya, hem vist com també ha augmentat la prepotència i la violència policial. Qualsevol mostra d’oposició a les retallades o a la conducta policial són respostes amb repressió: omplint els prestatges judicials de causes contra aquelles que podrien no tenir papers; les que han perdut la casa o la feina; de les que s’atreveixen a exigir el seu dret a una educació de qualitat, pública i en català i/o una sanitat universal i de qualitat; d’aquelles que passen gana; d’aquelles que senten la necessitat de sortir al carrer i dir Prou!; o de les que exigeixen els seus drets fonamentals negats amb la mala praxis policial, política i judicial que protegeix l’estatus quo capitalista i pretén que paguem les seves retallades a costa de la nostra esclavitud, la nostre salut i la nostre educació.

I si ens queixem, ens envaeixen amb multes, penes-multa i fiances, fent un xantatge a la persona, en que se li ofereix la ”llibertat” o el “perdó” a canvi de diners, una mesura classista (qui te diners no va a la presó o no serà perseguida fiscalment) que pretén que assumim la nostra “culpabilitat” i que a més paguem els plats trencats del sistema capitalista.

SAT Terrassa

http://trsrespon.org/noticias-terrassa-cataluna/terrassa-condemnen-a-dos-solidaris-per-ajudar-a-uns-detinguts

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció