CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Conflicte Estacionis Adif: “El que menteix ha de tenir memòria”

Dijous, 29 octubre, 2009

Bastant preocupada tenim a l'Empresa, tant per la continuïtat del conflicte a pesar d'intentar avorrir-nos, com per les últimes respostes dels/les treballadors/es en les mobilitzacions d'Estacions ADIF.

Observem com estan emprant a fons tots els mecanismes per a frenar l'efectivitat de les jornades aturades, amb “maniobres” que vulneren el dret fonamental de vaga, com per exemple, situacions viscudes en estacions com Màlaga, Alacant, Còrdova o Saragossa el passat dia 9.

Tots/es hem de recordar que vivim un conflicte sense resoldre, fruit del malestar del Col·lectiu d'Estacions, replet de promeses incomplides i compromisos trencats amb el col·lectiu pitjor pagat dintre d'ADIF. Els/les treballadors/es, tant els/les que participen de manera activa ininterrompudament com els/les que s'uneixen espontàniament a les aturades, reclamen i denuncien una situació d'abandó, desencert continu que porten suportant des de fa molt temps.

Aquest any ens han portat i dut d'ADIF a Renfe Operadora mes sí i mes no amenaçant i imposant gràfics a la baixa en totes les dependències, inventant-se excedents amb una pèrdua indiscutible de càrregues de treball.

* “Licitacions? Per un any”-. Encara romanen i es renoven a Catalunya, Zaragoza, Atocha (…)

* “Oferta Pública d'Ocupació per a 90 places”. Encara no han sortit i quan surtin, per a no més de 40 .

* “No hi ha diners per a atendre el que demanen els/les treballadors/es i som uns insolidaris/es amb la crisi”. Doncs ens segueixen devent el nostre 0.5% d'increment salarial signat i reconegut, estan pagant veritables fortunes en hores extraordinàries (que venim denunciant), destacaments i licitacions, i es gasten un munt de diners en licitacions…

No obstant això, i a pesar d'aquesta permanent obstinació assentida i consentida pels sindicats majoritaris, no renunciarem mai a sortir negociadament del conflicte sempre que es plantegin solucions o alternatives i atenguin les nostres reivindicacions de menyscapte de diners, compensació per treballar en torns i festius, un sistema de primes que compensi la pèrdua real d'ingressos, garantia de futur real etc..

En el col·lectiu d'estacions som testimonis essencials del dia a dia del nostre treball i estem farts de tants despropòsits, que ens condueïxen a una continuada vergonya davant dels clients i viatgers.

Un sistema de venda VCX del que ens fa mal la boca de tant de denunciar-lo per les seves infinites fallades i que amenacen amb imposar com únic sistema de venda en els pròxims mesos sense tenir resolts aquests errors. Un caòtic sistema de tarifes que tornem a denunciar com discriminatori amb les estacions de viatgers, i ens va limitant cada vegada més els nostres ingressos.

Què fa ADIF per defensar aquests ingressos que descaradament es van cap a la venda per Internet i agències? Res, miren cap a un altre costat, culpant als/les treballadors/es per les seves mobilitzacions, quina barra!.

Una vegada més, convidem a tots els/les treballadors/es a participar en la pròxima mobilització prevista per al divendres 30 d'octubre en horari de 11,30 a 15,30 i 19,30 a 00,30 del dia 31 d'octubre.

I recordem que qualsevol intent de coacció per a participar o impedir el dret d'informació a l'usuari serà denunciat sense dubtar. Situacions com segrestar cartells, octavetes, etc., tindran respostes contundents, així com alterar el servei per a compensar la participació de treballadors en les aturades. Algun que altre cap ja sap el que és haver d'acceptar i pagar les multes per esquirolatge.

Esperem una participació total dels treballadors per al dia 30. Han de tenir clar que hi ha comptes pendents amb tots, i fins que no les resolguin s'hauran de preocupar per les nostres mobilitzacions.

SFF-CGT