CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Consulta a Seat: De què ens podem alegrar? A qui donar les gràcies?

Divendres, 20 març, 2009

Davant el resultat de la consulta celebrada ahir 18 de març, i sobre la base de les dades ofertes pels convocants, de les quals tenim els nostres dubtes per les deficiències observades en el procés, la CGT manifestem que:

• La participació total de la plantilla hauria estat del 63’14%, quan en els processos electorals s'arriba a el 80%.

• El vot sí, que segons aquestes dades és el 65’5% dels que han votat, significaria un 41,23% del total de la plantilla de SEAT.

• Que tenint en compte el suport al sí de la Direcció de l'empresa, al costat d'UGT i la meitat de CCOO, valorar aquestes dades com un triomf, és altra part més del vergonyós teatre que alguns han muntat amb la plantilla de SEAT.

Aquesta consulta s'ha celebrat en un ambient allunyat dels paràmetres democràtics més bàsics. La por, la confusió, la inseguretat i la pressió cap als treballadors han estat factors que demostren la falta de llibertat imprescindible en un procés lliure i democràtic. A això cal afegir la pressa per realitzar la consulta abans de la presentació dels resultats econòmics del Grup SEAT que han reflectit un resultat final de 44,4 MM€ de beneficis, quan setmanes enrere s'havia estat parlant de quantioses pèrdues.

UN VERITABLE SINDICAT MAI HA DE DEMANAR A LA PLANTILLA QUE TRII ENTRE ACOMIADAMENTS O PÈRDUA DE DRETS, I MENYS ÉSSER CÒMPLICES D'UNA MENTIDA ORQUESTRADA PER L'EMPRESA I DIFOSA EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.

Després del resultat d'aquest xantatge, és inaudit que encara hàgim "d'empènyer" més perquè vingui el Q3.

L'abstenció (37%), els NO (18,9%) més els nuls i blancs (2%) sumen un 59% de la plantilla que no ha acceptat el xantatge i la pressió de l'empresa. Això hauria de fer pensar als sindicats majoritaris, que la majoria de la plantilla realment no s'ha empassat el teatre que han representat davant els treballadors i l'opinió pública, i que no acceptem aquesta política de la por.

Amb aquest convenciment, des de la CGT busquem sempre el costat positiu de les coses, pel que, entre tant teatre i falsedat, ja estem treballant, acoblant-nos a la nova situació. Anem a seguir reivindicant que la negociació del conveni sigui positiva per als interessos de tots els treballadors/es de SEAT.

La taula del Conveni és un compromís lligat a l'acceptació de la proposta i per tant ha de constituir-se ja.

ÉS MOMENT DE POSAR-NOS A ELABORAR LA PLATAFORMA DE NEGOCIACIÓ I EMPLAÇAR A L'EMPRESA A NEGOCIAR MILLORES EN EL CONVENI QUE MITIGUIN EL DESASTRE DE TOT AQUEST PROCÉS.

PERQUÈ AIXÒ SIGUI POSSIBLE, ELS ALTRES SINDICATS HAN DE MODIFICAR LA SEVA ACTITUD, BUSCANT LA UNITAT SINDICAL DE TOTA LA REPRESENTACIÓ DE LA PLANTILLA I NEGOCIANT AMB TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ I DECISIÓ DE LA PLANTILLA, DES DE L'INICI FINS AL FINAL.

Confederació General del Treball (CGT)

Seccions Sindicals Grup SEAT

19 de març de 2009

www.cgtbarcelona.org/cgtseat