CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Consell de Govern extraordinari UAB el 13 d’abril: Tancament Escola Bressol Gespa

Diumenge, 12 abril, 2015

El proper dilluns, 13 d’abril, tindrà lloc una peculiar sessió extraordinària del Consell de Govern amb un únic punt en l’ordre del dia: "Prestació del servei d’escola bressol per a la UAB i moció del Claustre sobre dotació econòmica a l’Escola Bressol Gespa".

En aquesta sessió els i les conselleres finalment decidiran sobre el futur de l’E. B. Gespa: poden aprovar la proposta que implica el tancament de l'escola (i l'establiment d'un conveni amb un centre privat anomenat La Llar d’en Pitus de Belletarra), o al contrari, donar suport a la proposta que secunda la moció ja aprovada pel Claustre i que suposaria la continuïtat de l'E. B. Gespa.

Convocat en sessió extraordinària, després que en el darrer Consell de Govern el rector posposés de nou la decisió, aquest serà el quart Consell de Govern on es tracta la situació de la Gespa.

Malauradament, l'equip segueix sense escoltar les propostes que múltiples agents (mares i pares, treballadores i sindicats) hem posat sobre la taula i persevera en la improvisació i en la defensa del tancament com a única via. Només a tall d'exemple, al darrer Consell de Govern:

Els consellers i conselleres van conèixer en aquell moment la improvisada proposta de signar un conveni amb l’escola privada de Bellaterra com a "solució" davant del tancament de l’E. B. Gespa.

Les famílies implicades, la direcció de la Gespa, les mestres i la resta de treballadores del centre es van assabentar de la nova proposta a través de la premsa.
Poc abans del Consell de Govern i sense esperar a conèixer la decisió dels consellers, la vicerectora Montserrat Farell avançava a l’Agència Catalana de Notícies que l'E. B. Gespa “hauria de tancar, ja que s’hi han de fer reformes “molt costoses” que no es poden assumir”.

Fruit de les queixes dels consellers i conselleres, l’Equip de Govern es veu obligat a convocar un nou consell amb la Gespa com a punt únic i a informar les persones afectades de les decisions que s’estan prenent.

Hem d'explicar que, quan finalment han estat informades, les respostes dels pares i mares i també dels estudiants posen de manifest una profunda disconformitat i el malestar que ha causat i està causant la mala gestió del conflicte. En aquest procés, les famílies ens sentim desinformades, enganyades, tristes i decebudes. Per què?

El curs passat, l’equip de govern ens va fer creure que donava suport a l’Escola, que treballaria conjuntament amb l’AMPA per a la viabilitat i sostenibilitat del funcionament de la Gespa, tot implicant-hi les administracions públiques. Es va crear una comissió tripartida a tal efecte on fins i tot es van valorar millores en el servei.

Després de mesos de negociació, ens informen que s’han de fer obres molts costoses a causa de l’estat de l’edifici. Se sol·licita l'informe que ho acredita, però a data d’avui encara no hem pogut tenir accés al document. Ni l'hem rebut les famílies, ni els sindicats, ni els membres del Consell de Govern.

Aquest curs, amb el procés d’aprovació dels pressupostos de l’any 2015-2016 ens expliquen que l'edifici ja no és un problema, però que volen reduir en un 60% l’assignació de la Gespa. Les implicacions que aquesta decisió suposa nova pujada de quotes i reducció de salari de les treballadores de l'Escola.

Recentment, a través de la premsa, ara ens arriba la informació que les obres s’han de fer urgentment (agost del 2015) i que el cost és de 400.000€. L'equip s'enroca en que aquest cost no el pot assumir la UAB i que per tant tancarà el centre, i com a mesura pal·liativa, proposa unilateralment una màgica "solució de cost zero" que consisteix a fer un conveni amb la mencionada llar d'infants privada de Bellaterra.

Arribats a aquest punt, les famílies ens veiem obligades a denunciar davant la comunitat universitària que la "solució" que es planteja no és més que una operació de maquillatge perquè el rector Ferran Sancho i la vicerectora Monserrat Farell no siguin recordats com els artífexs del tancament de l'escola bressol del campus.

Els arguments a favor de mantenir l'E.B. Gespa són tants i tant evidents que només els enumerarem: proximitat al lloc de treball, projecte educatiu, espai privilegiat d'integració amb la natura, molt bones referències, els grans professionals que hi treballen, la pròpia vivència (exalumnes de la Gespa que ara són pares i mares), perquè és Escola Verda, perquè és el lloc de treball de 12 persones, perquè hi ha el coneixement acumulat des de fa 41 anys, perquè permet la conciliació de la vida familiar i laboral, perquè és escola formadora i dóna suport a la recerca, per l’excel·lent servei que ofereix...

Davant la improvisada solució màgica, explicitem el nostres neguits, dubtes i malestar. Demanem transparència i informació, i especialment que es faciliti l’accés als informes tècnics en relació amb l’estat de l’edifici de la Gespa i que justifiquen la urgència i els costos anunciats. Finalment, informem l’Equip de Govern que els i les estudiants i treballadores de la UAB VOLEM L’ESCOLA BRESSOL GESPA, la necessitem, per una educació de qualitat, la conciliació, la docència i la recerca.

Per aquest motiu, us convoquem el dilluns 13 d'abril, a les 9 h, a les portes de la sala de juntes del Rectorat per dir NO al tancament de la Gespa. En aquesta sessió una representant de les mares i pares llegirà un comunicat en defensa de l'escola.

Gràcies per endavant!

Mares i Pares
Escola Bressol Gespa

https://ampagespa.wordpress.com

Més informació:

- TWITTER CGT UAB