CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Consideracions davant l’aprovació de la Llei del Cinema de Catalunya

Dimarts, 6 juliol, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Davant l’aprovació de la Llei del Cinema de Catalunya, el Sindicat d’Espectacles de la CGT, com a majoritari del sector, vol manifestar que segons el nostre entendre aquesta llei no assolirà la finalitat que pretèn.

És una llei que en lloc d’afavorir l’accés i l’ús del cinema fet a Catalunya o traduït (doblat i subtitulat), enfortirà el cinema fet en l’altra llengua oficial, i probablement els principals títols de pel·lícules comercials no es visualitzaran a Catalunya.

Hem de potenciar i afavorir l’ús del català al cinema. Hem de potenciar que l’usuari del cinema trobi en l’exhibició de pel·lícules catalanes i/o doblades al català l’encant suficient per escollir la nostra llengua en lloc de qualsevol altra.

Pensem que la potenciació del català al cinema passa per incentivar a l’espectador que paga a taquilla. Per animar a consumir el cinema fet o parlat en català, la millor avantatge competitiva és reduir el cost del preu per a l’usuari final.

En un moment on l’afluència al cinema està de baixa i les empreses del sector estan en crisi, i més d’una en concurs de creditors, no és el millor moment per afectar els sectors industrials de producció, distribució i exhibició, amb una llei que incrementa els costos i pot produir en el sector de l’exhibició la pèrdua de llocs de treball.

Durant la tramitació i debat al Parlament de Catalunya, la CGT va proposar als diferents grups parlamentaris i a la Conselleria de Cultura:

- Regulació oberta de noves sales de cinema per a potenciar el cinema en els centres de les localitats, dins una economia sostenible (evitar desplaçaments en vehicles privats).

- Disminució del preu de taquilla per a les pel·lícules doblades al català (clara avantatge competitiva).

- Promocionar l’exhibició en català a través de la “Xarxa de Cinema en Català” i potenciar la Xarxa amb la col·laboració i participació de les diverses empreses exhibidores del sector, atenent a la distribució territorial i capacitat de les sales.

- Reduir els costos de doblatge, concentrant l’esforç en el grup de pel·lícules més taquilleres, majoritàriament de producció nordamericana, que concentra el 80% dels espectadors.

A pesar d’haver acceptat altres propostes que vam fer, lamentem que no s’hagin tingut en compte els aspectes essencials que hem exposat i que afecten directament a la continuïtat dels llocs de treball i al mateix foment del català.

Sindicat d'Espectacles, Arts Gràfiques, Paper i Audiovisuals CGT Barcelona

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció